Μια τουαλέτα με θέα έξω από αυτόν τον κόσμο θα μπορούσε να είναι το αποκορύφωμα έκπληξη για τους ταξιδιώτες που κάνουν περιπέτειες με την start-up Space Perspective του διαστημικού τουρισμού. Η εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα σχεδιάζει να μεταφέρει τους ταξιδιώτες περίπου 100.000 πόδια στην άκρη του διαστήματος μέσω μιας κάψουλας υπό πίεση που αιωρείται από ένα μπαλόνι υψηλής τεχνολογίας.

Καθώς τα ταξίδια έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν περίπου έξι ώρες, φυσικά η κάψουλα χρειαζόταν ένα μπάνιο επί του σκάφους. Όταν οραματίστηκε πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό, η ιδρύτρια και συν-διευθύνουσα σύμβουλος του Space Perspective, Jane Poynter και η ομάδα της συμφώνησαν με αυτό που η γεννημένη στη Βρετανία Poynter ονομάζει «τουαλέτα με θέα». «Γιατί να μην έχετε μια τουαλέτα με θέα;»

Η Poynter λέει στο CNN Travel. Προσχέδια από τους σχεδιαστές Dan Window (τυχαίο που τον λένε έτσι και σχεδιάζει τουαλέτα με θέα από ένα παράθυρο;) και Isabella Trani απεικονίζουν μια αστραφτερή τουαλέτα με ένα μεγάλο παράθυρο που βλέπει πάνω από τα αστέρια και την καμπυλότητα της γης.

Κάνοντας απολογισμό

H Poynter λέει ότι το μπάνιο έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα μέρος όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν απολογισμό της διαστημικής τους εκδρομής. «Θα είναι σχεδόν συντριπτικό σε ορισμένα σημεία», λέει η Poynter για την εμπειρία.

«Θέλαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε για να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους για μια στιγμή». Ενώ η θέα είναι το κύριο αξιοθέατο, υπάρχει επίσης ένα στόρι παραθύρου – λιγότερο για λόγους απορρήτου (δεν υπάρχει ακριβώς κανένας άλλος τριγύρω) και περισσότερο σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες θέλουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να το επεξεργαστούν.

«Γι’ αυτό το ίδιο το κάθισμα της τουαλέτας έχει ένα μαξιλάρι, ώστε να μπορείτε να καθίσετε εκεί», προσθέτει η Poynter. Ο σχεδιασμός του μπάνιου βάζει την «ευεξία» στο επίκεντρο, σύμφωνα με την Poynter – εξ ου και η επίσημη ονομασία του «Space Spa».

Όταν ρωτήθηκε από το CNN Travel εάν αυτό το όνομα υποδηλώνει ότι μια μέρα θα μπορούσε να υπάρχει ένα υδρομασάζ δίπλα στην τουαλέτα και τον νεροχύτη, η Poynter γελάει, στη συνέχεια παραδέχεται ότι «το εσωτερικό της κάψουλας μπορεί να τροποποιηθεί» υποδηλώνοντας ότι μπορεί να συμπεριληφθεί οτιδήποτε, από τραπέζι τραπεζαρίας έως έρευνα. στην κάψουλα.

Δείτε όλο το άρθρο στο Intronews.gr