Μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision και το ZARI συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Η Μαρίνα Σάττι πέτυχε αυτό που για χρόνια είχαμε να βιώσουμε: Να ασχολείται κόσμος με την εκπροσώπηση της Ελλάδας, να συζητάνε οι παρέες για το αν τους αρέσει ή όχι, να έχει διχάσει την κοινή γνώμη, να παίζει παντού στο TikTok και το πιο βασικό, να έχουμε όλοι εθιστεί, παίζοντας το στο μυαλό μας καθημερινά. Αναμφίβολα, η ZARΙά της ήταν πολύ καλή.

Μαζί με την Μαρίνα Σάττι όμως, έγινε viral και ο Ισπανός Youtuber, Lavadom, ο οποίος είναι πλέον γνωστός για το «Να μη θυμηθώ Μαρίνα, να μη θυμηθώ». Η αντίδρασή του όταν άκουσε το κομμάτι ήταν τόσο τέλεια που τον βάλαμε στην καρδούλα μας. Και γι’αυτόν τον λόγο τον αναζητήσαμε, τον βρήκαμε και τον ρωτήσαμε για την Μαρίνα Σάττι, τη θέση που μπορεί να πάρει η Ελλάδα στην Eurovision, αλλά και το αγαπημένο του ελληνικό φαγητό. Και η απάντησή του στο τελευταίο ερώτημα ήταν προβλέψιμη.

Όλοι αγαπήσαμε την αντίδρασή σου στο τραγούδι της Μαρίνας Σάττι. Έχεις καταλάβει ότι είσαι viral εδώ στην Ελλάδα; Πώς νιώθεις γι’αυτό;

Πότε δεν πίστεψα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Πέρυσι, ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το concept, να αντιδρώ δηλαδή στα τραγούδια της Eurovision στα αγγλικά και τα ισπανικά, και πραγματικά πήγε πολύ καλά. Το κράτησα και φέτος και ήταν τέλειο που στο τραγούδι της Ιταλίας μου έδωσαν τρομερό support για το βίντεο με την Angelina Mango, αλλά για εσάς παιδιά στην Ελλάδα έχω να πω μόνο υπέροχα λόγια. Τα social media μου πήραν φωτιά, κόσμος ανέβαζε διάφορα, ενώ έκαναν trend τη γνωστή πλέον φράση «να μη θυμηθώ Μαρίνα».

Τι σου αρέσει περισσότερο στο τραγούδι της Μαρίνας; Πιστεύεις ότι θα γίνει ένα classic τραγούδι της Eurovision;

Οι εναλλαγές στο τραγούδι είναι καταπληκτικές, είναι σαν μια βόλτα σε τρενάκι, ανεβοκατεβαίνουν τα συναισθήματα, είναι απλά υπέροχο. Η Μαρίνα έκανε ένα hit για την Eurovision και ακόμα και εκείνοι που δεν τους αρέσει ή δεν βλέπουν τον διαγωνισμό τραγουδιού, γνωρίζουν το ZARI και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις. Σίγουρα θα είναι ορόσημο τόσο για την φετινή Eurovision, όσο και μετά. 

Ας παίξουμε λίγο με τα προγνωστικά. Ποια τραγούδια πιστεύεις ότι θα είναι στην 5αδα; Θα είναι το ZARI της Μαρίνας;

Ω, μ’αρέσει αυτό το παιχνίδι. Και αυτό είναι αποκλειστικό, μιας και θα κάνω στη συνέχεια ένα βίντεο στο κανάλι μου που θα λέω για το Top10, οπότε τώρα για μένα η 5αδα είναι η εξής: 

1-Angelina Mango – La Noia 

2-Marina Satti – Zari

3-Ladaniva – Jako 

4-Eden Golan – Hurricane

5- Iolanda – Grito 

Θέλω να ξεκαθαρίσω μόνο πως έβαλα την Μαρίνα στην 2η θέση, γιατί δεν έχω δει ακόμα την εμφάνισή της, μόνο γι’αυτό.

@Lavadom / Instagram

Γενικά μιλώντας, είσαι fan της Eurovision; Πώς έμαθες για το ZARI;

Δεν είμαι και πολύ fan της Eurovision, είναι απλά ένα event. Θα μου αρέσε να πάω και να δημιουργήσω περιεχόμενο από εκεί, αλλά αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η δυνατότητα να ανακαλύπτω νέους καλλιτέχνες και να μοιράζομαι αυτή την αίσθηση με τον κόσμο. 

Την ημέρα που κυκλοφόρησε το τραγούδι, μόλις λίγες ώρες αργότερα, οι subscribers του καναλιού μου μού έστειλαν link και μου ζήτησαν να κάνω ένα βίντεο με reaction για το ZARI. Το έκανα, το ανέβασα, πήγα για ύπνο, και την επόμενη μέρα που ξύπνησα, είδα τι χαμός είχε γίνει. 

Ας αφήσουμε την Eurovision. Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Θα ήθελες να την επισκεφθείς κάποια στιγμή;

Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα η αλήθεια είναι. Αλλά θα ήθελα πολύ. Είναι από τα μέρη που από τότε που ήμουν παιδί θέλω να επισκεφθώ. Αγαπάω πραγματικά την ελληνική μυθολογία και θα ήθελα να επισκεφθώ την Αθήνα, την Κρήτη, την Κόρινθο, την Αρχαία Ολυμπία, την Σπάρτη… Ελπίζω μετά από όλα αυτά, αν κάποιος θελήσει να κάνουμε collab να καταφέρω να έρθω στην Ελλάδα και να γνωρίσω νέους ανθρώπους που μου έδωσαν τόση αγάπη αυτές τις μέρες.

Γνωρίζεις άλλα ελληνικά τραγούδια;

Στο παρελθόν, ζούσα στο Λονδίνο και συνεργαζόμουν με Έλληνες, οπότε μου έβαζαν τραγούδια με ισπανικές λέξεις, κι αυτό γιατί έχουμε πολλά κοινά οι δύο χώρες. Έχουμε λέξεις, δηλαδή, που σημαίνουν το ίδιο. Μετά την Μαρίνα Σάττι, πολύς κόσμος μου έστειλε κι άλλα τραγούδια από άλλους καλλιτέχνες. Με την πρώτη ευκαιρία θα τα τσεκάρω όλα.

Έχεις δοκιμάσει ελληνικό φαγητό;

Ω, ναι, και είναι τέλειο. Ειλικρινά, είναι σούπερ γευστικό. Για παράδειγμα, λατρεύω να βάζω μπόλικο τζατζίκι στο ψωμί και επίσης μου αρέσει πολύ ο γύρος, περισσότερο από το κεμπάπ ή τον μουσακά. Να ορίστε, τώρα πείνασα. 

Πες μου δυο λόγια για σένα. 

Είμαι 27 ετών και κατάγομαι από την Βαλένθια, μια υπέροχη πόλη της Ισπανίας. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, να φτιάχνω δική μου μουσική, να ανακαλύπτω νέα μέρη και να γνωρίζω νέους ανθρώπους. Η δουλειά μου είναι να δημιουργώ περιεχόμενο στο Υoutube, αλλά και να πραγματοποιώ συναυλίες. Μου αρέσει η ισπανική rap και μάλιστα πέρυσι έβγαλα το πρώτο μου άλμπουμ με τίτλο INEVITABLE.

Επίσης σιχαίνομαι να ξυπνάω πολύ νωρίς, οπότε κάθε μέρα σηκώνομαι κάπου ανάμεσα στις 10:00 και στις 11:00. Μια τυπική ημέρα για μένα είναι να πίνω το πρωί έναν πραγματικά καλό καφέ. Δηλαδή, ξυπνάω, φτιάχνω καφέ και φεύγω κατευθείαν για το στούντιο. Στη συνέχεια διαβάζω και απαντάω σε σχόλια στο κανάλι μου και στα social media, όπως το Instagram, -κάτι που λατρεύω πραγματικά- και στη συνέχεια προγραμματίζω τι θα κάνω μέσα στην ημέρα. Μετά πηγαίνω για τρέξιμο, φτιάχνω μεσημεριανό και ρίχνω μια μίνι σιέστα. Το απόγευμα γυρίζω τα βίντεο μου. Μέσα σε όλα αυτά, επιδιώκω πάντα να βρίσκω τουλάχιστον μισή ώρα να διαβάσω ένα βιβλίο.

Τι είδους μουσικής προτιμάς;

Όπως είπα λατρεύω την ισπανική rap. Είναι η βασική μουσική που ακούω, αλλά μου αρέσει να ακούω και διαφορετικά είδη μουσικής. Είναι πολύ δύσκολο για μένα να επιλέξω ένα συγκεκριμένο. Πάντως οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι οι C.Tangana, ToteKing και Ambkor. 

Gracias Lavadom!