Ο Αχιλλέας Μπέος είναι εκλεγμένος δήμαρχος Βόλου, μίας από τις πόλεις που έχει πληγεί αλλεπάλληλα και ανεπανόρθωτα από τις κακοκαίριες Daniel και Elias. Ο Αχιλλέας Μπέος τραμπουκίζει, χυδαιολογεί, χτυπάει πλημμυροπαθείς πολίτες, οι οποιοί μετά του απολογούνται. Κανείς δεν βάζει στη θέση του τον Αχιλλέα Μπέο. Αντιθέτως, θα επιβραβευτεί. Ο Αχιλλέας Μπέος θα εκλεγεί ξανά δήμαρχος Βόλου.

Σημερινή δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Opinion Poll για λογαριασμό του TheNewspaper.gr, δείχνει μεγάλη νίκη και επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου στις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Οι ερωτώμενοι πολίτες του Βόλου απαντούν σε ποσοστό 61,9% ότι επιθυμούν να επανεκλεγεί και το 31,3% επιθυμεί να εκλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος, ενώ το 6,8% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν ο Αχιλλέας Μπέος βρέξει με μάνικα στέλεχος αντίθετου εκλογικού στρατοπέδου και πριν δει το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Βόλου να χειροδικεί απέναντι σε πλημμυροπαθή κάτοικο στην Άλλη Μεριά, επειδή ο τελευταίος τον εξέβρισε.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε μέσω του ΣΚΑΙ και ειπε πως «είμαι άνδρας και όχι λουλού» και πως δεν ανέχεται κανείς να του βρίζει την μάνα. Εν τω μεταξύ, στο βίντεο κανείς δεν ακούγεται να του βρίζει την μάνα. Όχι ότι αν το έκανε, θα δικαιολογούσε την τραμπουκική συμπεριφορά του δημάρχου.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση των δημοσιογράφων, που τον ρώτησαν- το αυτονόητο- αν πιστεύει ότι οι διαφορές λύνονται με ανθρώπους να πιάνονται στα χέρια. «Εσείς λύστε τες με καλσόν, όπως θέλετε, δικαίωμά σας. Εμείς οι παλαιών αρχών έτσι μεγαλώσαμε. Εσάς εάν σας βρίσουν τη μάνα και σας πουν άντε γα@@@@@ πείτε τους ευχαριστώ. Εμείς μεγαλώσαμε με αυτές τις αρχές. Τι θέλετε να μου πείτε; Σε μια ένταση ένας άνδρας δεν αντιδρά έτσι;», είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

Η κουλτούρα περί διαχωρισμού των αντρών από τη μια- αυτών που είναι αρσενικά παλαιάς κοπής, που αν δεν τους αρέσει κάτι φωνάζουν και χειροδικούν και των “λουλούδων” όπως τους χαρακτηρίζει ο κ. Μπέος – αυτών που όταν δεν τους αρέσει κάτι δεν φωνάζουν και δεν χειροδικούν, είναι μια κουλτούρα που συνεχίζει να είναι ανεκτή Σε μια χώρα που σοκάρεται στιγμιαία από τέτοια ακραία περιστατικά και μετά τα ξεχνάει. Που την μια Κυριακή βλέπει σε live μετάδοση έναν δήμαρχο να χτυπάει πολίτη και την επόμενη Κυριακή θα πάει να τον ψηφίσει. Σε μια χώρα για τον Μπέο.