Θα μπορούσε όλος ο πρόλογος να ήταν “Σόρι μάνα, Σόρι μάνα, Σόρι μάνα και δεν τα γράφει το παιδί σου αυτά, αλλά κάποιος ανώτερος το ‘χει αναγκάσει να τα γράψει“. Ωστόσο, με προσωπικό κόστος (όπως έλεγε και μια ψυχή απ’ τη Θήβα) αυτά τα 7 κλισέ με βασανίζουν καιρό και ήθελα κάποια στιγμή να τα γράψω.

Είσαι δεν είσαι σινεφίλ, θα σε παρακαλέσω να με υποστηρίξεις σ’ όλα (ή έστω στα μισά), ώστε να καταπολεμήσουμε παρέα τη λέξη “κλισέ” ΚΑΙ στην αγαπημένη μας (σόρι μάνα) κατηγορία κινηματογράφου, που ‘ναι ο αισθησιακός…

Ας ξεκινήσουμε.

Είναι φίλος του γιου σου, ΞΕΚΟΛΛΑ!
Έρχεται ο φίλος του γιου σου στο σπίτι. Ο κολλητός του λέμε! Kαι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να του την πέσεις; Όχι, όχι, ΔΕΝ θα του την πέσεις! Μην του ανοίξεις με το νυχτικό, φόρεσε κάτι πάνω σου και άφησέ τον απλά να παίξει πλειστέσιο με τον γιο σου. Κι αν θες ντε και καλά να κάνεις κάτι με κάποιον, κατέβασε το Tinder. Ξεκόλλα μωρέ. Είναι ο φίλος σου του γιου σου, θα το πει σε όλο το λύκειο και μετά το παιδί σου θα τρώει μπούλινγκ μέχρι να πεθάνει. Βασικά θα πεθάνει και θα τρώει μπούλινγκ και στον παράδεισο.

*Εκτός κι αν είσαι η μάνα του Στίφλερ. Τότε πάμε πάσο και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ κλισέ η σκηνή που αναμένεται ν’ ακολουθήσει.


Άσε τον υδραυλικό να δουλέψει
Υδραυλικοί, κηπουροί και πιτσαδόροι. Μεροκαματιάρικα επαγγέλματα που δεν λέω, μπορεί κάποτε να ‘ταν πρωτότυπα για μια ταινία πορνό και να ταυτιζόταν ο κοσμάκης, αλλά πλέον είναι πιο κλισέ και από ατάκα του Σεφερλή για την Μέρκελ. Άσε το “παιδί” να δουλέψει λοιπόν. Και ξέρεις τι; Θα ‘ταν πιο τίμιο να σου έφερνε την παραγγελία, να του ‘δινες τα λεφτά και μετά απλά να μοιραζόσουν στην κάμερα την επιθυμία σου για σεξ με τον εκάστοτε ντελιβερά. Κούρασαν τα ίδια και τα ίδια επαγγέλματα τόσα χρόνια. Γιατί δεν βάζεις κάνα Unboxer ξέρω ‘γω που ‘ναι και της μόδας; Να ανοίγει το κουτί και να… (Σειρηνάκη πάλι μάγκα σε ‘κανα!). 

Γιατί ο ταξιτζής να μην έχει πρόσωπο;
Προσωπικά, επειδή τυχαίνει να ‘μαι σινεφίλ, η φάση του να δείχνεις ένα πρόσωπο και να κρύβεται το άλλο, εεε μου φαίνεται κάπως βαρετό και κλισέ. Έξυπνο το κονσεπτάκι για ταξιτζή και πελάτρια, αλλά όχι να ‘ναι και μια κατηγορία από μόνο του. Και ειδικά απ’ την στιγμή που δεν φαίνεται η ΒΑΣΙΚΗ καλτ περσόνα, που ‘ναι του ταξιτζή.


Η σάπια κάμερα πίσω από το μαξιλάρι
Από την στιγμή που η τεχνολογία έχει προοδεύσει και οι περισσότεροι έχουμε καμιά δεκαριά μεγκαπίξελ στο κινητό, είναι αδιανόητο να κρύβεις πίσω απ’ το μαξιλάρι μια κάμερα VGA βγαλμένη από τις εποχές της Finos Film. ΤΟ ΚΛΙΣΕ, ΤΟΥ ΚΛΙΣΕ, Ω ΚΛΙΣΕ, αφού κάνει μπαμ ότι ξέρουν και οι δύο γι’ αυτήν την κάμερα, αλλά κάνουν ότι και καλά δεν την βλέπουν. Βάλτε λίγο φαντασία λοιπόν και πάρτε κάνα κινητό της προκοπής.

*Το βλέπεις ότι χαραμίζομαι στο Provocateur, έτσι;

Όλοι έχουμε περάσει φαντασίωση με δασκάλες, αλλά όχι με ΤΕΤΟΙΕΣ δασκάλες
Ναι καλά κατάλαβες. Μιλάω για την κλασικές δασκάλες του Μπρέιζερς με τις σιλικόνες σε όλο το σώμα που έρχονται να μαλώσουν -με υπονοούμενα- τον μαθητή σε απόσταση αναπνοής. Έχει κουράσει το κόνσεπτ και απέχει μιλιούνια από την σκληρή πραγματικότητα. Τώρα αν σου αρέσει τόσο και θες να την κρατήσεις οπωσδήποτε την ιδέα, βάλε για πρωταγωνίστριες δασκάλες πιο γήινες και μαθητές όχι σαν διασταύρωση Βιν Ντίζελ με Ντουέιν Τζόνσον. Έγινε;


Ηρέμησε μάγκα και μην την πέσεις στην νταντά του παιδιού σου
Την πληρώνεις για να σου κρατάει το μικρό σου παιδί. Και σταματάει εκεί το όλο θέμα. Ρε διάολε, το παιδί είναι ενός έτους κι εσύ τι λες; “Ας κάνω λίγο σεξάκι με την νταντά και άσε το πιτσιρίκι να κλαίει με την κατουρημένη πάνα;”. Έλα, έλα, κούρασε το κλισέ σας. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι με νταντά, όλοι το ξέρουμε αυτό.

Νοσοκόμες, αυτή η μάστιγα!
Υπάρχει χειρότερο σημείο για να κάνεις σεξ από το νοσοκομείο; Δηλαδή εκεί στο Αμέρικα πώς την είδατε; Εγώ ξέρω ότι οι νοσοκόμες εδώ, φοράνε κροκς, έχουν τα χαρτιά του ασθενή στο στήθος τους και μένουν στο τυπικό “είστε καλά; Ας περάσει ο επόμενος ασθενής”. Καθόλου ερωτισμός. Εκεί πώς γίνεται να φοράνε ‘κάτι’ σαν στολή και να σου κλείνουν το μάτι μετά την εξέταση; Και εντωμεταξύ εσύ είσαι ασθενής. Πονάς. Δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Και έρχεται η νοσοκόμα με ορέξεις κι εσύ κατευθείαν πετάς καθετήρες και ορούς και του δίνεις να καταλάβει; #NOT.

Bonus: Η γραμματέας. Η κλασική γραμματέας τούμπανο. Η κλασική γραμματέας τούμπανο που περιμένει να φύγει ο κόσμος και σου πετάει υπονοούμενα. Πήξαμε… angry