Πλέον ο αγώνας για να διατηρήσουμε εν ζωή τα (λίγα) εγκεφαλικά κύτταρα που μας έχουν απομείνει είναι άνισος. Άνισος γιατί ζούμε σε ένα Κράτος που μάλλον τα θεωρεί πολυτέλεια. Πώς θα σχολιάζουν οι ιστορικοί του μέλλοντος τη δικαστική απόφαση για το Μάτι; Την αποφυλάκιση του αμετανόητου Μιχαλολιάκου; Το χλαμυδο-πάρτι στην Ακρόπολη; Αλίμονο σε εκείνους που θα ζούνε και θα κληθούν να απαντήσουν στα εγγόνια τους… Αν και από την άλλη, μπορούν να επικαλεστούν την έλλειψη εγκεφαλικών κυττάρων. Να που είναι χρήσιμο το Κράτος!

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά, όχι χρονολογική…

Χλαμύδες στην Ακρόπολη

150 εκατομμυριούχοι Ινδοί θέλησαν να επισκεφτούν την Ακρόπολη και για αυτό πήραν ειδική άδεια. Όχι επειδή είναι Ινδοί, αλλά επειδή είναι εκατομμυριούχοι. Για τις ανάγκες της επίσκεψής τους στον Ιερό Βράχο επιστρατεύθηκαν ηθοποιοί, άλλοι ντυμένοι με χλαμύδες, -για να παραπέμπουν σε αρχαίους Αθηναίους, άλλοι πασπαλισμένοι με αλεύρι, για ένα show αλά Bollywood.

Για την υποδοχή αυτού του τσίρκου, επιστρατεύτηκε η… φιλαρμονική του Ναυτικού!

Όπως είναι λογικό, το Υπουργείο Πολιτισμού ρίχνει τις ευθύνες στο… προσωπικό φύλαξης. Η κυρία Μενδώνη δεν βγήκε να δηλώσει πως εξαπατήθηκε από τους ηθοποιούς, όπως είχε δηλώσει για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στα θετικά της υπόθεσης, οι Ινδοί επιχειρηματίες δεν έφεραν μαζί τους κάποια «ιερή αγελάδα».

Το σταυρό μας κάνουμε και είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόβσκι.

Ο σταυρός της Μαρέβας Γκραμπόβσκι

Αυτήν τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν ήταν μόνο ο Ιησούς που κουβαλούσε τον Σταυρό. Ήταν και σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόβσκι. Ήταν τόσο μεγάλος ο σταυρός που επέλεξε να φορέσει, που θα μπορούσαν να τον βλέπουν από τη Σελήνη. (Υπερβολή, ναι. Αλλά ούτε το Σινικό Τείχος φαίνεται, να ξέρετε).

Βέβαια, στιλιστικά μιλώντας, ήταν σωστή. Βέβαια, σε άρθρα Who Wore it Better, πρακτική που συνηθίζεται στα μεγάλα γυναικεία περιοδικά, θα την είχαν δίπλα σε Δεσπότες και Μητροπολίτες. Όχι και τόσο κολακευτικό, όσο να πεις…

Ο Ολυμπιακός «έκαψε» όλη την Ευρώπη

Αν κλαίμε τα δικά μας εγκεφαλικά κύτταρα, τότε τι να πουν και οι οπαδοί της Άστον Βίλα. Οι συμπαθείς «χωριάτες» του Μπέρμιγχαμ ήταν σίγουροι, όχι μόνο για την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, αλλά και για την κατάκτηση του Conference League.

Καθώς το παιχνίδι εξελισσόταν, το κάψιμο στον εγκέφαλο επεκτεινόταν. Τελικά, η Ελληνική ομάδα κατάφερε έναν θρίαμβο που οι καμένοι Έλληνες φίλαθλοι και οι οπαδοί του «Δαφνοστεφανωμένου» θα τη θυμούνται για μια ζωή. Ναι, φυσικά και οι χωριάτες του Μπέρμιγχαμ. Αλλά δεν κάηκαν στον βαθμό που καήκαμε εμείς μαθαίνοντας τις ποινές – χάδι των κατηγορουμένων για το Μάτι.

Βγάζει… Μάτι

104 νεκροί στο Μάτι, κανένας στη φυλακή. Προφανώς και τα μαθηματικά των δικαστικών είναι πολύ περίπλοκα για να τα αντιληφθούμε εμείς, οι κοινοί θνητοί. Φαίνεται πως υπάρχει ένα τεράστια κενό ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι δικαστικοί και σε αυτόν του απλού κόσμου. «Να τους δώσετε και επαίνους» σχολίασε σκωπτικά κάποιος στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ώρα που οργισμένοι, συγγενείς των θυμάτων, έβριζαν και πετούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ίσως αυτό με τους επαίνους θα πρέπει να το κοιτάξουμε. Αν θέλουμε να λεγόμαστε «επαγγελματίες γραφικοί» θα έπρεπε ήδη να το έχουμε θεσμοθετήσει.

Με την απόφαση αυτή στο μυαλό, τα εγκεφαλικά κύτταρα που «χάσαμε» όταν πληροφορηθήκαμε πως αποφυλακίζεται ο «φυρερίσκος-καρικατούρα» Μιχαλολιάκος δεν ήταν τόσο πολλά. Η Ελληνική Δικαιοσύνη μας έχει προετοιμάσει και θα πρέπει να την ευχαριστούμε για αυτό!

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» αποφυλακίζεται. Αν περιμένατε πως στις φυλακές πλέκει πουλόβερ για άλλους φυλακισμένους και κάθε βράδυ κλαίει μετανιωμένος για τις εγκληματικές του πράξεις μάλλον είστε καμένοι πλήρως και απορούμε που διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, λοιπόν, παραδίδεται ξανά στην κοινωνία, χωρίς να έχουμε καμία αμφιβολία πως θα συνεχίσει στον -προ φυλακών- δρόμο του. Αυτόν του μίσους. Η Ελληνική Δικαιοσύνη ξέρει πράγματα που εμείς αγνοούμε.