Είμαστε σίγουροι ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σου περνά παγερά αδιάφορη, αλλά πλησιάζει. Και μαζί πλησιάζουν και όλα τα κλισέ και καθιερωμένα, που ακολουθούν ευλαβικά διάφορα ζευγαράκια εκεί έξω. Αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό, ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει. Θα σταθούμε σε αυτούς που χώρισαν πρόσφατα και έχουν ακόμα μια πικρή γεύση ακόμα από τον/την πρώην τους. 

Αν η πληγή παραμένει ανοιχτή, θέλουμε να σε ενημερώσουμε πως υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να δώσεις το όνομα του πρώην σου σε μια κατσαρίδα. Είναι πλέον παράδοση για τον ζωολογικό κήπο του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, κάνοντας έτσι ένα πατ-πατ στους πληγωμένους. 

Στην ουσία αυτός που ενδιαφέρεται, δίνει το όνομα του πρώην σε μια κατσαρίδα, η οποία στη συνέχεια γίνεται γεύμα για ένα από τα ζώα του κήπου. Αυτό κοστίζει 10 δολάρια. Ποιος είναι όμως ο σκοπός; 

Ο σκοπός του «Cry Me a Cockroach» είναι σε πρώτη φάση να πάρουν οι πληγωμένοι μια μορφή “εκδίκησης”, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και σε δεύτερη φάση να διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώνονται για δράσεις του ζωολογικού κήπου. Ένας τρόπος διασφάλισης για τα άγρια ζώα και το μέλλον τους εκεί. 

Στο μεταξύ, αν η κατσαρίδα δεν είναι αυτό που θέλει, τότε έχει και εναλλακτικές. Μπορεί να επιλέξει ας πούμε ένα λαχανικό με 5 δολάρια, ή ένα τρωκτικό με 25 δολάρια. Τώρα θα πεις “οκ, πώς ακριβώς παίρνει εκδίκηση από τον πρώην”; 

Αυτός που δίνει το όνομα του πρώην συντρόφου, λαμβάνει μια ψηφιακή κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου, την οποία μπορεί να στείλει στο εν λόγω άτομο, ενημερώνοντας τον πως το όνομα του δόθηκε σε μια κατσαριδούλα, την οποία ένα άλλο ζώο έφαγε.

Αυτή η παράδοση του ζωολογικού κήπου κάνει χαμούλη. Πέρυσι έγιναν περισσότερες από 8.000 δωρεές, από 30 χώρες.