Ο Έλον Μασκ όταν βαριέται υπερβολικά την ανθρωπότητα, κάνει αινιγματικές αναρτήσεις στο X, για να κάνει κάποιους να αναρωτιούνται τι και πώς. Όταν απλά βαριέται, γράφει για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και σχολιάζει τα πρωινάδικά της. Ναι, αυτή η πρόταση είναι απολύτως αληθινή και απολύτως σοβαρή, σε αντίθεση με τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον πλανήτη που ξημεροβραδιάζεται στο X.

Αφορμή για το δεύτερο σχόλιο του Έλον Μασκ περί Ελλάδας μέσα σε λίγες ημέρες, ήταν ένα χιουμοριστικό meme που συγκρίνει το πώς παρουσιάζουν τον καιρό στην Γερμανία σε πρωινή εκπομπή και πώς στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, βλέπουμε την Γερμανίδα μετεωρολόγο να λέει τον καιρό σοβαρή -και τι άλλο να κάνει θα μας πείτε-, ενώ η δική μας Ελένη Τσολάκη που έλεγε τον καιρό στην εκπομπή της Τσιμτσιλή, χορεύοντας. Προφανώς αυτό το στιγμιότυπο είναι παλιό, μας και η ίδια έχει πλέον δική της εκπομπή, αλλά το θέμα μας δεν είναι καθόλου αυτό.

To θέμα μας είναι πως ο Έλον Μάσκ ενθουσιάστηκε τόσο βλέποντας τη διαφορά, που σκέφτηκε να το σχολιάσει: «Αυτός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα». 

Βέβαια το καλύτερο σε όλο αυτό, είναι τα σχόλια από κάτω. Κάποιος έγραψε πως «αυτή η γυναίκα (η Τσολάκη δηλαδή) μπορεί να γίνει πλούσια αν παίξει τα χαρτιά της σωστά». Δεν ξέρουμε τι εννοεί, βέβαια, αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε.

Ένας άλλος σχολίασε «ουάου, είναι τόσο ανοιχτοί και ελεύθεροι με τις μετεωρολογικές προβλέψεις τους. Πραγματικά η γενέτειρα της δημοκρατίας». Τι να σου πούμε κι εσένα τώρα.