Η παρανομία είναι παρανομία, αλλά κάποιες φορές ίσως αξίζει να δοθούν τα εύσημα και στον παράνομο. Δε γίνεται δηλαδή να μην χειροκροτήσεις έναν Πολωνό που μπήκε σε κατάστημα για να κλέψει και υποδύθηκε την κούκλα βιτρίνας για κάμποση ώρα, μέχρι να κλείσει το μαγαζί και να μπορέσει να κάνει ήσυχα τη δουλειά του.

Το περιστατικό έγινε στη Βαρσοβία, όπου ένας 22χρονος κρατούσε μια τσάντα για ώρα και υποδυόταν το μανεκέν και δεν τον πήραν χαμπάρι ούτε οι πελάτες ούτε οι άνθρωποι του μαγαζιού.

Όταν αυτό έκλεισε, έκλεψε μερικά κοσμήματα και επιχείρησε να αποδράσει, αλλά για κακή του τύχη τον συνέλαβαν τελικά.

Αυτό το περιστατικό ήταν το magnum opus του 22χρονου, αλλά δεν ήταν το μόνο. Σε εκείνο το εμπορικό κέντρο, όπου έγινε η κλοπή, έχει διαπράξει διάφορες…κασκαρίκες.

Στο παρελθόν, έχει εισβάλλει σε κατάστημα με ρούχα γιατί είχαν λερωθεί τα δικά του και έκανε από μόνος του ανταλλαγή, αφήνοντας πίσω τα ρούχα του, ενώ έχει βρεθεί ξανά στην αναμονή κλεισίματος ενός καταστήματος για να σηκώσει τα λεφτά από το ταμείο.

Δυστυχώς, οι αξίες δεν αναγνωρίζονται και αυτός ο άνθρωπος, αντί να του δοθεί κάποια τιμητική διάκριση, μπορεί να φυλακιστεί ως και 10 χρόνια.