Είναι Παρασκευή μεσημέρι. Κάθεσαι στο γραφειάκι σου και γκρινιάζεις ασταμάτητα, επειδή δουλεύεις μες στις γιορτές. Και δεν σε κατηγορούμε φυσικά, αφού κι εμείς στην ίδια φάση βρισκόμασταν.

Ωστόσο, με το που είδαμε αυτά τα 9 επαγγέλματα αναθεωρήσαμε και είπαμε και ευχαριστώ, καθώς μιλάμε για επαγγέλματα τόσο ζόρικα και απάνθρωπα που ακόμα και στην ανάγνωσή τους φρικάραμε και πόνεσε η ψυχούλα μας.

Πάμε να τα δούμε;

Στα φρεάτια της Νέας Υόρκης

Και ναι φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα, αυτή είναι η πιο δύσκολη δουλειά του πλανήτη, αφού οι άντρες που δουλεύουν εκεί (κυρίως από την Ινδία) δουλεύουν σε άπειρους βαθμούς κελσίου (με καθημερινά και σοβαρά εγκαύματα) και το μόνο τους προστατευτικό είναι αραιά και που κάτι γυαλιά ασφαλείας. Κανονική κόλαση. 

Ορυχεία Θείου στην Ινδονησία

Στα 8.530 χιλιάδες πόδια βρίσκεται το ηφαίστειο Kawan Ljen, όπου εργάτες καθημερινά καταστρέφονται για περίπου 5$ τη μέρα (θεωρούνται όμως υψηλόμισθοι). Εξάγουν Θείο, χωρίς καμία προστασία, κάνοντας τη μέρα αρκετά χιλιόμετρα φορτωμένοι όσο δεν πάει και σύμφωνα με τους επιστήμονες τα χρόνια ζωής τους μειώνονται σταδιακά. 

Καθαριστής αποχέτευσης στην Ινδία

12ωρο μέσα σε μια καταπακτή αναπνέοντας καθημερινά απόβλητα, όπως και να το κάνεις είναι ανατριχιαστικό. Χωρίς γάντια, χωρίς μάσκα για 5$ τη μέρα.

Δοκιμαστές μασχάλης

Κάποιοι απ’ τους εργαζόμενους σε εταιρείες με αποσμητικά είναι αναγκασμένοι να μυρίζουν μέρα πάρα μέρα μασχάλες, ώστε να αξιολογήσουν την ποιότητα των προϊόντων τους. 

Ορυχεία διαμαντιών στη Σιέρα Λεόνε

Μπορεί το χρόνο τα αφεντικά τους να “καθαρίζουν” 320 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ωστόσο οι περίπου 250 χιλιάδες εργαζόμενοι στα ορυχεία διαμαντιών στη Σιέρα Λεόνε κερδίζουν “ψίχουλα”. 

Ορυχεία αλατιού στην Αιθιοπία

Το πιο καυτό σημείο του πλανήτη. Με 52 βαθμούς καθημερινά, αυτοί οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να εξάγουν αλάτι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΡΗΜΟ.   

Ηλεκτρολόγος σε μεγάλα ύψη (και ειδικά στην Κίνα)

Κάτι το τεράστιο ύψος που δουλεύουν, λίγο ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας που ‘ναι καθημερινό φαινόμενο, ε όπως και να το κάνεις το να δουλεύεις ηλεκτρολόγος σε τέτοια ύψη το λες και λίγο ζόρικο ρε αδελφέ. 

Να καθαρίζεις σκηνές εγκλημάτων

Σκέψου τώρα να ξυπνάς το πρωί και να πρέπει να καθαρίσεις αίματα από το πάτωμα, να τραβήξεις πτώματα από το έδαφος και ούτω καθ’ εξής. ΩΧΠΑΝΑΓΙΑΜΑΣ.

Δοκιμαστής κουνουπιών στη Βραζιλία

Οι επιστήμονες στη Βραζιλία τώρα που πολεμούν και αγωνίζονται κατά της ελονοσίας βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους για το καλό της επιστήμης, γι’ αυτό και αφήνουν χιλιάδες κουνούπια να τους τσιμπήσουν.