Δεν είναι θέμα αν δεν κάνει join στο chat και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Πες το κι έτσι. Ο Έλληνας πολιτικός δημοσιογράφος τοποθετήθηκε στο φλέγον ζήτημα των ημερών, αναφορικά με το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο και το cancel που γεννήθηκε ως αίτημα από σύγχρονους «μακεδονομάχους».

Με έναν υφολογικό συνδυασμό που ακουμπάει γερά στις παρυφές του «εγώ σας τα ‘λεγα» μπολιάζεται με γενναία δόση από εννοιολογικό «πρόβατα ξυπνάτε» και καταλήγει σε μια προτροπή δια του παραδείγματος, του ανδρός.

«Τι είναι το Netflix σας το έχω πει από το 2020: “Το μεγαλύτερο εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας στον πλανήτη”. Woke αντίστροφος ρατσισμός, δικαιωματισμός και ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα. Δεν είδα, ούτε θα δω τον Αλέξανδρο. Έχω κόψει τη συνδρομή μου καιρό τώρα. Το ίδιο να κάνετε κι εσείς», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο Χ.

Στο Instagram υπήρξε ακόμα πιο λαλίστατος, αναλυτικός, αξιοποιώντας έτσι τη διαφορετική δυναμική του μέσου, που φανταζόμαστε δεν είναι μέρος της «νεομαρξιστικής προπαγάνδας», άρα γι’ αυτό και δεν το μποϋκοτάρει:

Οι αντιδράσεις στα σχόλια, με την πολύτιμη βοήθεια του echo chamber επιτρέψτε μας να υποψιαζόμαστε, κινούνται κάπου ανάμεσα στα «πες τα χρυσόστομε», «και λίγα είπες» και πάει λέγοντας.

Τώρα γιατί αυτή η δημοτικότητα δεν αποτυπώθηκε και στην κάλπη για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, υποθέτουμε πάντως πως έχει σίγουρα να κάνει με τη «νεομαρξιστική προπαγάνδα στον πλανήτη».

Μία ή άλλη, εμείς την άποψή μας για το θέμα την είπαμε ΕΔΩ και αμαρτία ουκ έχουμε. Το ‘χουμε πάντως μεγάλη απορία πως ορισμένοι πραγματικά πιστεύουν πως το μέγεθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το μοναδικό αποτύπωμα του που άφησε στην Ιστορία κινδυνεύουν από ένα (καλό ή κακό) ντοκιμαντέρ ή ένα πλάνο φιλιού. Εδώ βέβαια φτάσαμε στο σημείο να γίνεται μέγα ζήτημα μια συσκευασία γάλακτος επειδή κάποιοι θεωρούν πως ένας πατέρας και η κόρη του δεν είναι οικογένεια…