Καραντίνα, ημέρα έχουμε χάσει το μέτρημα. Κι όχι μόνο το μέτρημα, αλλά κι αυτή την μαγεία του να περιμένεις το Σαββατοκύριακο ή το ρεπό σου, μιας και στη μία αλλά και στην άλλη περίπτωση περιορισμένοι στο σπίτι μας θα είμαστε. Κι ενώ ο καιρός περνά κι εσύ μετράς από τα πλακάκια του μπάνιου, τα βιβλία, τους δίσκους αν έχεις μέχρι τους κόκκους ρυζιού καρολίνα στο βάζο της κουζίνας, οι αντοχές της υπομονής σου, μειώνονται. Οι τέσσερις τοίχοι, που είναι ωστόσο πολυτέλεια μιας και αρκετοί δεν μπορούν να μείνουν σπίτι, φαντάζουν ολοένα και περισσότερο απειλητικοί.  Κι αν κάτι σου λείπει πιο πολύ, είναι η ανθρώπινη επαφή, τόσο δεδομένη, μα και τόσο σημαντική. 

Κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτεσαι ότι η τεχνολογία, πέρα από τα στραβά της είναι το αποκούμπι συντροφιάς, σε μια αποστειρωμένη πραγματικότητα. Κι ενώ κάποιες φορές, φλερτάρει επικίνδυνα με την αποχαύνωση, τώρα σου δίνει τη δυνατότητα, να μην ξεχάσεις πως μοιάζουν οι δικοί σου άνθρωποι. Χάρη λοιπόν σε αυτές τις τσατοεφαρμογές που υπάρχουν εκεί έξω, μπορούμε να μείνουμε σπίτι, ασφαλείς από κορονοϊό και να συνεχίζουμε να βλέπουμε και να ακούμε τους αγαπημένους μας.  Ξύπνησε ο IT από την Τεχνική Υποστήριξη και σου σπικάρουμε τα δέοντα για τις πιο γνωστές που υπάρχουν εκεί έξω, κι αν έχεις smartphone και δεδομένα, μπορείς να κατεβάσεις και σε αυτόν τον διάολο (αθάνατη ελληνική μανούλα), το κινητό σου. 

Messenger 

Αφού αναλογιστούμε όλες τις απονενοημένες συνομιλίες που έχουμε κατά καιρούς με τα κολλητάρια μας στο messenger, αξίζει να σου πούμε πως αυτή η τιμία τσατοεφαρμογή σου επιτρέπει να ρίξεις κι ομαδική βιντεοκλήση έως 6 άτομα, ενώ χωρίς εικόνα μπορείς να φτάσεις να μιλάς με άλλους 49 νοματαίους. Συνίσταται για reunions συμμαθητών 

Whats App 

Αν πας στο εξωτερικό κι ειδικά στην Αμερική και δεν έχεις whats app, φήμες λένε ότι σου παίρνουν το διαβατήριο. Μοιάζει με το viber αλλά μπορείς μέσω της εφαρμογής του, να κάνεις και τις βιντεοκλήσεις σου μέχρι 4 άτομα, ενώ στις ομαδικές συνομιλίες φτάνεις μέχρι τα 256 άτομα. Στο χωριό Δεκαπενταύγουστο, έχει λιγότερους επομένως προχωράμε! 

Viber 

Τούτο εδώ είναι πιο δημοφιλές στην Ελλάδα και είχε δώσει μια αχτίδα φωτός στην επικοινωνία, που είχαμε με φιλαράκια και συγγενείς του εξωτερικού. Τώρα βέβαια όσοι το χρησιμοποιούν, του αλλάζουν τα μάτια. Παράλληλα για να περνάει κι η ώρα, μετράμε τις δισεκατομμύρια επιλογές που έχουμε στα αυτοκολλητάκια. 

Skype 

Επίσης δημοφιλές, ήρθε να μας μάθει τι είναι η βίντεοκλήση πολύ πριν την καραντίνα. Μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε τα φιλαράκια μας, που είναι στην ξενιτιά. Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα να video-τσατάρεις έως και με 50 άτομα. Ντάξει παιδιά, μπάστα. Είπαμε, καραντίνα, αλλά δεν έχουμε συμπαθήσει στη ζωή μας διψήφιο αριθμό ατόμων!

Facetime 

Αν είχαμε Γέροντα Προβοκάτορα, θα έλεγε για το Facetime, πως θα μοιάζει με τα προηγούμενα, αλλά θα τον έχουν μόνο όσοι γουστάρουν Στιβ Τζομπς και το πνευματικό του παιδί. Την Apple ντε! Απλά να θυμάστε παιδιά, μέχρι 32 είναι βιντεοκλήση. Μετά είναι μάλλον εκκλησιασμός. 

Σύντομα θα βρεθούμε και πάλι στους δρόμους, θα αγκαλιαστούμε, θα φιληθούμε και θα διασπείρουμε ενθουσιασμό. Μέχρι τότε μπορούμε να βίντεο-τσατάρουμε και να χαϊδευόυμε στα κρυφά την οθόνη, γιατί μας λείπουν οι αγαπημένοι μας που είναι μακριά, ρε γαμώτο.