2024 μ.Χ. Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβάλει ως η απόλυτη πρόκληση για την ανθρωπότητα, με δυνητικά άπειρες δυνατότητες αλλά και κινδύνους. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον τι θα φέρει. Αυτό όμως που μας δίδαξε η επίσκεψη του παγκοσμίου φήμης ρομπότ Σοφία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι πως η ΑΙ θέλει… δουλίτσα ακόμα για να κατακτήσει τον κόσμο!

Ας ξεκινήσει πρώτα να μάθει να κατεβαίνει τα σκαλιά και μετά μπορεί να ασχοληθεί με τα υπόλοιπα… Ε μα τι άλλο να πούμε μετά την επική «σαβούρα» που έφαγε το ρομπότ στη ΔΕΘ, στο περιθώριο της έκθεσης Beyond; Ο ορισμός της viral στιγμής που γέννησε μπόλικο χαβαλέ στα social media – και αυτό ήταν το σωστό!

Γιατί το πιο διάσημο ρομπότ ΑΙ στον κόσμο («κοινωνικό ρομπότ» όπως αποκαλείται) μπορεί να μιλάει 20 γλώσσες, να γνωρίζει πότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες εκφράσεις και πώς να προκαλεί συναισθήματα στους ανθρώπους, αλλά να… κοιτάει μπροστά του δεν ξέρει!

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τι ακριβώς συνέβη. Μπόνους η κραυγή «όπα» που ακούγεται από κάποιον από τους παρευρισκόμενους την ώρα της πτώσης, παρεμπιπτόντως καμία Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα μπορέσει ποτέ να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο, τρία γράμματα, εκατομμύρια νοήματα…

Θα το δεις στάνταρ πολλές φορές (οι σαβούρες είναι κάτι που για κάποιο λόγο μας αρέσει ως είδος να βλέπουμε, ακόμα περισσότερο τελικά αν αφορούν ρομπότ…), απομόνωσε το βλέμμα σου κάποια στιγμή (και) στην αντίδραση του σεκιουριτά που βρίσκεται δίπλα από τη Σοφία, είναι πραγματικά απολαυστική!

Δες το βίντεο με την πτώση του ρομπότ Σοφία στη Θεσσαλονίκη: