Ανεβαίνει την Αγίας Ειρήνης. Περνάει το ύψος της Αιόλου. Βγάζει μπλούζα, βγάζει σορτσάκι, τα δίνει σε έναν συνεργό και αρχίζει να κυκλοφορεί μέσα στην πολύβουη πιάτσα της πλατείας. Tσίτσιδος.

Οι θαμώνες, κάπου ανάμεσα στην λυτρωτική δροσιά ενός αυγουστιάτικου κοκτέιλ και την γλυκιά αλμύρα ενός αράπικου φυστικιού, έχουν να αντιμετωπίσουν και την μαλαπέρδα ενός κυρίου που την κουδουνίζει και πέρα και δώθε και δίπλα από τα αυτιά τους. Τον κοιτάζουν αμήχανοι και συνεχίζουν ακάθεκτοι την έξοδό τους.

Ο τύπος, εκεί, απτόητος, συνεχίζει τα δικά του… Ακάθεκτος στο γυμνό του οδοιπορικό ανάμεσα σε περίεργους mainstremάδες που δεν λένε να ακολουθήσουν τον λυτρωτικό του δρόμο, απαλλαγμένοι από παντελόνια, φουστίτσες, μπολερό και πουκαμισάκια.

Συνεχίζει χαρωπός και αμέρημνος λίγα στενά πιο κάτω, στου Ψυρρή.

Ξανά μανά τα ίδια ο αθεόφοβος…

Ξεντύνεται πάλι και αρχίζει να προχωράει ανάμεσα στον κόσμο όπως ακριβώς τον γέννησε η μάνα του (απλώς τώρα έχει μούσια).

Οι θαμώνες και οι περαστικοί στου Ψυρρή, περισσότερο δεκτικοί από τους γειτόνους τους στην Αγίας Ειρήνης, χαβαλεδιάζουν και φωτογραφίζουν το απρόσμενο θέαμα.

 

https://vimeo.com/103418477?embedded=true

 

Η ώρα περνάει. Αποφασίζει να ανέβει στο βουνό, για να ξεφύγει από τα αδιάκριτα βλέμματα των θαμώνων του Κέντρου της Αθήνας που τον “έφαγαν” με τα μάτια τους. Αμάν κι αυτοί οι κουτσομπόληδες! Μη δουν έναν άντρα να περπατάει στο κεντρικότερο σημείο της χώρας ολόγυμνος, με τη μία να τον “καρφώσουν” με λαιμαργία!

Απηύδησε ο άνθρωπος, ανέβηκε στις αγχολυτικές βουνοκορφές, έριξε κι ένα τζόκινγκ. Έτσι για το καλό.

 

https://vimeo.com/103415982?embedded=true

 

Ήρωας της παράταιρης αυτής ιστορίας, ο John Mask. Φανατικός λάτρης του αστικού γυμνισμού, μίας τάσης που την έχουμε συναντήσει σε κάποιες πρωτόλειες εκφάνσεις της εδώ στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα μέσα από τις γυμνές ποδηλατοπορείες που διοργανώνονται κατά καιρούς (κυρίως στη Θεσσαλονίκη). Θεωρεί το γυμνισμό μέσα στην πόλη σαν κάτι το φυσιολογικό που δεν σχετίζεται με τη χυδαιότητα και (εννοείται ότι) δεν διαθέτει σεξουαλικές προεκτάσεις.

Αν ψηθήκατε να τον ακολουθήσετε, κάντε απλά τον κόπο να μας ενημερώσετε κάνα δεκάλεπτο προτού βγείτε έξω. Να μη χάσουμε και το αποκλειστικό…

Για περισσότερο urban nudism ρίξτε μια ματιά εδώ.