Σουβλάκια κάναμε. Πίτσες κάναμε. Μπέργκερ κάναμε. Κοψίδια κάναμε. Γλυκά κάναμε. Κρέπες κάναμε. Ε, ήρθε η ώρα για το παγωτό. 9 συντάκτες γράφουν για το αγαπημένο τους παγωτό στην Αθήνα και στα πέριξ της και αφήνουν το μυαλό να πάθει brain freeze!

Τριαντάφυλλο στου… Παύλου για τη Βίκυ Διαμάντη


Γενικώς γλυκά δεν τρώω αλλά δεν θα πω «όχι» για ένα καλό παγωτό!!! Αυτό με τη μεστή γεύση, το απολαυστικό άρωμα, φτιαγμένο παραδοσιακά με αγνά υλικά. Στου Παύλου στην Παπαδιαμαντοπούλου τα παγωτά είναι από τα ατού του μαγαζιού. Φτιαγμένα από αγνά υλικά που ψωνίζουν από τα καλύτερα μαγαζιά της περιοχής και πολύ μεράκι, φτιαγμένα από τα χεράκια της κυρίας Γιώτας. Η αδυναμία μου είναι το τριαντάφυλλο που δεν το βρίσκεις και τόσο εύκολα, αλλά εξίσου υπέροχο είναι και το φιστίκι και η Πάβλοβα. Για σοκολάτες δεν γνωρίζω, γιατί δεν είναι του γούστου μου…

Ζαχαροπλαστείο Παύλου, Παπαδιαμαντοπούλου 24, Αθήνα 115 28, Τηλέφωνο: 21 0777 4012

Για παγωτό καϊμάκι στη Χαρά της Πατησίων ο Στέφανος Νικήτας


Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας στο σπίτι της γιαγιάς μου στον ‘Αγιο Λευτέρη σχεδόν απέναντι από το γήπεδο Σπόρτινγκ, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Χαρά» επί της Πατησίων αποτελεί την αγαπημένη μου Κυριακάτικη ανάμνηση. Ξένοιαστες χουζούρικες Κυριακές χωρίς σχολείο, ο μόνος ήχος που τάραζε την γαλήνη του ηλικιωμένου σπιτιού ήταν ο ΗΣΑΠ που περνούσε κυριολεκτικά μπροστά από το παράθυρό μας και το νερό με τα μακαρόνια που έβραζε στην κατσαρόλα της κουζίνας eskimo. Κάπου εκεί ο παππούς ήξερε ότι είναι ώρα να βγει για την πρωινή εφημερίδα και φυσικά με έπαιρνε μαζί του για βόλτα στην πανέμορφη Πατησίων για την απαραίτητη στάση στη Χαρά.

Διάβασε τη συνέχεια στο intronews.gr.