Από τη μία, ένα συγκρότημα με το οποίο έχουμε συνδέσει τα καλοκαίρια μας. Όχι μόνο για τον ήχο αυτής της μπάντας όσο και για το γεγονός ότι έχουν οργώσει εδώ και 10 πλας χρόνια τα νησιά φτιάχνοντας live με τα πιο αγνά συναυλιακά υλικά: καύλα, ειλικρίνεια και σύνδεση με το κοινό. Από τη μία λοιπόν, οι Los Tre και από την άλλη μια μπάντα φρέσκια που γεννήθηκε κάπου ανάμεσα σε Ουτρέχτη και Θεσσαλονίκη και προορισμένη, θα έλεγε κάποιος, να δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα επί σκηνής. Κυρίες και κύριοι, οι Kapten.

Στο μουσικό ριγνκ του ιστορικού An Club θα βρεθούν οι Los Tre και οι Kapten, παρέα με τους Missigno, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου (εισιτήρια μπορείς να αγοράσεις από εδώ).

Μιλήσαμε μαζί τους και μας προσκαλούν να αποφασίσουμε εμείς αν θα «κατεδαφίσουμε» ή όχι το An, σε ένα live που θα ήταν ιδανικό «για να γιορτάσουμε έναν καινούργιο κόσμο χωρίς την κοινωνική σαπίλα του σημερινού.

Οι Los Tre έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και τα νησιά της, οι Kapten δημιουργήθηκαν κάπου ανάμεσα σε Ουτρέχτη και Θεσσαλονίκη. Γεωγραφικά συναντιέστε στο An, μουσικά πού είναι το σημείο που πλησιάζετε μεταξύ σας περισσότερο;

LT: Afrobeat, Αιθιοπία, funk, ψυχεδέλεια είναι μερικά από τα «υλικά» που μπορεί κανείς να διακρίνει και στις δύο μπάντες, η «συνταγή», ο τρόπος εκτέλεσης, και οι επιπλέον επιρροές είναι αυτό που κάνει την κάθε μπάντα μοναδική.

K: Σίγουρα και στα δύο συγκροτήματα αρέσει να αναμιγνύουν μουσικές από όλο τον κόσμο μπολιαζοντας τες με εκρήξεις ψυχεδέλειας . Είναι ένα κάλεσμα προς τον κόσμο να χορέψει και να εκφραστεί!

Los Tre

Και ποιο είναι εκείνο που απομακρύνεστε μεταξύ σας περισσότερο;

LT: Νομίζω το κάλυψα από πάνω, να το πω και αναλυτικότερα, σίγουρα έχουμε επιπλέον επιρροές (πχ εμείς west african music κλπ) η κάθε μπάντα και πχ το ότι η μία μπάντα είναι πολυμελής και η άλλη τετραμελής δημιουργεί τελείως διαφορετική αντιμετώπιση στην ενορχήστρωση και στο παίξιμο.

K:  Δεν είναι θέμα απόστασης, απλώς έχουμε διαφορετικό ήχο. Οι Los Tre έχουν κυρίως ορχηστρικά κομμάτια σ’ εμάς τα περισσότερα έχουν φωνητικά. Θα χαρακτήριζα τον δικό μας ήχο πιο σκοτεινό, σκληρό με κάποια κινηματογραφικά στοιχεία.

Kapten

Πιστεύετε ότι οι κλειστοί χώροι είναι πιο κατάλληλοι για τη μουσική σας;

LT: Οι κλειστοί συναυλιακοί χώροι είναι κατάλληλοι για τη μουσική μας, φυσικά. To ότι θα παίξουμε για πρώτη φορά στον ιστορικό χώρο του An club είναι κάτι που μας γεμίζει χαρά, το ότι θα παίξουμε μαζί οι 3 μπάντες, misigno, kapten και Los Tre, είναι κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε!

K: Όλοι οι χώροι έχουν τη δική τους χροιά Εννοείται πως η ακουστική του μέρους είναι καθοριστικός παράγοντας αλλά η μπάντα είναι πάντα αυτή που θα φτιάξει την ατμόσφαιρα, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Αυτό που μετράει για εμάς στις συναυλίες μας είναι να γίνεται μια μεγάλη γιορτή!

Υπάρχει κάποιο σημείο του setlist της Παρασκευής για το οποίο αδημονείτε; Και αν ποιο είναι αυτό;

LT: Είναι λίγο δύσκολο να απαντήσεις σε κάτι τέτοιο. Είναι σα να ρωτάς ποιο από τα δάκτυλά σου, σου αρέσει περισσότερο. Εμείς σαν los tre αδημονούμε για το σημείο του λάιβ που ο κόσμος θα χαλαρώσει, θα συνηθίσει τη μουσική μας και θα αρχίσει να χορεύει, άλλες φορές γίνεται από το πρώτο κομμάτι, άλλες φορές στο τελευταίο.

K:  Δεν μας αρέσει να κατακερματίζουμε μια συναυλία, τη θεωρούμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο, σαν εμπειρία που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Los Tre

Θα ακούσουμε κομμάτια, εκτελέσεις κτλ. που θα μας παρουσιάσετε για πρώτη φορά;

LT: Και από αυτό θα ακούσετε! Είμαστε σε φάση που δουλεύουμε τον επόμενο δίσκο οπότε θα παίξουμε αρκετά καινούργια κομμάτια.

K: Τα κομμάτια όπως τα έχουμε ενορχηστρώσει και η ενέργεια που έχουν στις συναυλίες είναι πολύ διαφορετικά από τις studio version. Επίσης έχουμε αρκετό υλικό που δεν έχουμε ηχογραφήσει ακόμα αλλά παίζουμε live.

Την Παρασκευή ποιοι θα φέρουν τον δυναμίτη και ποιοι θα ανάψουν τα φυτίλια;

LT: Αφού μας αρέσει ο όρος “φωτιά”, θα πω ότι όσοι/ες έρθετε την Παρασκευή θα ακούσετε 3 μπάντες φωτιά!

K:  Ο δυναμίτης είναι ο κόσμος, ο οποίος αποφασίζει εάν θα «κατεδαφίσει» ή όχι μια συναυλία. Εμείς ερχόμαστε για να τους «φυτίλιάσουμε»!

Kapten

Αν δεν ήσασταν στο Live σας πού θα θέλατε να βρισκόσασταν αυτήν Παρασκευή;

LT: Κάπου με τους αγαπημένους μας ανθρώπους (φίλους, οικογένεια κλπ.)

K:  Κάπου εκτός Ελλάδας, ιδανικά παίζοντας μουσική!

Ένα live Los Tre & Kapten θα μπορούσε να ήταν το ιδανικό για το τέλος του κόσμου;

LT: Ελπίζουμε ο κόσμος να μην τελειώσει τόσο σύντομα! Να πάρει ο ανάποδες στροφές, για το καλό μας. Σίγουρα ένα live Los Tre & Kapten θα ήταν ιδανικό να γιορτάσουμε έναν καινούργιο κόσμο χωρίς την κοινωνική σαπίλα του σημερινού.

K:  Κανένα live δεν είναι ιδανικό για το τέλος του κόσμου. Αλλά εάν ερχόταν και μας έβρισκε στην σκηνή με τους Los Tre θα ήταν ένα ιδανικό happy end!