Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου. Και επειδή μιλάμε με ντοκουμέντα, εκτός της μακριάς λίστας των bars, που σερβίρουν top bartenders αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο, το γεγονός ότι η Αθήνα πρόκειται να γίνει οικοδέσποινα του μεγαλύτερου πάρτι που έχει γίνει ποτέ δεν το λες και λίγο! Τι εννοούμε, όταν λέμε το μεγαλύτερο πάρτι; Φαντάσου κάθε γωνιά του κέντρου για 5 συνεχόμενα βράδια να γεμίζει κόσμο που έχει έρθει από κάθε σημείο του πλανήτη, να γίνεται ένα με τους locals και να απολαμβάνουν όλοι μαζί συγκλονιστικά ποτά και κοκτέιλ σε αγαπημένα και ανεξερευνητά σημεία της πόλης! Αυτό ακριβώς πρόκειται να ζήσουμε τον Νοέμβριο στο Athens Bar Week, ένα μοναδικό γεγονός- ορόσημο για την ελληνική και διεθνή βιομηχανία του κλάδου της εστίασης, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Bar Show!

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου καταλαμβάνουν την πόλη

Τι ακριβώς είναι όμως το Athens Bar Week; Είναι 5 μέρες, ή ακόμα καλύτερα, βραδιές, που γνώστες και «εραστές» του spirits & cocktails scene, απλοί καταναλωτές, επαγγελματίες αλλά και απλοί επισκέπτες της Αθήνας εκείνη την περίοδο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα κοκτέιλ bar της πόλης. Ναι, καλά διάβασες- ΔΕΝ χρειάζεται να εργάζεσαι στον κλάδο της εστίασης για να πας στο Athens Bar Week. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι απλώς να πάρεις την παρέα σου και πας στα hot σημεία της πόλης για να απολαύσεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου. Μάλιστα, εκτός από τους αγαπημένους μας Αθηναίους bartender, πίσω από τις μπάρες θα μπουν και special guest bartenders από όλο τον κόσμο. Όμως, το Athens Bar Week επιφυλάσσει πολλά ακόμα, που σίγουρα δε θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις.

Για να μάθεις όλα τα γεγονότα, events και εμφανίσεις του Athens Bar Week, μπες εδώ.

Save the dates

Για να καταλάβεις πόσο μεγάλο πάρτι θα στηθεί, περισσότερα από 50 διαφορετικά σημεία στην πόλη, αγαπημένα bars και κρυφές γωνιές πρόκειται να φιλοξενήσουν μοναδικά experiences με καλεσμένους τους πιο διάσημους bartenders από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά bars του κόσμου, που έχουν φιγουράρει στη Λίστα των World 50 best bars. Τι σημαίνει αυτό; Ότι Κυριακή 5 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η πόλη θα μεταμορφωθεί σε ένα παράδεισο εμπειριών! Κάθε γωνιά της Αθήνας θα γεμίσει με pop-up bars από αγαπημένα αποστάγματα, θα συμβούν τα πιο hot take over σε μαγαζιά από bartenders, καθώς και unexpected parties σε ξεχασμένα κτίρια.

Για αυτό άδειασε το πρόγραμμά σου, γιατί το ζέσταμα για το Athens Bar Show ξεκινάει με το Athens Bar Week από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Όλα τα γεγονότα, events και εμφανίσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Athens Bar Week* – η οποία συνεχώς ανανεώνεται.

Την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου το επίσημο τέλος της Athens Bar Week θα εορταστεί με το Closing Party στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου μερικά από τα καλύτερα bar από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες θα σερβίρουν μοναδικά signature κοκτέιλ. H κεντρική αυλή της Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο pop-up cocktail bar της χώρας.

Το εισιτήριο εισόδου στο Closing Party κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ/ποτό. Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο σου ΕΔΩ

Για να ενημερωθείς πριν από όλους για το πρόγραμμα του Athens Bar Week μπορείς να ακολουθήσεις τις επίσημες σελίδες σε Facebook και Instagram, καθώς και το official site