Άλλη μια εβδομάδα που δεν ξυπνήσαμε σε κάποια άλλη χώρα. Άλλα μια εβδομάδα που το κουράγιο μας υπερτερεί της απογοήτευσης και επιμένουμε ξεροκέφαλα να ζούμε σε μια χώρα που δεν μας έχει σε υπόληψη. Τίποτε από τα παρακάτω που συνέβησαν δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν. Συνηθίσαμε πια..

«Να κάνεις βόλτες με το Magic Bus»

«Μια ηλικιωμένη κυρία που ταξίδεψε στην Άρτα για την κηδεία του συζύγου της, θέλησε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ. Όταν το λεωφορείο έκανε στάση, εκείνη θέλησε να πάει τουαλέτα. Πηγαίνοντας στο πάρκινγκ συνειδητοποίησε πως το λεωφορείο δεν ήταν εκεί».

Θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας υπαρξιακής Ιρανικής ταινίας, θα μπορούσε να είναι το σενάριο ενός αμερικάνικου splatter που ανέβηκε πρόσφατα στο Netflix ή θα μπορούσε να είναι μια ακόμη είδηση από την Ελληνική καθημερινότητα.

Σωστά μαντέψατε!

Όταν ο οδηγός ειδοποιήθηκε, φυσικά και δεν επέστρεψε. Αναρωτιόμαστε, αυτοί που καθόταν δίπλα της, μπροστά ή πίσω της, δεν είχαν τη στοιχειώδες ενδιαφέρον να μάθουν γιατί η κυρία δεν ανέβηκε στο λεωφορείο μετά τη στάση;

Έτσι τελείωνε η εβδομάδα. Η αρχή της, όμως, έκρυβε μια έκπληξη…

Του Ζαμπούνη τα αβγά

Ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο προφέσορας του savoir vivre και του πρωτοκόλλου, είναι ο νέος πρωταγωνιστής της πασχαλινής διαφημιστικής καμπάνιας των Jumbo. Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας κι εκδότης είναι η πασχαλινή έκπληξη των Jumbo, που μας έχουν συνηθίσει σε ασυνήθιστες επιλογές προσώπων και διαφημιστικά σποτ που πολλές φορές τσαλαβουτούν στην κακογουστιά και την τοξικότητα.

Θα περιμέναμε ωστόσο ένα κάποιο τσαλάκωμα του Ζαμπούνη. Να δίνει, για παράδειγμα, συμβουλές για το πετσάκι, για το πώς να αντιμετωπίζεις τον «εγώ-θα-κάτσω-με-τη-νεολαία» θείο, πώς κάνει το sitting όταν τα δύο «σόγια» δεν μιλιούνται.

«Παίρνω τα ψηφαλάκια μου και φεύγω»

Τόσο αστεία η πολιτική σκηνή στη χώρα που μόνο επιθεώρηση μπορείς να γράψεις. Πάρτε για παράδειγμα αυτό που συνέβη στην περίπτωση του Θοδωρή Ζαγοράκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Μπορεί να ψήφισε ό, τι του υπαγορευόταν, να έκανε δηλαδή καλά τη δουλειά του με τα standards που τίθενται από το κόμμα, αλλά φαίνεται πως η σχέση τους είχε βαλτώσει.

Το διαζύγιο δεν πόνεσε τόσο τη ΝΔ, όσο το γεγονός της μεταγραφής του στους «απέναντι». Πήρε ο Θόδωρος τα ψηφαλάκια του και πηγαίνει απέναντι, στο ΠΑΣΟΚ, που τον θέλουν και τον αγαπούν.

Δεν μιλάμε απλά για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, αλλά για ένα τηλεριάλιτι επιβίωσης.

«Είναι τόσο καλός που θα μας τον ζητάνε και από έξω»

Θα θυμάστε πως το Provocateur σας προέτρεπε να μην άγχεστε για το μέλλον του Γιώργου Αυτιά όταν η ΝΔ ανακοίνωσε το πρώτο κύμα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές. Ε λοιπόν, αυτή ήταν μια εβδομάδα ιστορική, καθώς με τον πιο επίσημο τρόπο ο Γιώργος Αυτιας, η μεταγραφή αεεροδρομίου της ΝΔ, ο προστάτης των συνταξιούχων και τιμωρός κάθε παρατυπίας οποιαδήποτε κομματικής απόχρωσης, κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο.

Από τα πασχαλινά αβγά του Ζαμπούνη και τη διεθνή καριέρα του Αυτιά, να τι συνέβη την εβδομάδα που μας πέρασε.3ν

Σίγουρα, οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακόμη ιδέα τι πρόκειται να τους συμβεί. Ο άτεγκτος Γιώργης, ο άνθρωπος που διαβάζει τα μερομήνια και μπορεί να παίζει την ίδια συνέντευξη για ημέρες κάνοντας νέες ερωτήσεις -παίρνοντας φυσικά τις ίδιες απαντήσεις από τον συνεντευξιαζόμενο, θα θαμπώσει την Ευρώπη. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.