[Οι τοίχοι του σπιτιού να έχουν “ποτίσει” από τη μυρωδιά του βουτύρου. Τα ποπ κορν και η κοακόλα δεξιά στο τραπεζάκι. Το αμόρε, χαμογελαστό στα αριστερά. Όλα ιδανικά για να ξεκινήσεις να δεις το νέο επεισόδιο του Game of Thrones. Tης σειράς-ναρκωτικό. Και μιλώντας για ναρκωτικά…]

 

Πλάνο πρώτο και η θρασύτατη πιτσιρίκα που ακούει στο όνομα Άρυα πάει στη Ρόδο πενταήμερη. Στην είσοδο του λιμανιού, μένει με το στόμα ανοιχτό όταν αντικρύζει το μεγαλείο του Κολοσσού. Και με τα δίκια της, το κορίτσι, δεν συναντάς τέτοιο θέαμα κάθε μέρα…

 

Όπως κάθε Σαλονικιά που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η μικρούλα Σταρκ με το που πάτησε το πόδι στο νησί των Ιπποτών επισκέφθηκε τον τοπικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, όμως, τα συντρόφια της ΘΥΡΑΣ 4 Ρόδου είχαν πεταχτεί στο Φαληράκι για να πειράξουν καμιά τουρίστρια. Η ξενέρα της ηρωίδας όταν συνάντησε κλειστές τις πόρτες του συνδέσμου ήταν μεγαλύτερη κι από αυτήν του Σαββίδη όταν βλέπει τον Σαλπιγγίδη να αστοχεί σε 4 συνεχόμενα τετ α τετ.

 

Ο Πόντρικ και η Μπριάν, ξεθεωμένοι καθώς ήταν από το οδοιπορικό τους, είπαν να ξαποστάσουν λιγάκι κάνοντας μια στάση στην πλατεία Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα στο Μπριζολάδικο του Τέλη

 

Αφού σαβούριασαν από δυο μερίδες ο καθείς, συνειδητοποίησαν πως στο μαγαζί βρίσκονταν την ίδια στιγμή η Σάνσα και ο Μικροδάχτυλος. “Πας καλά ρε συ Σάνσα; Τι δουλειά έχεις στον Oίκο της Χοληστερίνης με αυτόν εδώ τον περίεργο; Έχω ορκιστεί στη μητέρα σου να σε προσέχω…

 

…Γι’ αυτό, θα σε παρακαλούσα να αφήσεις την πλέμπα και να έρθεις μαζί μου. Θα σε φροντίζω και θα σε πηγαίνω στα καλύτερα. Δεν αξίζουν τα μπριζολάδικα και οι λαδίλες σε μια πριγκίπισσα σαν και σένα. Είσαι για Κεφαλάρι και πάνω, κοπέλα μου!”.

Η Σάνσα αγνόησε τη σνομπαρία που ατενίζει τον κόσμο από τα 195 εκατοστά ύψος και δήλωσε ορθά κοφτά ότι θα μείνει στο πλευρό του Μικροδάχτυλου, γιατί όπως της είπε με νόημα: “Ξέρεις τι λένε ότι ισχύει για αυτούς με τα μικρά τα δάχτυλα, ε;”

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, τώρα, η Σέρσεϊ τα έχει βάλει με τον γκόμενο αδερφό της, γιατί λέει πως άλλο κολιέ είχε παραγγείλει από το Skroutz κι άλλο της έστειλαν τελικά. “Να τσακιστείς να πας στο Ντορν που είναι τα κεντρικά τους και αφού τους βάλεις χέρι, να μου φέρεις αυτό που παρήγγειλα από την αρχή”.

“Οκ, θα το κάνω. Όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή σε αγαπάω σαν… αδελφός”, είπε ο Τζέιμι κι αφού ξέσπασαν και οι δυο σε λυγμούς με τη μαλακία που πέταξε, ξεκίνησε για την αποστολή του. “Θα πάρω και τον Μπρον μαζί μου, που είναι μανούλα στους τσαμπουκάδες”, είπε προτού κλείσει με δύναμη την πόρτα πίσω του.

 

Ξεκίνησε, που λέτε ο Τζέιμι, κι αφού διέσχισε με το κάμπριό του την παραλιακή, έφτασε στο Καβούρι.

 

Εκεί βρισκόταν ο Μπρον με την τύπισσα που έχει τη χαρά να μοιράζεται μαζί του την προίκα της. Πετούσαν αμέριμνοι βοτσαλάκια στην θάλασσα, έχοντας βάλει στοίχημα για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα “βατραχάκια”. (FYI: Μέχρι τη στιγμή που τους διέκοψε ο Τζέιμι, ο Μπρον κέρδιζε 3-1.)

“Μπρον, θα αφήσεις τα σαλιαρίσματα να πάμε να κάνουμε καμιά σοβαρή δουλειά;“, ήταν το ακλόνητο επιχείρημα που ξεστόμισε ο Τζέιμι και το οποίο έπεισε μονομιάς τον Μπρον να τον ακολουθήσει στο Ντορν.

 

Στο οποίο Ντορν, βρισκόταν και η χήρα του Όμπεριν. Είχε κι αυτή πολλά παράπονα σχετικά με μια παραγγελία που είχε κάνει μέσω ίντερνετ και ήθελε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της στον CEO της εταιρείας προσωπικά. Αφού έφτασε στην πόρτα του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου, είχε έναν έντονο διάλογο με τον Σακίλ Ο Νιλ που δεν την άφηνε να περάσει.

Ο

Ο θηριώδης σέντερ μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ το γύρισε στην προστασία υψηλών προσώπων. “Δεν περνάς κυριά Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς!” της είπε ειρωνικά για να λάβει την αποστομωτική απειλή: “Αν οι υπηρεσίες προστασίας που παρέχεις στον Ντόραν (σσ. ο CEO που λέγαμε) είναι το ίδιο αποτελεσματικές με τα ποσοστά ευστοχίας που είχες από τη γραμμή των βολών, δεν το βλέπω το αφεντικό σου να επιβιώνει για πολύ καιρό ακόμη…“.

 

Μιλώντας για αφεντικά, πάμε στον ένα και μοναδικό Τίριον, στο αυθεντικό αφεντικό της σειράς. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας, μετά τη κατάρτιση της “Λίστας Σέρσεϊ” και την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο, τα έχει βρει σκούρα. Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις καταδικαστεί σε αποκεφαλισμό. Τον παρηγορεί, ωστόσο, το γεγονός ότι έχει βάλει ψεύτικη profile picture στο Facebook, γεγονός που αν μη τι άλλο θα δυσκολέψει τους διώκτες του στο να τον αναγνωρίσουν.

 

(Κάτι, βέβαια, που θα προκαλέσει παράπλευρες απώλειες, αλλά… Who cares εκτός από τον “κατά-λάθος-μακαρίτη”;)

 

Κι αν η Σέρσεϊ δεν φημίζεται για την πίστη της στις δημοκρατικές διαδικασίες, στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης τα πράγματα είναι διαφορετικά: Μετά την ανάληψη καθηκόντων από πλευράς Καμμένου και για πρώτη φορά στα στρατιωτικά χρονικά η επιλογή του Αρχηγού ΓΕΣ γίνεται μέσω ψηφοφορίας!

Για μαντέψτε ποιος βγήκε νικητής;

Ο Γιάνναροοοοος ο Χιόοοοοοονηηηηηης“. (Ακολουθούν ζητωκραυγές, χειροκροτήματα και βεγγαλικά που φωτίζουν τον ουρανό της Μακεδονίας απ’ άκρου εις άκρον, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στους βόρειους επιβουλείς).

 

Στα υπόλοιπα νέα της ημέρας κι αφού η Άρυα απογοητεύτηκε από την ανυπαρξία των παοκτζήδων στη Ρόδο, αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο. “Θα γίνω Τριφυλλάρα“, είπε και ξεκίνησε για την Αθήνα προκειμένου να γραφτεί μέλος των Mad Boys. “Ίσως αυτοί να με βοηθήσουν στα πεσίματα που θέλω να κάνω”.

Έφτασε στην πρωτεύουσα. Ξελιγωμένη και άφραγκη καθώς ήταν (με τους Ευζώνους να στέκονται αγέρωχοι μπροστά της στην άδεια πλατεία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη) είδε ένα περιστέρι. Δεν το πολυσκέφτηκε. Έβγαλε το ξίφος και…

 

… the rest is history… Το ίδιο και το περιστέρι.

 

Για κακή της τύχη, τη στιγμή εκείνη περνούσαν από την πλατεία 3 μέλη των ατενίστας. Χαρωποί, όπως πάντα, περνούσαν από το μέρος στο πλαίσιο μιας δράσης που μόλις είχαν ξεκινήσει: Έριχναν αποσμητικό στον αέρα για να καλύψουν τη μυρωδιά από τα δακρυγόνα που είχαν ρίξει προηγουμένως τα ΜΑΤ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που μόλις είχε ολοκληρωθεί. “Ρε σεις, τι κάνει αυτή εκεί; Είναι με τα καλά της;“, είπαν μανουριασμένοι μεταξύ τους όταν είδαν την Άρυα να αφήνει το περιστέρι σέκο.

 

Τι είσαι εσύ ρε; Μπαχαλάκιας; Μέλος πολιτικής νεολαίας; Πολίτης χωρίς οικολογική συνείδηση; Τι;” Μόλις η Άρυα τους εξήγησε πως είναι εν δυνάμει μέλος της Θύρας 13, οι ατενίστας λάκισαν και συνέχισαν να ρίχνουν AXE στον αέρα, σφυρίζοντας αδιάφορα.

 


Εκατοντάδες χιλιόμετρα παραπέρα, στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη (όπου οι διαμαρτυρόμενοι παοκτζήδες είχαν ξεσηκωθεί κατά του αθηναϊκού κατεστημένου και είχαν δημιουργήσει αυτόνομη επαρχία με επικεφαλής την Ντενίρις), τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν για την συμπαθή Καλίσι.

Η αιτία;

Νεαρός παοκτζής που παρακολουθούσε σε καφετέρια στην Καμάρα αγώνα του Ολυμπιακού στο Champions League, τόλμησε να χειροκροτήσει γκολ του Ντομίνγκεζ με ανάποδο ψαλιδάκι από το κέντρο. Ρουφιάνοι του καθεστώτος που βρίσκονταν στο μαγαζί, τον μάζεψαν αμέσως και τον “έδωσαν στεγνά” στην Ντενίρις.

 

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί συνδεσμίτες είχαν μαζευτεί ήδη κάτω από τον Λευκό Πύργο και ζητούσαν άφεση αμαρτιών για το “αδέρφι τους που στρίβει τα καλύτερα γάρα“, ήταν ανένδοτη στην απόφασή της: “Με κεφαλιά δεν το έβαλε ο Τσόρι; Με… κεφαλιά θα τιμωρηθεί και ο γαυρόφιλος“. Λίγο πριν αποκεφαλιστεί, ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ ζήτησε μια τελευταία χάρη από τον δήμιο: “Με ξύνεις λίγο πίσω από το αυτί;”. “Πλάκα μου κάνεις, ε;“, ήταν η κυνική απάντηση του τελευταίου.

[Και κάπως έτσι, το φίλτατο παόκι πρόλαβε στο δρόμο προς τον Παράδεισο το περιστέρι της πλατείας Συντάγματος. Σε μια ατυχή προσπάθεια να ελαφρύνει κάπως το βαρύ κλίμα και να σπάσει τον πάγο, το περιστέρι γύρισε και του είπε: “Τουλάχιστον, δεν θα ξανακάνουμε του κεφαλιού μας“.]

 

Η απόφαση της Ντενίρις να γράψει στα παλαιότερα των σανδαλιών της τον φιλήσυχο λαό του ΠΑΟΚ, είχε τις ίδιες ακριβώς συνέπειες που προκαλεί γκολ του Ολυμπιακού (από δύο μέτρα οφσάιντ) μέσα στη Τούμπα στο ενενηκοστό λεπτό. “Γρήγορα προς τη φυσούνα”, φώναξε ο επικεφαλής των ΜΑΤ προτού σκάσει το μπουκάλι της Μαλαματίνας πάνω στην ασπίδα που προέταξε πάνω από το κεφάλι της λαχανιασμένης Ντενίρις.

 

(του μπι κοντίνιουντ…)