Δεν έχουν προηγούμενο οι δηλώσεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Δανίκα, που με αφορμή τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, αναρωτήθηκε γιατί δεν υπάρχουν εκτελεστές στις ΕΥΠ για να σκοτώνουν για τιμωρία τους διακινητές μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, αναφέρθηκε στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστα Κυρανάκη είπε: «Εάν γενικευτεί ο πόλεμος, αν έχουμε ‘ανάφλεξη’ σ’ αυτή την περιοχή, μετά υπάρχει απόλυτη ασσυμετρία. Να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σ’ αυτά. Και πώς θα ξεχωρίζουμε τον οικονομικό μετανάστη από τον άλλο μετανάστη; Αρχίζει ένα πρόβλημα τεράστιο. Υπάρχει ένα ζήτημα με τους διακινητές κύριε Κυρανάκη, δεν ξέρω τι κάνει η ΕΥΠ εκεί, οι μυστικές υπηρεσίες».

Η συνέχεια των δηλώσεων του αδιανόητη: «Δεν πρέπει να έχουν εκτελεστές; Δεν πρέπει να εκτελούν; Να σας το πω πιο ωμά, πιο κυνικά, δεν πρέπει να εκτελούν τους διακινητές; Να τους σκοτώνουν, το λέω ανοιχτά, ε βέβαια. Για τιμωρία, κατευθείαν. Αυτό θα έκαναν οι Ισραηλινοί, αυτό θα έκαναν οι Αμερικανοί, μπαμ μπαμ κατευθείαν».

Ο Κ. Κυρανάκης διαχώρισε τη θέση του και είπε: «Να τους συλλαμβάνουν πρέπει, υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία πρέπει να σεβόμαστε… Διαχωρίζω την θέση μου. Η ΕΥΠ ούτε καμία ελληνική Αρχή δεν σκοτώνει κανέναν, συλλαμβάνει αυτούς που παρανομούν στα πλαίσιο του ελληνικού δικαίου. Από κει και πέρα η δράση της ΕΥΠ ούτε ανακοινώσιμη σ΄ εμάς είναι, ούτε σε κανέναν άλλον».

Πάλι καλά που καμία ελληνική Αρχή δεν σκοτώνει κανέναν θα πούμε εμείς.