Τον λένε Αλέξη, εμένα δυστυχώς δεν με λένε Σοφία να του ρίξω μια χυλόπιτα σωστή παραδοσιακή και Λαμιώτικη, όταν επιχειρήσει να με πλευρίσει. Γιατί έχουμε και εμείς παράδοση στα μοντέλα στην οικογένεια και εκείνος καμώνεται τον μοντελοπνίχτη! Αφήστε μας λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τον Αλέξη, που διαλαλεί πως είναι μάγκας και τζιμάνης, εκτός από μεγαλοδικηγόρος. Σχετικά με το τελευταίο, να πούμε ότι ο Αλέξης έχει σταθεί στα δικαστήρια ως συνήγορος πλάι σε προσωπικότητες διαμετρήματος Σαλιαρέλη (πρώην υπόδικος στις φυλακές για συμμετοχή στο σκάνδαλο Κοσκωτά) καθώς και της Δήμητρας Μαργέτη (εμπλεκόμενη στην περιβόητη δίκη των Σατανιστών της Παλλήνης).

Και αν οι άνωθεν έφεραν το καλτ μανδύα της πιο ΠΑΣΟΚ δεκαετίας, στον σύγχρονο ελληνικό κόσμο, δηλαδή αυτή του 1990, ας πάμε και σε άλλες περιπτώσεις. Μιλάμε για τις περίφημες φούσκες των Μακεδονικών Κλωστηρίων και τους ιδιοκτήτες αυτών, που εν καιρώ Χρηματιστηρίου τίναξαν πολλά σπιτικά στον αέρα. Μπλέχτηκε ο φίλος μας Αλέξης και στην υπόθεση της Μανωλάδας, ωσάν συνήγορος του Ν.Βαγγελάτου, φραουλοπαραγωγού που πυροβόλησε με καράμπινα τους άμοιρους εργάτες, όταν ζήτησαν τα μεροκάματα τους. Προφανώς συνηγόρησε υπέρ του Κορκονέα, αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αλλά και του έτερου παντελονάτου Χρυσαυγίτη βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, που ανέβαινε στις κολώνες και κρέμαγε σημαίες του ΠΑΣΟΚ για να έρθει η αλλαγή, μα όταν τον σύρανε στη φυλακή ως μέλος της ναζιστικής οργάνωσης άλλαξε το τροπάρι σε Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο Αλέξης στάθηκε στο ύψος του και σε πρόσφατες υποθέσεις σαν αυτή του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, που έσπευσε να βγάλει από τη φυλακή. Τα ανδραγαθήματα του ποινικολόγου ωστόσο, δεν περιορίζονται στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, με τον Μεγαλέξανδρο της δικηγορίας να έχει δώσει πολλές φορές τα φώτα του, στους αδαείς που ετόλμησαν να τον αμφισβητήσουν! Ήτο πρωταθλητής του λόγου του, στο άλμα εις μάντρα ή για να είμεθα πιο ακριβείς, άλμα εις σιδερένιαν καγκελόπορταν στο κτίριο του συγχωρεμένου του Alter, για να μπουκάρει στην εκπομπή του Μάκη του Τριανταφυλλόπουλου. Έσκασε μύτη με αμάξι δίχως πινακίδες και ζήτησε εναγωνίως από την τότε σύζυγο την Εύη την Βατίδου, να πάρει το 100. Υπολόγισε χωρίς την ξενοδόχο, δηλαδή την Εύη, που δεν θυμότανε η δόλια πώς παίρνουν το 100 από κινητό.

Ο βίος και η πολιτεία του μικρού Αλέξη, είχε φυσικά και άλλα κεφάλαια. Ένα δυνατό bromance με τον Λάκη τον Λαζόπουλο και εκατέρωθεν μπινελίκια και βρωμόξυλο. Μια σχέση αγάπης επίσης υπάρχει και με τους οπαδούς της Λάρισας, βυσσινί θύελλας- σούζα το αλογάκι. Επίσης, θα ‘χε πάρει το μάτι σου τα χαστούκια, στον Γάλλο τερματοφύλακα της ομάδος, Ντεγκρά.

Ψες το βράδυ, ο Αλέξης μας χάρισε ακόμη μια σπουδαία στιγμή στην καριέρα του. Καλεσμένος στην μετεκλογική εκπομπή του Ant1, μας είπε λίγο πολύ ότι οι ψήφοι των Ρομά, των ΛΟΑΤΚΙ και των κρατουμένων των φυλακών, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τη δική του, ενός ελεύθερου επαγγελματία και ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Έβαλε δηλαδή στο ζύγι τη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έβγαλε κάποιους λίγο πιο σημαντικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=P6fjxwg92q8

Πίσω από τις λέξεις δυστυχώς κρύφτηκε ο Αλέξης!

Μέχρις και ο Νίκος ο Χατζηνικολάου τα πήρε εις το κρανίον με αυτά που άκουγε και έβαλε τον Αλέξη τον Κούγια στην θέση του!

Εκεί με τους ”μικρούς” στην ψυχή της ιστορίας!