Αδιανόητα είναι τα όσα ζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι στον Βόλο. Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που προκάλεσε χίλια μύρια προβλήματα, ήρθε η κακοκαιρία Elias να φέρει μαζί της το χάος. Πλημμυρισμένα σπίτια, εγκλωβισμοί πολιτών, ζημιές και μια πόλη στο σκοτάδι, αφού σχεδόν το 80% των κατοικιών έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Η βραδιά ήταν πολύ δύσκολη και το ξημέρωμα αποκαλύπτει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το νερό φτάνει μέχρι και τα 40 εκατοστά σε σημεία της πόλης, ενώ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η υπηρεσία είχε δεχθεί 420 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Βόλο.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν από το πολύ νερό υπερχείλισε και «έσπασε» ο Κραυσίδωνας με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα και να πλημμυρίσουν σπίτι. Ο Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Το ευτυχές μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για αγνοούμενους. Πριν λίγη ώρα πάντως εστάλη μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας. «Κινδύνευσαν ζωές και ακόμα κινδυνεύει ο κόσμος» είπε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Κι εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένος. Το 80% της πόλης δεν έχει ρεύμα. Μας έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα το νερό. Μιλάμε για πολύ νερό και πολλή λάσπη. Πού το είχε τόνο νερό ο Θεός», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ και στη συνέχεια εξήγησε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες να καθαριστούν ρέματα και φρεάτια. «Έχουν κουραστεί και οι χειριστές μετά από 20 μέρες συνεχούς εργασίας. Μιλάμε για την καταστροφή του Νώε, οι ζημιές είναι τεράστιες, μεγαλύτερες από αυτές που είχαμε από την κακοκαιρία Daniel. Όλος ο Βόλος έγινε λίμνη, είναι αδύνατον να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται».

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας έχει παραμείνει πάνω από την περιοχή για περισσότερο από 6 ώρες, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, αν και δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν ακόμα τις πληγές που άφησε πίσω η κακοκαιρία Daniel, ήρθαν αντιμέτωποι αυτή τη φορά με τις καταστροφικές συνέπειες της νέας κακοκαιρίας «Elias».