Μπορεί να μεγαλώσαμε βουτώντας βαθιά στα ψυγεία των περιπτέρων και των ψιλικατζίδικων για να βρούμε το πιο παγωμένο παγωτό, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση που προσφέρει το χειροποίητο παγωτό. Όσα χρόνια και αν περάσουν, το ίδιο ακριβώς συναίσθημα ξυπνάει μέσα μας κάθε φορά που κρατάμε στα χέρια μας ένα χωνάκι με μία δροσερή, μοσχμομυρωδάτη μπάλα παγωτό.

Για την «μπάλα» που στάζει και σχηματίζει στο πρόσωπό μας ένα αθώο χαμόγελο, αξίζει να στρέψουμε την προσοχή μας στα αυθεντικά παγωτατζίδικα, που ξέρουν από ποιοτικό, γευστικό και χειροποίητο… παγωτό!

Τίλλας

Με εμπειρία πολλών ετών στην πλάτη του, ο «Τίλλας» φημίζεται για τα παγωτά του, τα αυθεντικά, τα χειροποίητα. Από το 1964 μέχρι και σήμερα το κλασσικό πολίτικο ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας ξεχωρίζει για την ποιότητα  και τα αγνά υλικά του.

Ο «Τίλλας» μπορεί να φημίζεται για το παγωτό καϊμάκι του, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε μία γεύση που να μην έχει τη ικανότητα να ευχαριστήσει τον ουρανίσκο σου.

Εάν θέλεις να απολαύσεις το παγωτό σου σ΄ έναν όμορφο χώρο και να πάρεις μια ανάσα δροσιάς, στο πίσω μέρος του μαγαζιού υπάρχει μία πολύ όμορφη, καταπράσινη αυλή.

Διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 2, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνο: 210 251 4077

Τα Γιούλια

«Τα Γιούλια» δεν είναι απλά ένα ζαχαροπλαστείο, είναι μια γλυκιά παράδοση από το 1945, που έχει δώσει στη γειτονιά της Νέα Ιωνίας, μια όμορφη γλύκα και μια ανεμελιά.

Στα «Γιούλια» θα βρεις παγωτά όλο τον χρόνο. Η αυθεντική γεύση του παγωτού, η κρεμώδης υφή του και η υπέροχη μυρωδιά του είναι ένα ταξίδι στον χρόνο, στα όμορφα παιδικά χρόνια.

Η γεύση που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το τσουρεκάτο. Ναι, καλά διάβασες.. έτσι ακριβώς λέγεται «Το Τσουρεκάτο» και είναι φημισμένη γεύση, μιας και «Τα Γιούλια» είναι γνωστά για τα τσουρέκια τους.  Αν και το τσουρέκι θα το βρεις όλο τον χρόνο μέσα στα ζαχαροπλαστεία τους, τα Χριστούγεννα, γίνονται ουρές για ένα από αυτά.

Για να γυρίσουμε, όμως και πάλι στο παγωτό, το τσουρεκάτο, έχει μέσα ολόκληρα κομμάτια από σιροπιαστό τσουρέκι! Είναι σκέτος πειρασμός!

Διεύθυνση: Αλέκου Παναγούλη 74, Νέα Ιωνία | Τηλέφωνο: 210 27 98 351

Διεύθυνση: Αναγεννήσεως 49 – 51, Νέα Ιωνία | Τηλέφωνο: 210 27 78 840

Διεύθυνση: Μεσoλογγίου 24, Νέα Ιωνία | Τηλέφωνο: 210 27 99 766

Fatto a Mano

Ποιες είναι οι πιο περίεργες γεύσεις παγωτό που έχεις δοκιμάσει; Έχεις δοκιμάσει γεύση ρακόμελο, λουκούμι τριαντάφυλλο, ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι ή ρακόμελο; Στο «Fatto a Mano», αυτές, είναι μόνο μερικές από τις πολύ ιδιαίτερες και signature γεύσεις που θα βρεις!

Όπως μαρτυρά και το όνομα του, στο «Fatto a Mano», είναι όλα «φτιαγμένα στο χέρι», ενώ όταν μιλάνε για τις καλύτερες πρώτες ύλες, το εννοούν. Το θυμαρίσιο μέλι, ο κρόκος Κοζάνης και το ανθότυρο ΠΟΠ, είναι μόνο μερικές από τις ποιοτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για να παρασκευάσουν το παγωτό, στα εργαστήρια τους. Για να καταλάβεις, ακόμα και το χωνάκι, το φτιάχνουν μόνοι τους.

Από γεύσεις, θα βρεις τα πάντα. Όλες τις κλασσικές γεύσεις, sorbet με φρούτα εποχής, signature επιλογές και γενικά ότι τραβά η όρεξη σου!

Διεύθυνση: Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι | Τηλέφωνο: 210 57 77 407

Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 86, Παλαιό Φάληρο | Τηλέφωνο: 210 94 31 995

Solo Gelato

Για αυθεντικό χειροποίητο ιταλικό παγωτό, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς ένα κατάστημα «Solo Gelato», το οποίο είναι βραβευμένο με την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012, για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη.

Με φρέσκο γάλα, φρούτα και μια συνταγή που σε ταξιδεύει Ιταλία, το παγωτό του «Solo Gelato», είναι από τα καλύτερα που μπορείς να δοκιμάσεις!

Ωστόσο, το συγκεκριμένο παγωτό έχει όνομα, καθώς πίσω από αυτό βρίσκεται ο ιδιοκτήτης, Νίκος Χριστογεώργος, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί τις συνταγές του παππού του από το 1951. Δοκιμασμένα πράγματα! Με άρωμα από τα παλιά και ταξιδιάρικες νότες. Γι’ όλα ευθύνεται η αυθεντική γεύση που σε ταξιδεύει!

Επί των γεύσεων, να αναφέρω ενδεικτικά, την καραμέλα γάλακτος και βουτύρου, για μια βουτιά στο κουτί των παιδικών αναμνήσεων σου, την κρέμα mascarpone με σύκο και το ελληνικό γιαούρτι με τα βατόμουρα!

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 210 681 3622

Django Gelato Athens

Η ιστορία του «Django» ξεκινά από το όμορφο κυκλαδίτικο νησί της Σύρου, το 2005, όπου και άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Αυτό το μικρό παγωτατζίδικο της Σύρου, για το οποίο σχηματίζονταν ουρές, ταξίδεψε στην Αθήνα, το 2021 και πλέον δεν έχεις δικαιολογία για να μην το δοκιμάσεις, εάν είσαι πρωτευουσιάνος.

Τα παγωτά ετοιμάζονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα τους, με φρέσκα και εποχικά υλικά, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις, με βελούδινη υφή. Φημίζεται για τα παγωτά sorbet του, γι΄αυτό θυμίσου να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία γεύση!

Το «Django», έχει καταφέρει να αποδείξει ότι το παγωτό είναι τέχνη, ενώ παράλληλα, μία πολύ ενδιαφέρουσα κοσμοθεωρία κρύβεται πίσω από κάθε δημιουργία. Με αγάπη προς το περιβάλλον ακολουθεί πιστά την «zero waste» πολιτική, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι 100% φυσικά!

Διεύθυνση: Βεϊκου 15, Αθήνα Τηλέφωνο: 211 422 2029