Αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές και αιώνιοι εραστές του θερινού κινηματογράφου ανασκουμπωθείτε γιατί σας έχω πέντε υπέροχα σημεία στην Αθήνα για σινεμαδάκι και cocktail μετά την προβολή.

Η παράδοση του θερινού κινηματογράφου μετράει χρόνια στα μέρη μας, ενώ τα cocktails είναι ανάσα δροσιάς στις ζεστές μέρες μας! Καλοκαίρι χωρίς θερινό και cocktails δε γίνεται, λοιπόν!

Για cocktail στο Libertine Drinkery

Το «Libertine» έγινε αγαπητό από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό χάρη στη «ζεστασιά» του, τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τα ιδιαίτερα cocktails του.

Ο πρώτος λόγος για να επισκεφτείς το «Libertine» είναι αδιαμφισβήτητα η αισθητική του. Στοιχεία από τη βικτωριανή εποχή και τη Λατινική Αμερική, τα οποία δένουν άριστα με τα επιβλητικά φώτα δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ενώ στο εσωτερικό θα συναντήσεις έναν χώρο που θυμίζει βαγόνι παλιού τρένου!

Σε αυτό το μοναδικής αισθητικής περιβάλλον μπορείς να απολαύσεις ένα από τα κλασσικά ή τα signature cocktails που θα βρεις στην λίστα τους και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που αξίζει να επισκεφτείς το «Libertine». Φυσικά, μπορείς να συνδυάσεις το δροσερό ρόφημά σου με μία απολαυστική σαλάτα ή λαχταριστά bao buns.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δεκελείας 114, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνο: 210 252 2650

Για cocktail στο Mimosa Neighborhood Bistrot

Σ΄ ένα ήσυχο σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας, σ’ έναν πεζόδρομο, που ίσως να μην γνωρίζεις, εάν δεν είσαι κάτοικος της περιοχής, βρίσκεται το «Mimosa».

Τον χειμώνα οι περισσότεροι επιλέγουν τον εσωτερικό χώρο, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει ο «αληθινός κήπος», ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του μαγαζιού.

Ωστόσο, το καλοκαίρι τις εντυπώσεις κερδίζει ο εξωτερικός χώρος που θυμίζει την αυλή του εξοχικού σου! Είναι μαγαζί της γειτονιάς, δεν λέγεται άλλωστε τυχαία «Neighborhood Bistrot» και σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου!

Διεύθυνση: Εφέσου 26 και Μουδανίων, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνο: 210 258 1027

Για θερινό στο Cine Alsos

Πριν ή μετά το cocktail σου μπορείς να απολαύσεις μία ταινία στο Cine Alsos, το θερινό σινεμά που λειτουργεί στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας από το 1959, προσφέροντας εδώ και δεκαετίες μια μοναδική εμπειρία, σ’ ένα κατάφυτο περιβάλλον.

Για όσους φτάνουν νωρίτερα ή θέλουν απλώς να χαλαρώσουν πριν την προβολή, υπάρχει ένα μικρό μπαρ για να απολαύσουν το ποτό τους μέχρι να ξεκινήσει η ταινία.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλέφωνο: 210 258 3133

Τιμές Εισιτήριων:

Γενική είσοδος κάθε Δευτέρα και Τρίτη: 5,50 ευρώ

Γενική είσοδος Τετάρτη – Κυριακή: 7,50 ευρώ

Φοιτητικό – Παιδικό – ΑΜΕΑ: 5,50 ευρώ

Για cocktail στο Buena Vista Social Bar

Το καλοκαίρι αγαπάμε τις ταράτσες και το «Buena Vista», στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια ιδανική επιλογή για να απολαύσεις το ποτό ή το φαγητό σου, με θέα την Ακρόπολη και το Θησείο.

Η αισθητική του χώρου είναι εμπνευσμένη από τη Λατινική Αμερική, ενώ τα vintage και retro διακοσμητικά, οι art deco καθρέπτες και ο φωτισμός, σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.

Θα απολαύσεις μοναδικά cocktails και mocktails, εάν δεν θέλεις να καταναλώσεις αλκοόλ, ενώ μπορείς να δοκιμάσεις την κουζίνα τους, η οποία προφανώς έχει λατινοαμερικάνικες επιρροές.

Διεύθυνση: Αγίου Φιλίππου 7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 321 0017

Για cocktail στο Hill Athens

Στον ιστορικό πεζόδρομο του Θησείου, θα συναντήσεις το «Hill Athens», ένα εστιατόριο με θέα στους τέσσερις ιστορικούς λόφους της Αθήνας.

Minimal αισθητική, γήινα χρώματα, αναπαυτικές καρέκλες, όμορφες λεπτομέρειες και λίγες πράσινες πινελιές που προσθέτουν τα φυτά εσωτερικού χώρου, δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον, ιδανικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το cocktail σου.

Παράλληλα, η κουζίνα αντλεί έμπνευση από τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, ενώ οι μικρές «τσαχπινιάρικες» προσθήκες του Σεφ, απογειώνουν την γαστρονομική εμπειρία.

Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 27, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 346 9077

Για θερινό στο Cine Θησείον

Ένα από το πιο παλιά και ιστορικά θερινά σινεμά της Αθήνας βρίσκεται στο Θησείο και έχει την πιο μαγική θέα… τη φωτισμένη Ακρόπολη. Από το 1935 μέχρι και σήμερα το «Cine Θησείον» προσφέρει μοναδικές στιγμές σε πιστούς ή/και περιστασιακούς σινεφίλ που αναζητούν είτε νέες ταινίες είτε αγαπημένες και κλασικές επανεκδόσεις.

Ο χώρος είναι κατάφυτος, γεγονός που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία, ενώ χαρακτηριστικά και πολυφωτογραφημένα είναι τα μικρά λευκά τραπεζάκια.

Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 7, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 342 0864

Τιμές Εισιτηρίων: Δευτέρα – Τετάρτη: 6,50 ευρώ

Πέμπτη – Κυριακή: 8,50 ευρώ

Για Cocktail στο Cruiser Exclusive Bar

Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, με θέα τα σκάφη και σ’ ένα μοναδικό σημείο από το οποίο μπορείς να απολαύσεις το μαγικό ηλιοβασίλεμα, θα βρεις το «Cruiser Exclusive Bar». Το καλοκαίρι, δε γίνεται να μην επιλέξεις ένα τραπέζι στον εξωτερικό χώρο πάνω στον πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου και δίπλα στη θάλασσα.

Διεύθυνση: Μαρίνα Φλοίσβου

Τηλέφωνο: 210 982 1494

Για cocktail στο Sky Bar 360°

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και στην ταράτσα του ξενοδοχείου «Poseidon Athens», βρίσκεται το «Sky Bar 360°», από το οποίο μπορείς να απολαύσεις την απέραντη θάλασσα και το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Η αισθητική του είναι minimal, η θέα και οι γεύσεις μιλούν από μόνες τους, ενώ παράλληλα μπορείς να απολαύσεις και την πισίνα που λάμπει κάτω από το φως του φεγγαριού, δοκιμάζοντας παράλληλα, signature cocktails.

Για θερινό στο Cine Φλοίσβος

Δίπλα σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Παλαιού Φαλήρου, θα βρεις τον θερινό κινηματογράφο «Cine Φλοίσβος», ο οποίος λειτουργεί από το 2003.

Το «Cine Φλοίσβος» είναι από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς θερινούς κινηματογράφους, γι’ αυτό άλλωστε, συγκεντρώνει κοινό από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας! Στα απαραίτητα τα cocktails που σερβίρει.

Διεύθυνση: Πάρκο Φλοίσβου

Τηλέφωνο: 210 982 1256

Τιμές Εισιτηρίων: 8,50 – 6,50 ευρώ ανάλογα την προβολή

Για Cocktail στο My Hood

Το «My Hood» είναι μια ενδιαφέρουσα διεύθυνση για ποτό, που σε κερδίζει με τα χαλαρό χαρακτήρα του και τη βιομηχανική αισθητική του. Στο εσωτερικό του μαγαζιού ξεχωρίζει το bar με τον ιδιαίτερο τοίχο, τα εκατοντάδες μπουκάλια ποτών και τα vintage διακοσμητικά.

Για το καλοκαίρι, τα βλέμματα τραβάει ο εξωτερικό χώρος, ο οποίος περικυκλώνεται από πανύψηλα, καταπράσινα δέντρα. Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα πρόσθεσαν στον κατάλογο με τα cocktails τους, το frozen daiquiri, το οποίο πρέπει να δοκιμάσεις!

Διεύθυνση: Πανόρμου 16, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 640 1383

Για θερινό στο Άνεσις Cine

Στη δροσερή ταράτσα του «Cine Άνεσις» στους Αμπελόκηπους θα απολαύσεις την ταινία σου κάτω από ένα απαλό αεράκι. Άλλωστε πόσες φορές θα έχεις την ευκαιρία να αναπαύεσαι σε μια chezlong και από κάτω να απλώνεται η Κηφισίας;

Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 748 7912

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

Παιδικό, φοιτητικό, άνεργοι και άνω των 65: 6,50 ευρώ εκτός Σαββατοκύριακου

Κάθε Τετάρτη γενική είσοδος: 5 ευρώ

Για cocktail στο Skyfall Bar

Με θέα τον Παρθενώνα, τον απέραντο ουρανό και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας το «Skyfall Bar», βρίσκεται αδιαμφισβήτητα σ’ ένα από τα καλύτερα σημεία της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, η boho αισθητική του, τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, η άνεση στον χώρο και ο ρομαντικός φωτισμός, το καθιστούν ιδανικό μέρος για χαλάρωση κάτω από τον έναστρο ουρανό, αγκαλιά με ένα cocktail και τη συνοδεία νόστιμων finger foods.

Διεύθυνση: Μάρκου Μουσούρου 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 921 0098

Για Cocktail στο La Gitana Athens

Μπορεί να έχεις θέα την Ακρόπολη και τον Αθηναϊκό ουρανό, τα στοιχεία στη διακόσμηση, όμως, σε ταξιδεύουν κάπου μακριά. Είναι τα επιβλητικά χαλιά περσικού στυλ, τα περίεργα αλλά αισθητικά φωτιστικά, τα έντονα και ιδιαίτερα ξύλινα στοιχεία που σε μαγεύουν και σε παρασέρνουν  σ’ ένα μακρινό ταξίδι.

Το «La Gitana» είναι ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί, το οποίο θα σε ξεκουράσει από τα έντονα φώτα και τους γοργούς ρυθμούς της πόλης. Απόλαυσε ένα signature cocktail, απολαμβάνοντας τη μαγική θέα και τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Μάρκου Μουσούρου 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 694 558 1618

Για θερινό στην Αίγλη Ζαππείου

Ο θερινός κινηματογράφος στην Αίγλη Ζαππείου είναι ο παλαιότερος της πρωτεύουσας, μιας και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις εφημερίδες, το 1928, όταν ακόμα προβάλλονταν οι βουβές ταινίες. Περιτριγυρισμένος από πλούσια βλάστηση και με minimal αισθητική, βρίσκεται σε κομβικό σημείο, περιτριγυρισμένο από σημαντικά αξιοθέατα της πόλης μας.

Διεύθυνση: Κήπος Ζαππείου Μεγάρου

Τηλέφωνο: 210 336 9369

Τιμή Εισιτηρίου: 9 ευρώ και 7,50 ευρώ τις Τετάρτες