Στη Μαγιόρκα είναι κάπως κλειστοί οι άνθρωποι, θέλουν τον χρόνο και το χώρο τους για να νιώσουν καλά και έτοιμοι να υποδεχτούν τους τουρίστες στα μέρη τους. Εκτός από τις φορές που αρνούνται γιατί, πολύ απλά, δεν θέλουν να τους βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς. Μάλλον βρίσκονται σε αυτή την φάση φέτος καθώς, όσο γράφεται αυτό το κείμενο, κάποιος ντόπιος ετοιμάζει τη νέα, ψεύτικη πινακίδα που θα του εξασφαλίσει κάποιες ώρες ηρεμίας.

Βλέπετε, στην πανέμορφη Μαγιόρκα, έχει ξυπνήσει το κίνημα του αντιτουρισμού, το οποίο εξαπλώνεται χρόνο με το χρόνο σε πολλές χώρες του κόσμου ενάντια στο φαινόμενο του υπερτουρισμού, διεκδικώντας μια πιο βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη χωρίς καγκουριές από τους «tourist, tourist».

Οι κάτοικοι μιας περιοχής στη Μαγιόρκα που δεν άντεξαν την ασφυκτικά γεμάτη παραλία από τους «ξένους» που κατακλύζουν το νησί, σκέφτηκαν κάτι πολύ έξυπνο για να τους κρατήσουν σε απόσταση.
Τι έκαναν; Τοποθέτησαν ταμπέλες που αναφέρουν πως «η παραλία είναι κλειστή» ή «προσοχή κατολισθήσεις» ή «προσοχή κίνδυνος από μέδουσες» ώστε να αποτρέψουν τους τουρίστες να επισκεφτούν το μέρος.

Μήπως θέλετε και εσείς να βρείτε την ησυχία σας εκεί στην Τήνο φέτος; Να τι μπορείτε να κάνετε.