Κάποιος τηλεοπτικός αστέρας του BBC ζήτησε σεξουαλικές εικόνες ενός παιδιού σύμφωνα με ρεπορτάζ της Sun. Ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει τώρα μια σειρά από νέες κατηγορίες από άλλους τρεις νέους που φέρεται ότι γνώρισε σε ιστότοπους γνωριμιών. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το τεράστιο σκάνδαλο του πιο διάσημου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού.

Ακόμη ένα ερωτικό σκάνδαλο του BBC

Το BBC News ανέφερε την Τρίτη ότι ένα ακόμη άτομο κατηγόρησε  παρουσιαστή του BBC για «απειλητική και κακοποιητική συμπεριφορά». Οι καταγγελίες εναντίον του παρουσιαστή εμφανίστηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν η εφημερίδα The Sun ανέφερε ότι μια μητέρα ισχυρίστηκε ότι πλήρωσαν στο 17χρονο παιδί της 35.000 λίρες για σεξουαλικές φωτογραφίες. Όταν η οικογένεια του νεαρού ατόμου διαμαρτυρήθηκε, η μητέρα του είπε στη Sun ότι το BBC δεν αντιμετώπισε σοβαρά τις κατηγορίες. Ο ίδιος παρουσιαστής κατηγορήθηκε χθες από ένα δεύτερο νεαρό άτομο που είπε ότι του είχε στείλει υβριστικά μηνύματα σε μια εφαρμογή γνωριμιών.

Ένα τρίτο νεαρό άτομο είπε ότι συνάντησε τον παρουσιαστή κατά τη διάρκεια του τρίτου εθνικού lockdown το 2021, ενώ το BBC έλεγε σε εκατομμύρια ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες ως μέρος της κάλυψης της πανδημίας. Και χθες το βράδυ ένα τέταρτο άτομο εμφανίστηκε για να ισχυριστεί ότι του είχε στείλει «ανατριχιαστικά» μηνύματα χρησιμοποιώντας καρδιές και φιλιά στο Instagram όταν ήταν 17 ετών – αν και δεν είναι γνωστό αν ο παρουσιαστής γνώριζε την ηλικία τους τότε. Ο Τιμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, αποκάλυψε σήμερα ότι δεν έχει μιλήσει με τον παρουσιαστή στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Η Sun είπε ότι επικοινώνησε με το BBC και τον εν λόγω παρουσιαστή σχετικά με τους ισχυρισμούς. Σημειώνοντας στο ρεπορτάζ ότι «Το BBC δείχνει το δάχτυλο σε άλλους που κάνουν λάθος, αλλά το μεγάλο αστέρι τους ήταν χαρούμενο που συμπεριφέρθηκε σαν να μην ισχύουν για αυτόν οι κανόνες». Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η οικογένεια ανέφερε τους ισχυρισμούς στο BBC τον Μάιο και η εταιρική ομάδα ερευνών του τηλεοπτικού σταθμού το εξέτασε, αλλά το BBC είπε ότι η έρευνα σταμάτησε όταν οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια για περισσότερες πληροφορίες ήταν ανεπιτυχείς. Ο εμπλεκόμενος είπε ότι δεν υπήρξε αδίκημα και οι ισχυρισμοί της Sun είναι «σκουπίδια».  

Σύμφωνα με το BBC, η συζήτηση μεταξύ του ατόμου στα 20 του και του παρουσιαστή μεταφέρθηκε σε άλλες πλατφόρμες αφού ξεκίνησε σε μια εφαρμογή γνωριμιών. Στη συνέχεια ο παρουσιαστής αποκάλυψε την ταυτότητά του και ζήτησε από τον νεαρό να μην το πει σε κανέναν. Ο νεαρός αργότερα ανήρτησε στο διαδίκτυο ποστ αναφέροντας ότι είχε επαφή με παρουσιαστή του BBC και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να τον κατονομάσει. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής έστειλε μια σειρά από «απειλητικά μηνύματα», τα οποία το BBC λέει ότι είδε και επιβεβαίωσε ότι προέρχονταν από έναν αριθμό τηλεφώνου που ανήκε στον παρουσιαστή. Σύμφωνα με το δικό του δημοσιευμένο χρονοδιάγραμμα, το BBC φαίνεται να έλαβε σοβαρά υπόψη το θέμα μόνο όταν μια ταμπλόιντ εφημερίδα ενεπλάκη, αλλά μετά από μερικές προσπάθειες επικοινωνίας με τα μέλη της οικογένειας απέτυχαν.

@oliviacampbellcavendish Incoming BBC Sex Scandal – Top BBC presenter sending underage boy 35,000 per year for sexually explicit pictures #bbc #presenter #news #breaking #news #jeremyvine #scandal ♬ Breaking News, TV Shows, Report, Broadcast, Live, Serious, Business, World(1323125) – SAKUMAMATATA

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ δήλωσε την Τρίτη σε δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία ότι οι κατηγορίες εναντίον του παραγωγού του BBC που δεν κατονομάζεται είναι «σοκαριστικές και ανησυχητικές», ανέφερε το Deadline . Eίναι σαφές ότι η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι υποδεικνύουν οι αρχικές αναφορές. Αν και η ηλικία συναίνεσης για σεξουαλική δραστηριότητα στην Αγγλία και την Ουαλία είναι 16 ετών, ο νόμος για τις άσεμνες εικόνες αντιμετωπίζει όλα τα άτομα κάτω των 18 ετών ως παιδιά.

Μέσα σε μια θύελλα από tweets που μαντεύουν το όνομα του παρουσιαστή στο Twitter το Σαββατοκύριακο, ο Elon Musk καυχήθηκε για την πλατφόρμα του την Τρίτη: «Είσαι ελεύθερος να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός εδώ». Αυτός ο «αληθινός εαυτός» είχε ήδη οδηγήσει πολλούς γνωστούς παρουσιαστές του BBC να ταυτοποιηθούν εσφαλμένα.

Τέσσερις ημέρες μετά την αρχική ιστορία της Sun, δεν υπάρχουν ακόμα δημοσιευμένα στοιχεία που να υποδηλώνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από μια βαθιά παράλογη, αμφισβητήσιμη συμπεριφορά. Έρευνα από ειδική μονάδα της αστυνομίας του BBC βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.