Την ώρα που στη Βουλή έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, την ώρα που οι ενδείξεις περί κουκουλώματος ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών γίνονται ολοένα και πιο σαφής, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σκέφτεται να φτιάξει κόμμα. Όλοι θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης και σιγά την πρωτοτυπία -το 80% των Ελλήνων θέλει να φτιάξει κόμμα για να αποκτήσουν οι παλαιοχριστιανοί φωνή και εντός του -πολύπαθου- Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είναι ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός», ναι, εκείνος που πληρωνόταν για καθαριστής και επέλεξε να κάνει τη δουλειά του με… τηλεργασία. Φυσικά και ο Καλαϊτζιδάκης μπορεί να μοιραστεί αυτήν την τεχνογνωσία με τους Έλληνες πολίτες και ίσως να έχει να μας μάθει και άλλα τέτοια κόλπα ζόρικα που κάνουν στα λαγούμια.

Στην προσπάθειά μας να πάει ο τόπος μπροστά ή έστω να γίνουμε και εμείς αργόμισθοι του Δημοσίου όπως το ίνδαλμα-παλαιοχριστιανός, σκεφτήκαμε να στύψουμε το μυαλό μας και να παραδώσουμε ιδέες για την ονομασία του κόμματος. Οι παλαιοχριστιανοί είναι μια διέξοδος από τη δυστυχία μας, στην τελική.

Οι πρώτες σκέψεις μας ήταν κάποιες που δημιουργούσαν ένα… conflict που λένε και στις σπηλιές τους οι παλαιοχριστιανοί, καθώς τα ακρωνύμια που σκαρφιστήκαμε θύμιζαν τα τωρινά κόμματα. Δείτε για να καταλάβετε:

Παλαιοχριστιανικός Αγώνας Σωτηρίας Ορεσίβιων Καθαριστών (ΠΑΣΟΚ)

Καθαριστές Καλόγεροι Ελάτε (ΚΚΕ)

Συνασπισμός Ριζοκαθαριστών και Αργόμισθων (ΣυΡιζΑ)

Τελικά, αποφασίσαμε να κινηθούμε διαφορετικά. Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ακρωνύμια, θα πηγαίναμε με τη λογική των υπερδεξιών κομμάτων. Έτσι, καταλήξαμε στα παρακάτω:

Πρόταση Νο.1

Ονομασία: «Παλαιοέλληνες»

Μια ονομασία που φανερώνει το δυνατό DNA των υποστηρικτών του κόμματος. Εξυμνεί τις ρίζες του που απλώνονται από κάθε σπηλιά, βαθιά στη γη. Οι «Παλαιοέλληνες» έχουν αυτόν τον πρωτόλειο τρόπο ζωής, συμπεριφοράς, ακόμη και σκέψης. Και καμαρώνουν για αυτό.

Έμβλημα: Είναι φυσικό το έμβλημα του κόμματος να είναι μια σπηλιά. Η κατακόμβη λογικά θα μπέρδευε τους απλοϊκούς ψηφοφόρους του κόμματος. Γιατί να είναι απλοϊκοί; Ρωτάνε τέτοια πράγματα;

Μότο: «Στα όρη, στα άγρια βουνά»

Ο ορεσίβιος χαρακτήρας του κόμματος συμβολίζει την ελευθερία και την αυτονομία -θα γελούσε και ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ελπίζουμε. Επίσης, στα όρη  

Πρόταση Νο.2

Ονομασία: Άνθρωποι των Σπηλαίων

Γεωγραφικός αλλά και IQ προσδιορισμός για την πολιτική ηγεσία και τους υποστηρικτές του νέου κόμματος. Παρουσιάζει το ύφος και το ήθος του νέου κόμματος με δύο λέξεις.

Έμβλημα: Η Φωτιά. Μέχρι εκεί είχαν φτάσει οι συγκεκριμένοι -αν θυμάμαι καλά την ιστορία που διδάχτηκαν στην Έκτη Δημοτικού.

Μότο: Βάλτε φωτιά, κάψτε καλά. Υπερρεαλιστικό και μεταφορικό το μότο, δανεισμένο από σύνθημα των ΠΑΟΚτσήδων. Παροτρύνει τους υποστηρικτές του κόμματος να διαδώσουν τις ιδέες του. Αν και είμαστε σίγουροι πως θα το πάρουν τοις μετρητοίς και θα μας κάψουν ζωνταντούς.

Πρόταση Νο.3

Ονομασία: Πελασγοί

Οι πρώτοι που κατοίκησαν στον γεωγραφικό χώρο γνωστό σήμερα ως Ελλάδα. Προϋπήρχαν των Μυκηναίων και των Μινωιτών. Ήταν οι πρώτοι των πρώτων Ελλήνων.

Έμβλημα: Πρόβατο

Συμβολίζει το αγνό και το παρθένο. Μαζί του θα ταυτιστούν εύκολα και οι ψηφοφόροι.

Μότο: Πριν από εσάς, για εσάς.

Ιστορικό το μήνυμα με ευγενικές προθέσεις. Γιατί οι παλαιοχριστιανοί διακρίνονται άλλωστε για την ευγένεια και τους καλούς τους τρόπους.