Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι καταρτισμένοι επιστήμονες συζητούν, αναλύουν, ψάχνουν λύσεις για το πρόβλημα της βίας των ανηλίκων. Τσάμπα παιδεύουν το κεφάλι τους σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο. Αυτός (και μόνο) ξέρει τι πρέπει να συμβεί. «Γνώση» που μοιράστηκε μέσω άμβωνος με το ποίμνιό του, μέσω της τεχνολογίας με πολύ περισσότερους. Το συνηθίζει άλλωστε.

Να τι είπε, αναλυτικά: «Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτέρυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία.

Όταν δεν πασχίζουμε να αναπτύσσουμε, να καλλιεργούμε. Τι περιμένουμε; Είναι μισογύνης ο Μητροπολίτης; Αλήθεια τι ψάλλαμε; Τι επαινέσαμε; Τη μητρότητα. Αυτή ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα».

Μέσα σε λίγες και μόνο λέξεις δηλαδή, ο Μητροπολίτης αποκάλεσε τις γυναίκες «κλώσες» και ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να πάψουν να εργάζονται, να βγαίνουν, να κάνουν τέλος πάντων οτιδήποτε για τον εαυτό τους και να συγκεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στη διάπλαση των παιδιών τους (φανταζόμαστε εννοούσε και τα κορίτσια, δεν είναι σαφές…). Έβαλε και μια εσάνς από Λευτέρη Πανταζή («το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου, για μένα είσαι συ»), την «στόλισε» την ομιλία του, αυτό πρέπει να το παραδεχτούμε.  

Κάποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει μεσαιωνικό, σκοταδιστικό, αναχρονιστικό και εν κατακλείδι αστείο ένα τέτοιο λογύδριο εν έτει 2024 μ.Χ. Κάποιος επίσης θα μπορούσε να πει πως είναι μάλλον παράταιρο κάποιοι να θέλουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές των άλλων.

Δείτε τι είπε ο Μητροπολίτης Κοζάνης, από το 2:03:32 κι ύστερα:

Τι απάντησε ο Μητροπολίτης μετά το σάλο που ο ίδιος δημιούργησε

Βέβαια, χρέος μας είναι να δίνουμε το δικαίωμα σε κάποιον που πέταξε μια μπαρούφα, συγνώμη έκανε ένα λάθος, να ανασκευάσει. Αυτό έκανε και η εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα», επικοινωνώντας με τον Μητροπολίτη Κοζάνης και ζητώντας του ένα νεότερο σχόλιο, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα λεγόμενά του, κάτι που σημειωτέον εκείνος ήξερε πως θα συμβεί («Τώρα θα γίνει σεισμός με αυτό που θα πω, αλλά δεν έχω πρόβλημα γιατί αυτή είναι η αλήθεια», είχε πει πριν αρχίσει το κήρυγμά του).

Και εδώ είχαμε τη σύνοψη πως κάτι που ειπώθηκε στραβά, μπορεί να ειπωθεί ακόμα… πιο στραβά αν η βάση εξ αρχής είναι σαθρή:

«Είπα τη γυναίκα κλώσα; Είπα ότι εάν η κλώσα φύγει από τα πουλιά της, καταστράφηκαν τα πουλιά της. Έτσι και η μάνα, όταν εγκαταλείπει τα παιδιά της γίνονται συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες δεν σας ενοχλούν; Δεν τα αγαπάτε αυτά τα παιδιά; Έλεος πια! Γίνετε άνθρωποι, μανάδες θέλουμε.

Δεν είπα τις γυναίκες κλώσες, είπα να είναι μάνες, παρομοίωση έκανα. Είναι ωραίο αυτό με τα παιδάκια έξω και να τα κλείνουν στις φυλακές γιατί δεν έχουν μανάδες;».

Είναι ωραίο να μιλάνε άνθρωποι που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστικά ιδέα για ένα θέμα με τη βεβαιότητα ειδικού; Αν οι μανάδες είναι (περίπου) κλώσες, οι πατεράδες τι είναι και επίσης αυτοί τι ρόλο έχουν στην όλη ιστορία σύμφωνα με τον Μητροπολίτη; Μπορεί να ζήσει οικογένεια αν δουλεύει ένας και μόνο γονιός και αυτός δεν κάνει δουλειά… γόνου; Ερωτήσεις κάνουμε και εμείς. Αμήν.