Τι πίστευες δηλαδή; Ότι επειδή το παίζουμε σκληροί πίσω απ’ το κάλυμμα μιας οθόνης, δεν είμαστε κι εμείς “ζουζουνάκια” στην καθημερινότητά μας; Ρομαντικούληδες; Τελετάμπις, βρε αδελφέ; Ε, να που είμαστε τελικά!

Κι επειδή το θέμα “σχέση από απόσταση” είναι αρκετά ιδιαίτερο, ευαίσθητο και ζόρικο, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος το έχει βιώσει και έχει αντέξει ως το τέλος, είναι ένας πραγματικός ήρωας.

Οι δυσκολίες που θα συναντήσεις είναι πολλές (γράφω αυτό το κείμενο και ήδη νιώθω μια Κάρι Μπράντσο να βγαίνει από μέσα μου). Kι αν πιστεύεις ότι οι μέρες περνάνε τσακ μπαμ και ανώδυνα, μάλλον κάνεις κάτι λάθος στη σχέση σου.

Ωστόσο ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Δεν είμαστε εδώ για να σου πούμε 1,2,3 βήματα και ξαφνικά το πρόβλημα της απόστασης λύθηκε. Ωστόσο, με την μικρή μας εμπειρία (έχουμε ακούσει για σχέσεις Ελλάδας-Αμερική, γι’ αυτό η εμπειρία μας είναι ελάχιστη μπροστά σε τέτοιες αποστάσεις) θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.

Βάστα! “Τα χιλιόμετρα είναι λίγα και η απόσταση μικρή“, όπως λέει και ο Βασίλης…


Το βασικό: Μην πρήζεις μπάλες γκρινιάζεις μωρέ!

Και στο λέω εγώ, που αν δεν απαντήσει η κοπέλα μου στο πρώτο “τουτ” σκέφτομαι: α) απαγωγή β) πού θα βρω λεφτά για λίτρα γ) με βαρέθηκε και πήγε με τον απαγωγέα. Μην γίνεις σαν κι εμένα λοιπόν. Ωραία; Προσπάθησε να ‘σαι χαλαρός (ή έστω να δείχνεις έτσι) και όταν μιλάτε να μην βγάζεις μιζέρια και γκρίνια. Μάθε λοιπόν ότι ναι, από απόσταση είναι πολύ πιο εύκολο να σου την “κάνει” (το ‘κανε και δεν θα το μάθεις και ποτέ…). Και ειδικά από την στιγμή που μουρμουράς συνέχεια και όποτε τα λέτε της αραδιάζεις τα προβλήματά σου και ΜΟΝΟ, τότε το ‘χασες το παιχνίδι. 

Οργανώσε πολύ πιο πριν το πλάνο σου για την μέρα που θα την δεις 

Ναι είναι κλισέ, αλλά όταν περιμένεις κάτι με ανυπομονησία, σπάνια θα βαρεθείς. Ωστόσο, για να λέμε ΟΛΗ την αλήθεια, τότε είναι που οι μέρες περνούν ακόμα πιο βασανιστικά. Αλλά να έχεις υπομονή. Κανονίστε καιροοοο πριν… το θέατρο, σεξ, σινεμά, σεξ, καινούρια μέρη για ποτό, σεξ ταξίδια που θέλετε να πάτε και να μην σταματάτε να μιλάτε για την ευλογημένη μέρα που θα ειδωθείτε. 

Κάνε οικονομία τσέπης και χρόνου

Άλλο ένα κλισέ λέει ότι “η απόσταση δυναμώνει τη σχέση”. Τι είναι αυτά ρε; Ποιο καθίκι ξεστόμισε αυτήν την ατάκα πρώτο θα ‘θελα να ξερα. Ναι, τη δυναμώνει, αν έχεις να τη δεις μια βδομάδα ξέρω ‘γω. Αν έχει περάσει μήνας όμως, τότε είναι που φρικάρεις και οι σκέψεις που περνάνε απ’ το μυαλό σου είναι πολλές. Πάρα πολλές. Γι’ αυτό κάνε οικονομία, κλείσε εισιτήρια, δες τις μέρες που ‘χεις άδεια κλπ και προσπάθησε να συγκεντρωθείς στον στόχο σου. Που ‘ναι να δεις όσο το συντομότερο γίνεται την καψούρα σου (μεταμορφωθήκαμε σε pillowfights και καμαρώνουμε γι’ αυτό!).

Ζήλεψε, αλλά όχι ακραία

Θα σου καταρρίψω κι άλλο ένα ρητό που λέει “η ζήλια καταστρέφει τη σχέση”. Όχι δεν την καταστρέφει και τόσο. Ίσα ίσα που την δυναμώνει. Δεν μιλάω για την αρρωστημένη ζήλια που ‘χεις βάλει κοριό ακόμα και πίσω απ’ το αυτί της, αλλά για την ζήλια “ενδιαφέρον”. Έτσι θα την ονομάσω λοιπόν. Παρένθεση: Κάρι Μπράντσο είδες τι μπαλάρα σε παίζω; Κλείνει η παρένθεση. Η τίμια η ζήλια, που λες, μόνο υγιή αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Γιατί αν δεν ζηλέψεις και τώρα που ‘στε μακριά, πότε θα ζηλέψεις; Σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι ρε μπαγασάκο και δεν τα ‘χεις αφήσει όλα στον αυτόματο.


Σκάσε ακάλεστος εκεί που δεν το περιμένει

Έκπληξη γιού νόου; Στάσου έξω απ’ την πόρτα της σαν άλλος χαρακτήρας του ‘Love Actually’ (μετράνε οι ρομαντισμοί να ξες) χωρίς να έχεις προετοιμάσει το έδαφος από πριν. Αλλά πρόσεχε. Μόνο αν έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα. Αλλιώς… να πρόσεχες! 

Και τέλος: Δείτε ταυτόχρονα κάτι κοινό!

Είτε είναι μια σειρά, είτε μια τηλεοπτική εκπομπή (ποτέ βιβλίο, γιατί θα τρώτε σπόιλερ εκατέρωθεν), δείτε πράγματα παρέα. Και μετά κράξτε ή αποθεώστε. Γιατί νομίζεις έφαγα μια χρονιά βλέποντας My Style Rocks; Καλά, καλά, μου άρεσε και λίγο! 

Εν κατακλείδι, υπομονή, ψυχραιμία και όχι βιαστικές κινήσεις. Για να ‘χεις μια τσαμπιο λιν σχέση!

Υ.Γ: Να μας σχωράς, αλλά οφείλουμε να γράφουμε και κάνα αισθηματικό αραιά και που.