Ε, ναι, το παραδεχόμαστε: Όταν είδαμε τη φωτογραφία στο ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ σκαλώσαμε για λίγο, μπήκαμε σε σκέψεις, σε προβληματισμό. Πού την ξέρουμε την κυρία δασκάλα που ποζάρει χαμογελαστή δίπλα στους μαθητές της, προφανώς σε κάποια εθνική εορτή αν κρίνουμε από την ελληνική σημαία που κρατάει μία εξ αυτών; Η απάντηση μας χτύπησε με τη μορφή… αποκάλυψης: Είναι η Μαρία Καβογιάννη! Και όχι η… Πέπη Τσεσμελή, όπως σκέφτηκαν ορισμένοι στα social (μεταξύ μας, και εμείς μαζί σε αυτούς….)!

Ναι, η αγαπημένη ηθοποιός υπήρξε άλλοτε, σαν σε παράλληλο σύμπαν ίσως να της φαίνεται πλέον, δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Της άρεσε πολύ μάλιστα σαν εμπειρία όπως μοιράστηκε μαζί μας μέσα από την εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ:

«Σα δασκάλα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα αυτό το επάγγελμα και ήθελα να δώσω στα παιδιά πάρα πολλές πληροφορίες, να μάθουν πολλά πράγματα και ιδίως για την τέχνη. Ασχολήθηκα πάρα πολύ με τα παιδιά του δημοτικού όπου και δούλεψα για επτά χρόνια. Και βέβαια ήμουν πάρα πολύ φιλότιμη δασκάλα γιατί ήθελα να κάνω στα παιδιά ό,τι μπορούσα περισσότερο ανεξαρτήτως από τη μεγάλη μου ανάγκη να τους μάθω τέχνη κυρίως. Αναγκαστικά δίδαξα και πάρα πολλά άλλα μαθήματα όπως γεωγραφία, ανθρωπολογία, ιστορία και έχω πολλές αναμνήσεις. Με τη μαθήτρια της φωτογραφίας διατηρώ επαφές, έχει γίνει έκτακτο παιδί και καταπληκτική φωτογράφος».

Και τότε; Πώς έγινε και έγινε ηθοποιός; Οι συνθήκες το έφεραν έτσι. Το ένα, το άλλο. Άγνωσται αι βουλαί της μοίρας! «Δεν ήθελα ποτέ να γίνω ηθοποιός, αλλά δεν ξέρω και ‘γω πως παρασύρθηκα και έγινα. Τελείωσα το σχολείο, πήγα σε μια σχολή, πέρασα στην ΑΣΟΕ και σπούδασα οικονομικά και μετά έγινα δασκάλα», εξήγησε η Μαρία Καβογιάννη.

Είμαστε πεπεισμένοι πως θα ήταν εξαιρετική (και) ως δασκάλα. Φαίνεται ο άνθρωπος, από το χαμόγελο και μόνο μερικές φορές, το πόσο γνήσιο είναι, το πόσο μέσα από τη ψυχή του. Όπως στην εν λόγω φωτό.