Δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα και προσπάθεια για να βάλουμε τα κλάματα. Είμαστε αρκετά εύκολοι. Βάλτε μας να δούμε βίντεο με γιαγιάδες και παππούδες και θα έχουμε γίνει πιο βιτάμ κι από βιτάμ σε μερικά δευτερόλεπτα. Να είναι που φοβόμαστε το δικό μας γήρας; Να είναι που θυμόμαστε τις απώλειες μας, τον παππού και τη γιαγιά που θα δίναμε 10 χρόνια από τη ζωή μας για να τους ξαναφέρουμε στη ζωή για μια στιγμή και να τους αγκαλιάσουμε;

Σίγουρα είναι κάτι απ’ όλα και γι’ αυτό δε γινόταν παρά να σκουπίζουμε τα μάτια μας βλέποντας μια γιαγιά να στέκει σε ένα πεζοδρόμιο, εικάζουμε στη γειτονιά της, και να εμψυχώνει και να επευφημεί όλους τους δρομείς στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που έγινε την Κυριακή.

Με τη μπλούζα της, τη φούστα της και τα αθλητικά της παπούτσια, πρέπει να είναι 80-85 ετών, με αντίχειρες σπασμένους, έδωσε όση δύναμη είχε για να κουνάει τα χέρια της και να χειροκροτά όσους έτρεχαν. Κι ευτυχώς που υπάρχουν τα social media και αυτές οι εικόνες είναι πιο μεταδοτικές από κάθε πανδημία.

Ο χρήστης του Instagram Γιώργος Μασχαλίδης την απαθανάτισε, έντυσε όμορφα την εικόνα με μελωδία και μας προσέφερε την πιο μεγάλη ένεση αγάπης για τον άνθρωπο και μια συνειδητοποίηση πως έχουμε συναίσθημα μέσα μας και δεν έχουμε ακόμα νεκρώσει.