Talking heads. Στις ΗΠΑ, πατρίδα -σχεδόν- οποιουδήποτε pop trend από το 50s κι έπειτα, ο όρος Talking Heads αναφερόταν στους παρουσιαστές και τους σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων, των οποίων οι τηλεθεατές έβλεπαν μόνο το κεφάλι και τους ώμους. Δεν υπήρχε καμία άλλη δράση γύρω τους.

Εξ ορισμού, η Ράνια Τζίμα δεν είναι άλλη μια Talking Head. Με κάποιο τρόπο καταφέρνει να στρέφει το ενδιαφέρον πάνω της, χωρίς αυτό να είναι μειωτικό για εκείνη. Αν παρατηρήσουμε τους τρόπους που μετέρχονται διάφοροι διάττοντες «αστέρες» του δημόσιου βίου προσπαθούν να το πετύχουν αυτό, τότε καταλαβαίνουμε πως αυτό που κάνει η συγκεκριμένη anchorwoman -πήξαμε στην αμερικανιά;, είναι υψηλή τέχνη.

Βγαίνοντας από το «σενάριο» της κεντρικιάς -όπως θέλει η ελληνική slang να ονομάζεται η κεντρική παρουσιάστρια, η Ράνια Τζίμα έχει γίνει ένα σύμβολο του αντι-καθωσπρεπισμού στην ελληνική tv. Ναι, το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν ατύχημα, αλλά κανείς άλλος παρουσιαστής δεν ταυτίζεται τόσο με τα σεκλέτια του Έλληνα τηλεθεατή όταν βλέπει τα χάλια της χώρας του στα κανάλια. Και η Ράνια είναι μια από εμάς. Φυσικά, το απόσπασμα έγινε viral.

Σεκλέτι, το (ουσ.): Καημός, στενοχώρια

Σε αντίθεση με κάθε Talking Head, όταν η Ράνια Τζίμα βλέπει πως η συζήτηση βαλτώνει, δεν έχει κανένα πρόβλημα να επέμβει.

Ακόμη και όταν o Γιάννης Πρετεντέρης, ο Γιάνης Αγιάνης της, πετάει «καρφάκια» εκείνη δεν το αφήνει να πέσει κάτω ως υπονοούμενο…

Και αυτό «πηγαίνει καλά» καιρό…

Όταν δε, απαγκιστρώθηκε από τον ρόλο της παρουσιάστριας, έδωσε τόσο «πόνο», σαν να είχε μέρες να καπνίσει!

(Έκκληση: Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία, σταματήστε το!)