Από τις 29 Σεπτεμβρίου όταν επιβεβαιώθηκε η πατρότητα του έργου, η τοιχογραφία αυτή (βλ. πάνω), έργο του Μπάνκσι, έχει προσελκύσει χιλιάδες κόσμου στο Φόλκτοουν του Κεντ όπου βρίσκεται. Όμως την Κυριακή το βράδυ περαστικοί διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε ζωγραφίσει ένα ανδρικό μόριο πάνω σε ένα έργο του οποίου η αξία υπολογίζεται στις 300.000 λίρες.

 

Τον Οκτώβριο του 2012 ο Βλάντιμιρ Ούμανετ, εισηγητής του κινήματος του Κιτρινισμού (Yellowism), έγραψε με μαρκαδόρο πάνω σε ένα από τα Seagram Murals του Ρόθκο στην Tate Modern. Ο Ούμανετ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για βανδαλισμό αλλά για επαναστατική πράξη-διακήρυξη θέσεων, όμως οι δικαστές είχαν διαφορετική άποψη και τον καταδίκασαν. Η αποκατάσταση του πίνακα απαίτησε μήνες και ο πίνακας εκτίθεται και πάλι στη θέση του.


 


Η Μικρή Γοργόνα του Έντβαρντ Έρικσεν, το σύμβολο του λιμανιού της Κοπεγχάγης, έχει υποστεί τα πάνδεινα από τη δεκαετία του ’60 και μετά. Το 2003 κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικά στη βάση του αγάλματος, λίγο καιρό αργότερα κάποιος άλλος της φόρεσε μπούρκα και το 2006 έτερος επισκέπτης του μνημείου της έβαλε στο χέρι ένα σεξουαλικό βοήθημα.

 



Το 2006 ο Πιέρ Πιροντσέλι καταδικάστηκε σε πρόστιμο ύψους 214.000 ευρώ για την απόπειρά του να καταστρέψει τον περίφημο ουρητήρα του Ντισάν με σφυρί.




Ο πίνακας «The bay» της Έλεν Φρανκενθάλερ
που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στη Μπιενάλε της Βενετίας το 1966, υπέστη σοβαρές ζημιές το 2006 όταν ένα δωδεκάχρονο αγόρι κόλλησε στην επιφάνειά του μια τσίχλα σε πινακοθήκη του Ντιτρόιτ.


 

Το βάζο της φωτογραφίας, γνωστό ως Portland Vase, του 5ου αιώνα μετά Χριστόν, έγινε κομμάτια το 1845 όταν ένας μεθυσμένος επισκέπτης του Βρετανικού Μουσείου έπεσε πάνω του και το ισοπέδωσε. Ο βάνδαλος καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους τριών λιρών ή να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο μηνών.