Παρότι η διοίκηση προειδοποίησε να μην πάει χθες στο Πάρκχεντ κανείς με σημαίες γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τιμωρίας, οι φίλοι της Σέλτικ δεν υπάκουσαν στο no politica και πήραν ξεκάθαρη θέση στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.

Μέχρι και ο Ισραηλινός πρώην άσος της ομάδας Νιρ Μπίτον τα έβαλε με τους φίλους των πρωταθλητών για την ξεκάθαρη στήριξη που επιδεικνύουν στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους σε κάθε εντός έδρας ματς. Η δε διοίκηση, γνωρίζοντας πόσο αυστηρή είναι σε τέτοια θέματα η UEFA στην προσπάθεια να αποφύγει πολιτικά μηνύματα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, είχε ζητήσει σύνεση.

«Η Σέλτικ γεννήθηκε μέσα από την πείνα και την καταπίεση και για αυτό οι οπαδοί της είναι φημισμένοι για την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη τους. Στις 25 Οκτωβρίου, κόντρα στην Ατλέτικο, καλούμε όλους τους οπαδούς της Σέλτικ, να σηκώσουν τη σημαία της Παλαιστίνης στο γήπεδο, να δείξουμε ότι στεκόμαστε με τον καταπιεσμένο», ήταν η απάντηση της Green Brigade στην διοίκηση της Σέλτικ και στις απειλές για πρόστιμα.

https://youtu.be/OWAGeIn3qWI?si=Kbhjwuaz8Gk38FCo

Και έτσι και έγινε. Στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους ομίλους του Champions League και όχι μόνο ανέμιζαν για ώρα παλαιστινιακές σημαίες, αλλά γέμισαν όλο το πέταλο και τραγούδησαν το Bella Ciao και το You’ll Never Walk Alone.