Όπως θα ‘χεις καταλάβει κι εσύ, εδώ στο Provocateur όταν πέφτουμε πάνω σε λίστες με facts τρελαινόμαστε. Πες μας κουτσομπόληδες, πες μας περίεργους, πες μας ό,τι θες τέλος πάντων, εμείς οφείλουμε να τις διαβάζουμε και μετά να στις παρουσιάζουμε. Τελεία και παύλα. 

Σήμερα, που λες, ανακαλύψαμε μια υπέροχη κινηματογραφική λίστα με facts στο ακόμα πιο υπέροχο BoredPanda. Μάθαμε μυστικά που δεν γνωρίζαμε για αγαπημένες μας ταινιάρες και γίναμε λίγο ακόμα πιο περίεργοι απ’ όσο ήμασταν. Αλλά έχουμε κι εμείς τα δίκια μας…

Τσέκαρε τα facts και θα μας νιώσεις.

Τhe Godfather

Η γάτα που κρατούσε ο Marlon Brando στον “θρυλικό” νονό ήταν αδέσποτη και ο Κόπολα δεν την είχε βάλει στο αρχικό σενάριο. Έτσι, λοιπόν, η γάτα του νονού μπήκε κατά τύχη στην ταινία και “κάθισε” τέλεια στην σκηνή.

Terminator

Κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος απ’ τα γυρίσματα του “Terminator”, ο Arnold Schwarzenegger πήγε σ’ ένα εστιατόριο στο κέντρο του Λος Άντζελες για να πάρει κάτι να φάει και μετά από μερικά λεπτά συνειδητοποίησε ότι μπήκε στο μαγαζί μακιγιαρισμένος σαν “Terminator”. Ένα μάτι έλειπε, μια εκτεθειμένη γνάθος έκρεμε και η σάρκα του ήταν καμένη…

Forrest Gump

Ο Tom Hanks ΔΕΝ είχε συμφωνήσει να πληρωθεί γι’ αυτήν την επική ταινιάρα. Αντ ‘αυτού, όμως, ο μπαγάσας είχε κλείσει συμφωνία να πληρωθεί απ’ τα ποσοστά των κερδών, που τελικά του ‘βαλαν στην τσέπη κοντά στα σαράντα εκατομμύρια δολάρια.

Rocky IV

O Sylvester Stallone ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι σκηνές πυγμαχίας θα μοιάζουν σαν αληθινές στο Rocky IV, κι έτσι έδωσε εντολή στον Dolph Lundgren να τον χτυπήσει στ’ αλήθεια. Και ο Dolph, που λες, του ‘ριξε μια γροθιά στο στήθος και παρ’ τον κάτω τον Stallone. Τέσσερις μέρες σε νοσοκομείο την έβγαλε ο δόλιος.

Django

Η σκηνή όπου ο Ντι Κάπριο στον Django χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι, σπάει το ποτήρι και γεμίζει αίματα την θυμάσαι; Δεν γίνεται να την ξεχάσεις, διάολε! Ε, το ‘σπασε στ’ αλήθεια το ποτήρι κι έπειτα μάτωσε και το χέρι του. Ο “τρελάρας” Ταραντίνο κράτησε την γνώσια σκηνή στην ταινία για ‘να ναι φανεί πιο ρεαλιστική. Και μπράβο του και μαγκιά του. Ταραντινικοί μέχρι το κόκκαλο. Κρίμα για τον Λέο βέβαια…

The Pianist

O Adrien Brody για να νιώσει το αίσθημα της απώλειας και για να μπει για τα καλά στον ρόλο, ξεφορτώθηκε το διαμέρισμά του, πούλησε το αυτοκίνητό του και δεν έβλεπε ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ τηλεόραση.

Hangover

Στο Hangover, του Ed Helms του λείπει στ’ αλήθεια ένα δόντι! Ποτέ δεν είχε αναπτυχθεί ένας ενήλικος κοπτήρας του! Ο ψεύτικος κοπτήρας τώρα, που είχε προσθέσει ο ίδιος στα φοιτητικά του χρόνια, του αφαιρέθηκε στα γυρίσματα για να λείπει στην ταινία το δόντι.

Fight Club

Μετά από τόσα γυρίσματα που έκαναν ο Μπραντ Πιτ και ο Έντουαρντ Νόρτον, στο τέλος έμαθαν πραγματικά πώς να φτιάχνουν ένα σαπούνι.

Amelie

H Audrey Tautou (η Αμελί ρε παιδί μου!) δεν ήξερε να κάνει “ψαράκια” με τις πέτρες κι έτσι η συγκεκριμένη σκηνή έγινε με ειδικά εφέ.

Departed

Ο Jack Nicholson χρησιμοποίησε αληθινό όπλο στην σκηνή με τον DiCaprio, παρόλο που δεν ήταν γραμμένο στο σενάριο. Σκέφτηκε ότι η σκηνή δεν θα ‘ταν αρκετά έντονη με κάποιο ψεύτικο οπλάκι.

The Theory Of Everything

Σ’ ένα e-mail προς τον σκηνοθέτη James Marsh, ο Stephen Hawking του ‘πε ότι υπήρχαν ορισμένα σημεία που νόμιζε ότι παρακολουθούσε ακριβώς τον εαυτό του. Εκτός από τη φωνή του ωστόσο, ο Stephen Hawking έδωσε στον σκηνοθέτη το μετάλλιο του Companion of Honor, αλλά και την υπογεγραμμένη του διατριβή για να βγει πιο ρεαλιστική η ταινία για τη ζωή του.

The Dark Knight

Προετοιμάζοντας το ρόλο του ως Τζόκερ, ο Heath Ledger έμεινε σ’ ένα δωμάτιο ολομόναχος για έξι εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της παρατεταμένης απομόνωσης, ο Ledger “βούλιαξε” βαθιά μέσα στην ψυχολογία του χαρακτήρα. Αφιερώθηκε στο να μάθει το κάθε “τικ” του Τζόκερ, να μάθει την ιδιαίτερη φωνή του, αλλά και το σαδιστικό γέλιο του.