Μιλάμε για τέχνη. Για «πράφιτ» δεν ξέρουμε, αλλά όλο και κάτι θα βγάζουν τα παιδιά πίσω από το evolving.ai στο Instagram αφού η δουλειά τους είναι πραγματικά καλή. Πριν περάσουμε σε αυτή, όμως, ας μιλήσουμε για το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και το νέο αυτό art κίνημα που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον παντού και πάντα στη ζωή μας. Η συγγραφή ενός κειμένου, η απάντηση σε μια ερώτηση, η υπόδειξη μιας διαδρομής κυκλοφορίας είναι μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς η έχει ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Πώς όμως η ΤΝ αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και δημιουργούμε τέχνη;

Υπάρχουν ήδη πολλά διάσημα εργαλεία βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη που είναι ικανά να δημιουργούν ψηφιακή τέχνη. Με τη χρήση τεχνικών και εργαλείων, οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί μπορούν να αναπτύξουν νέες μορφές έκφρασης και να διευρύνουν τα όρια της τέχνης όπως την ξέρουμε σήμερα.

Για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν τον Χάρι Πότερ να μοιάζει με Ιταλό μαφιόζο και το σύμπαν του μια μικρογραφία της ιταλικής μαφίας. Ο Ντάμπλντορ, φυσικά, κλέβει την παράσταση όπως συνηθίζει και στα βιβλία ή τις ταινίες.

Ναι, γελάσαμε με το αποτέλεσμα το οποίο μας θύμισε περισσότερο τον Νονό παρά τον κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Bonus: Αν Χάρι Πότερ και η παρέα του ήταν χίπηδες.