Κλείδωσε, λέει, η αύξηση του υψηλού φορολογικού συντελεστή από το 23% στο 24% και έχουν βγει άπαντες λαλημένοι στα ιντερνέτια και τις τηλεοράσεις για να κράξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που τα λαμπρά μυαλά της Κουμουνδούρου, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ (με ένα σχέδιο νόμου από τον περασμένο Ιούλιο) να κρατήσουν σε ανεκτά επίπεδα (στο φιλολαϊκό 13% συγκεκριμένα) μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, δίχως τα οποία δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας.

Ας μην τους έχουμε στη μπούκα, λοιπόν, κι ας δείξουμε μια κάποια κατανόηση στον μαρτυρικό τους αγώνα ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα. Ένας έπαινος, ένα μπράβο, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ρε αδερφέ. Το αξίζουν…

ΥΓ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δεκάδα που ακολουθεί, καθώς επίσης και ότι συμπεριλαμβάνεται ως επεξήγηση μέσα στις φωτογραφίες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΙΕΣ!

1. Η εποχή είναι δύσκολη. Πού να τρέχεις τώρα να υιοθετείς σκυλιά και γατιά; Εμβόλια, τροφές, αξεσουάρ, κοστίζουν όσο να ‘ναι. Αντ’ αυτού, παίρνεις για κατοικίδιο ένα άκαρι και ξεμπερδεύεις. Με το τσιμπουροειδές ζιζανιοκτόνο -με λίγη φαντασία παραπέμπει σε Γκρέμλιν- να παραμένει στο 13%, η αγορά συμφέρει. Το νου σου, όμως. Όχι πολλά πολλά κολλητιλίκια.

2. Μέχρι τον Ιούλιο του 2015, έσκυβες το κεφάλι από ντροπή κάθε που βρισκόσουν μπροστά στο ράφι για να αγοράσεις τις σερβιέτες που σου παρήγγειλε η κοπέλα σου. Με την διατήρηση της φορολόγησης του προϊόντος στο 13%, η ντροπή έβγαλε φτερά (κι εσύ πλέον μοστράρεις σαν τον τύπο από κάτω μπροστά από τα σερβιετοειδή που “σηκώνεις” κάθε λίγο και λιγάκι από τα σούπερ μάρκετ).

3. “Σπέρματα και καρποί ελαιώδεις που προορίζονται για σπορά“, αναφερόταν επακριβώς στο σχέδιο νόμου του 2015, οπότε μην ψαρώνεις με τη φωτογραφία. Στο Provocateur βρίσκεσαι.

4. Το ξυδάκι παρέμεινε σε λογική τιμή, για δύο λόγους: Πρώτον: Αρκετοί το χρειάζονται για να καλμάρουν τα νεύρα τους με αυτά που ζουν. Δεύτερον: Κάποιοι το χρειάζονται για αυτό που ακολουθεί στη μεθεπόμενη εικόνα…

5. EPIC WIN by SYRIZA! Τα τυπάκια που εμπνεύστηκαν το σχέδιο νόμου, αποδείχθηκαν μερακλήδες. Αν μεριμνούσαν και για την υπαγωγή του ούζου σε χαμηλό συντελεστή, θα άφηναν πλήρως ικανοποιημένους τους μεζεκλήδες της χώρας και ίσως έτσι να εξασφάλιζαν και το “τρίτη φορά Αριστερά”.

6. Με τα μεταφορικά και τη βενζίνη στα ύψη, η αγορά ενός μουλαριού το οποίο θα χρησιμοποιείς για τις μετακινήσεις σου, θα σου εξασφάλιζε την ταμπέλα του “εναλλακτικού” που τόσο πολύ κυνηγάς. Φαντάσου επική είσοδο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και το δίποδό σου να “σκάει” στη χιπστεραρία χαμόγελο σαν κι αυτό. Ποια θα αντισταθεί;

7. Πέρασες τα 30 και οι γονείς σου σε ζαλίζουν με τη μονότονη φράση “εμείς, πότε θα γίνουμε παππούδες”; Στη φάση που περνάς, ο Τσίπρας είναι σύμμαχός σου. Ξέρει, άλλωστε, ότι οι άνω των 50 δεν τον ψηφίζουν, οπότε η εκδίκηση που πήρε διατηρώντας τα Προφυλακτικά από καουτσούκ στο 13%, ήταν διαολεμένη.

8. Και για αυτούς που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο κοστίζουν τα γεννητούρια και η ανατροφή ενός παιδιού, η κυβέρνηση είχε φροντίσει να τους καταστήσει σαφές ότι είναι προσηλωμένη στο birth controlling διατηρώντας στο 13% τις αντισυλληπτικές συσκευές (αν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, πείτε μου κι εμένα. Το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό, είναι αυτό…)

9. Στο 13% παρέμειναν και οι “τροφές παρασκευασμένες για ζώα”. Αυτό.

10. Και τέλος, οι κυβερνώντες διευκολύνοντας το δικό μας τέλος, κράτησαν στο χαμηλό φορολογικό συντελεστή τα έξοδα για το τελευταίο μας ταξίδι. Κάτι τέτοια βλέπει ο κύριος Μπούκουρας από το ομώνυμο γραφείο τελετών και τρίβει τα χέρια του…