Η υπουργός Κλίματος της Αυστρίας ενέκρινε μια εκστρατεία που προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες στους πολίτες για ένα χρόνο, εάν έκαναν τατουάζ στο σώμα τους το λογότυπο της κάρτας τρένου. Η εκστρατεία προώθησης του ελευθέρας -που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων- έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Αυστρία: Σκεφτείτε πριν… «ζωγραφιστείτε»

Η αντίδραση ήταν γρήγορη, αναφέρει το Salzburger Nachrichten, όταν οι παρευρισκόμενοι στο μουσικό φεστιβάλ προσκλήθηκαν να μετατρέψουν τη σάρκα τους σε μόνιμη διαφημιστική πινακίδα για το Klimaticket («Εισιτήριο για το κλίμα»), το οποίο συνήθως κοστίζει λίγο πάνω από 1.000 ευρώ για απεριόριστες μετακινήσεις με τρένο, λεωφορείο, τραμ και μετρό.

Η Λεονόρε Γκεβέσλερ, υπουργός Κλίματος της χώρας, γνωστοποίησε την ιδιόμορφη αυτή εκστρατεία σε μουσικό φεστιβάλ. Μάλιστα, πόσταρε μία φωτογραφία με το τατουάζ στο δικό της χέρι γράφοντας «Η Γκεβέσλερ κάνει το πρώτο βήμα». Ωστόσο, ενώ το δικό της τατουάζ είναι διαλυτό και θα εξαφανιστεί από πάνω της προσεχώς, το «Klimaticket» θα παραμείνει στο δέρμα όσων δεχτούν την προσφορά – εκτός αν θελήσουν να το απομακρύνουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο intronews.gr