Τα νησιά μας είναι συνυφασμένα μόνο με το καλοκαίρι. Σπάνια θα επιλέξουμε να επισκεφθούμε ένα από αυτά το φθινόπωρο, μια εποχή που έχουμε αφήσει πίσω μας τα μπάνια και προσπαθούμε να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Βέβαια, με αυτόν τον καιρό που έχουμε, θα μπορούσαν να γίνουν και φθινοπωρινοί προορισμοί, γι’αυτό και η Washington Post πρόσθεσε ένα στη λίστα με τους 10 τοπ φθινοπωρινούς προορισμούς τη Σίφνο

Στο σχετικό αφιέρωμα που δημοσίευσε, η Ελλάδα με τη Σίφνο κατέκτησε την 8η θέση, με το  αμερικανικό μέσο να σχολιάζει τη φύση, τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, αλλά και το γεγονός πως το νησί φημίζεται για το φαγητό του. Και επειδή έχουμε βρεθεί ένα καλοκαίρι στη Σίφνο, το επιβεβαιώνουμε και με το παραπάνω. 

«Ο φετινός Σεπτέμβριος ολοκληρώθηκε με ρεκόρ αφίξεων γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες των επαγγελματιών, των τοπικών φορέων και του Δήμου Σίφνου για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινούνται και οι πρωτοβουλίες μας για τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νίκος Τσελεμεντές”, αλλά και για την προβολή θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται και για μετά την υψηλή σεζόν», επισήμανε η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Τέλος, τη λίστα συμπληρώνουν η Φουζέτα στην Πορτογαλία, η Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής, η Χαβάη, τα νησιά Μπάριερ της Νότιας Καρολίνας, οι Σεϋχέλλες, η Ταϊτή, το Μπαλί, η Αρούμπα και η περιοχή Sunny isles beach στη Φλόριντα.