ίγες ώρες πριν, έγιναν γνωστές οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές που πέρασαν οι μαθητές. Για κάποιους ήταν μια μέρα χαράς, για κάποιους άλλους μια μέρα απογοήτευσης. Βέβαια, ακόμα και οι πρώτοι, αυτοί που δηλαδή πέρασαν στις σχολές που ήθελαν, ταλαιπωρούνται από ένα αίσθημα απογοήτευσης καθώς πλέον, έχουν να ασχοληθούν με κάτι ακόμα σημαντικό: την εύρευση σπιτιού στον τόπο που θα φοιτήσουν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το «ψάξιμο» είναι ωραίο. Στην Ελλάδα του 2023, όμως, το ωραίο απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Ο λόγος; Τα υψηλά ενοίκια φυσικά.

Και μπορεί αυτό να μην έχει να κάνει αποκλειστικά με τους φοιτητές, αλλά σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε μαζί τους με αφορμή πάντα το σχόλιο που έκανε ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την «περιπέτεια» που είχε με τον γιο του ο οποίος πέρασε στα Γιάννενα.

Ο ηθοποιός, εκτός από την επιτυχία του παιδιού του, μίλησε και για τα ενοίκια που συνάντησε. Το «μην αντιμετωπίζετε τα παιδιά μας σαν τουρίστες», μας κέρδισε. Βέβαια, γιατί να αντιμετωπίζουμε και τους τουρίστες ως τουρίστες;

«Πέρασε ο γιος μου στα Ιωάννινα στη Φιλοσοφική και έψαξα να βρω ένα σπίτι. Το θέμα είναι πως ένας άνθρωπος αποφάσισε ότι θέλει 2.500 ευρώ προκαταβολή για τα χρήματα που δεν θα φαίνονταν στο συμβόλαιο» είπε αρχικά και Σσυνέχισε λέγοντας ότι διαπίστωσε πως πρόκειται για μία παγιωμένη τακτική, που δεν δίνει κανένα περιθώριο ευελιξίας στην πληρωμή των ενοικίων των φοιτητών.

«Επειδή επικοινώνησα με πολλούς ανθρώπους και αυτό συμβαίνει, επειδή δεν πιστεύω στις ελεγκτικές υπηρεσίες ότι μπορούν να βάλουν μία τάξη γιατί ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική, αλλά πιστεύω μόνο στον άνθρωπο, ήθελα να παρακαλέσω αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποκτήσει ένα σπίτι, να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να σεβαστούν αυτά τα παιδιά. Ας τα αντιμετωπίσουν σαν παιδιά τους γιατί μπορεί να τα βρουν μπροστά τους. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τουρίστες. Βοηθήστε τα παιδιά μας» κατέληξε.