Είναι σαφές πως όλοι στο προφίλ μας βάζουμε την πιο αντιπροσωπευτική μας φωτογραφία (ή και όχι), εκείνη που μας δείχνει όμορφους/ες και εκείνη που έχει την καλή γωνία του προσώπου μας. Ξέρετε τώρα, τρία τέταρτα και τα σχετικά. Και συνήθως δεν την αλλάζουμε, την αφήνουμε εκεί ακόμα κι αν είναι τραβηγμένη δύο χρόνια πριν. Αυτή η φωτογραφία κάτι δείχνει για εμάς και σε γενικές γραμμές είναι ο τρόπος που παρουσιαζόμαστε στον κόσμο, σε αυτούς που συχνά δεν μας γνωρίζουν στην «πραγματική ζωή».

Και αυτό που μόλις διάβασες δεν είναι μια προσωπική αίσθηση. Υπάρχει μελέτη που επιβεβαιώνει τη σχέση μεταξύ της φωτογραφίας προφίλ και της προσωπικότητάς μας. Τη διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αναλύοντας τις εικόνες 66.000 λογαριασμών Twitter και βρίσκοντας ομοιότητες μεταξύ φωτογραφιών και χαρακτήρων (η μελέτη δημοσιεύτηκε στο New Scientist και παρουσιάστηκε σε Διεθνές Συνέδριο).

Έχουν εντοπιστεί πέντε χαρακτηριστικά προσωπικότητας λοιπόν, το καθένα με τη δική του τυπική εικόνα: εξωστρέφής, ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, ευχάριστος, ευσυνείδητος και νευρωτικός.

Μάθε λοιπόν τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου η φωτογραφία που έχεις επιλέξει από το Notebook.gr