To ‘χεις ξαναδεί. Έχει ξαναγίνει. Πόσες φορές όμως μπήκες στ’ αλήθεια στον κόπο να κάνεις τη σύγκριση; E, εμείς το κάναμε και σε προκαλούμε!

Σήμερα που λες, ανακάλυψα στο αγαπημένο μας Πάντα (Boredpanda.com) το ’90s κάστινγκ των Avengers και τους έβαλα όλους στη ζυγαριά έναν-έναν. Θα ‘ταν καλύτερα τότε; Είναι καλύτερα σήμερα; Δες τ’ αποτελέσματα στο δικό μου ζύγι και γράψε στα σχόλια το δικό σου!

Iron Man: Τομ Κρουζ vs Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Η πιο εύκολη σύγκριση που έκανα σήμερα. Δεν είναι ότι αμφισβητώ τις ερμηνευτικές ικανότητες του Τομ Κρουζ (που τις αμφισβητώ!) αλλά ο Τζούνιορ δεν έπαιξε τον Iron Man – ΗΤΑΝ ο Iron Man που δημιούργησε το Marvel Universe. Το λοιπόν, εύκολα: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Falcon: Έντι Μέρφι vs Άντονι Μακί

Ένας αδιάφορος (και εν πολλοίς… όχι και τόσο χρήσιμος!) χαρακτήρας, απαιτεί μια αδιάφορη ερμηνεία. Ο Μέρφι είναι πολύ δραστήριος για κάτι τέτοιο. Στηρίζω τίμιο, βαρετό… Άντονι Μακί.

Thor: Μπραντ Πιτ vs Κρις Χέμσγουορθ

To ‘χω σκεφτεί πολλές φορές, πόσο καλό Thor θα μπορούσε να κάνει ο Αχιλλέας Πιτ. Όμως κι ο Κρις, ήταν ψηλός, τούμπανος και στιβαρός. Οπότε, η εύκολη λύση: Ισοπαλία.

Hulk: Ντέιβιντ Ντουκόβνι vs Μαρκ Ράφαλο

Είμαι τόσο φαν του Californication, είμαι τόσο φαν του Ντουκόβνι, θα ‘ταν τρομερό Μπάνερ αλλά ο Μαρκ δεν παίζεται. Ράφαλο.

Black Panther: Ντένζελ Ουάσινγκτον vs Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Δεν τον πάω αλλά τι σημασία έχει; Ο Ντένζελ φαίνεται να φτιάχτηκε για το ρόλο. Όχι εύκολα αλλά σίγουρα… Ουάσινγκτον.

Scarlet Witch: Αλίσια Σίλβερστοουν vs Ελίζαμπεθ Όλσεν

Τώρα, μεταξύ μας, ποιος το σκέφτηκε αυτό; Η Ελίζαμπεθ Όλσεν κουρασμένη, βαριεστημένη και απλήρωτη, θα ‘κανε και πάλι καλύτερη Witch απ’ την έτσι κι αλλιώς μέτρια Σίλβερστόουν. Πανεύκολο: Όλσεν.

Ant-Man: Μπεν Στίλερ vs Πολ Ρουντ

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία. Πολ Ρουντ.

Captain America: Λεονάρντο Ντικάπριο vs Κρις Έβανς

Ο Ντικάπριο είναι… ο Ντικάπριο, αλλά ο Cap δεν είναι αρκετά “φωνακλάς” και έντονος για τα γούστα του. Ο Έβανς τον ζωντάνεψε με πίστη και σεβασμό, και δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό. Κρις Έβανς.

Vision: Ντολφ Λούντγκρεν vs Πολ Μπέτανι

Σέβομαι το iq και τα πτυχία του Λούντγκρεν, αλλά ο Μπέτανι είναι ηθοποιός. Κι εδώ ψάχνουμε καλό ηθοποιό, όχι τον ίδιο τον Vision. Χωρίς σκέψη: Μπέτανι!

Hawkeye: Τζόνι Ντεπ vs Τζέρεμι Ρένερ

Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Τζόνι Ντεπ θα τον έκανε πρωταγωνιστή απ’ το πουθενά! Όχι, όχι, η ομάδα θέλει ρολίστα, θέλει πάγκο, θέλει Ρένερ.

War Machine: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ vs Ντον Τσιντλ

Δεν είναι ότι δεν μ’ άρεσε ο Τσιντλ, κάθε άλλο. Όμως θα ‘θελα πολύ να δω τις ατάκες που θ’ άλλαζαν με τις στολές τους, ο Τζούνιορ κι ο Τζούνιορ. Ε, οπότε… Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Wasp: Σάντρα Μπούλοκ vs Εβάντζελιν Λίλι

Ζόρι. Η Λίλι μ’ άρεσε. Πολύ! Αλλά ρε συ, η Σάντρα Μπούλοκ είναι η ΣΑΝΤΡΑ ΜΠΟΥΛΟΚ. Ε, σόρρυ Εβάκι αλλά… Σάντρα!

Spiderman: Μάικλ Τζ. Φοξ vs Τομ Χόλαντ

Έχω τοποθετηθεί σε τούτο δω το σάιτ: ο Χόλαντ είναι ο,τι καλύτερο (κινηματογραφικά) έχω δει σε Πήτερ Πάρκερ. Οπότε ναι, με ιντρίγκαρε πάρα πολύ ένας “αραχνάκιας” που επιστρέφει στο μέλλον, αλλά και πάλι… Χόλαντ!

Pepper Potts:  Σάρον Στόουν vs Γκουίνεθ Πάλτροου

Να το πω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ: η Πάλτροου ήταν ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τον τεράστιο Iron Man του Ντάουνι Τζούνιορ. Οπότε θα έχανε κι απ’ τη γειτόνισσά μου που τώρα ξεκίνησε δραματική σχολή, πόσο μάλλον απ’ τη (μέτρια ηθοποιό αλλά) γυναικάρα Σάρον Στόουν. Βασικό ένστικτο, Τόνι; Σάρον Στόουν!

Dr. Strange: Κιάνου Ριβς vs Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Όσο και να συμπαθώ τον Κιάνου, ο άλλος είναι ηθοποιός γκάμας, βαθύς κι εκπληκτικός Strange. Εύκολο. Κάμπερμπατς.

Star Lord: Μπρένταν Φρέιζερ vs Κρις Πραττ

Είναι ένας κλέφτης του γαλαξία. Οποιος έχει δει Firefly, ξέρει. Πολύ καλός Κρις, αλλά… Φρέιζερ!