Τα προηγούμενα τα θυμάσαι έτσι; Μην τα ξαναλέμε… Αν δεν τα θυμάσαι, πολύ απλά ρίχνεις μια ματιά εδώωωω και συνεχίζεις. 

Κόκκινος μύλος

Ειι camilo, τι φάση; Θα σου πω εγώ τι φάση απαίδευτε αναγνώστη που έχω ταξιδέψει παντού και έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Όχι, δεν είναι κωλόμπαρο με σιτεμένες μονόφθαλμες Ρουμάνες. Όχι δεν είναι καμπαρέ-σαλούν με χαρτοπαίχτες καουμπόηδες και με έναν μπάρμαν που αιώνια σκουπίζει ποτήρια. Όχι δεν είναι ξενοδοχείο ημιδιαμονής χωρίς τουαλέτες σε κάθε δωμάτιο. Τη σειρά “το νησί” τη θυμάσαι. Ωραία. Ο Κόκκινος Μύλος είναι η Σπιναλόγκα της Νέας Φιλαδέλφειας. Όποιοι είναι πολύ φτωχοί για την Νέα Φιλαδέλφεια, τους στέλνουν απέναντι από το ποτάμι, στο Κόκκινο Μύλο για να μην τους κολλήσουν. Κάπου κοντά στα Λιόσια, στο Ίλιον και σε κάτι βρώμικες γέφυρες δεσπόζει ένα μικρό χωριο όπου έσκασε η τρίτη πυρηνική του Β’ ΠΠ με το όνομα Κόκκινος Μύλος. Κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσεις τα ζολοφτ. Εν κατακλείδι, ο Κόκκινος Μύλος είναι το μέρος όπου πεθαίνουν όλες οι ελπίδες.


Δάσος Χαιδαρίου

Εδώ και αν θα ξεσκεπάσω απάτη. Για αρχή δεν υπάρχει δάσος. Να συνεχίσω; Αν και αυτό τα λέει όλα, θα συνεχίσω. Εδώ έχουμε το αντίθετο του Κόκκινου Μύλου. Όσοι είχαν καλύτερο βύσμα στο ΠΑΣΟΚ και είχαν πιάσει καλύτερες θέσεις, σιχαθήκανε τη μπουρζουαζία του Χαϊδαρίου, που συνορεύει με την Αγια Βαρβάρα (Ίοουυυ) ,και το Αιγάλεω (ξανά ίουυυ), και απεμπολήσανε απέναντι από την Καβάλας, για να φτιάξουν δική τους περιοχή. Μια περιοχή, που ο κεντρικός της δρόμος ονομάζεται Γεώργιος Παπανδρέου. Και έτσι δένει όλη η υπόθεση περί ΠΑΣΟΚ που σας έλεγα. Είναι το wannabe Ψυχικό των Δυτικών προαστίων, μια αποκομμένη περιοχή, που αν είχε φιλότιμο θα λεγότανε Δαφνί γιατί στην ουσία Δαφνί είναι. Μερικοί τίμιοι Δασοχαϊδαριώτες βαρεθήκαν την υποκρισία, χτίσανε σπίτια ακριβώς δίπλα στο Δαφνί, και το ονομάσανε συνοικία Δαφνί και μπράβο τους. Για να βγεις από το Χαιδάρι στο Δάσος Χαιδαρίου, πρέπει να περάσεις ένα από τα πιο badass φανάρια που υπάρχουν. Είναι ανηφορικό, είναι πορτοκαλί, και αφού το περάσεις βγαίνεις στη μέση της Καβάλας, ενώ αλλόφρωνες αυτοκινιτιστές έρχονται από απέναντι και πάνε ευθεία, δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να σε αποκόψουν από το ”δάσος” Χαϊδαρίου. Αν δεν είσαι ο Άιρτον Σένα και δεν προλάβεις να φτάσεις απέναντι, ξεμένεις στη μέση της Καβάλας και βλέπεις όλη σου τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σου. Επίτηδες το κάνανε τόσο δύσκολο. Είναι σαν final stage για να φτάσεις στην γη της επαγγελίας.



Νεα Ζωή

Νew Life bitches. Μαζέψαντο 10 νοματαίοι και ονομάσαντο μια γειτονιά στο Περιστέρι Νέα Ζωή. Γιατί, ρωτάς; Γιατί μπορούν, να γιατί. Εδώ θα κάνω μόνο εικασίες γιατί δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο της ονομασίας αυτής και άμα δεν ξέρω δεν λέω μπούρδες. Μια εκδοχή μου είναι ότι οι δέκα νοματαίοι που μαζεύτηκαν, ήταν φρεσκοχωρισμένοι, φρεσκοκερατωμένοι, και αποφάσισαν να φτιάξουν μια περιοχή για εκείνους που να μην τους θυμίζει τίποτα από τα παλιά. Και εγένετο Νέα ζωή. Η άλλη εκδοχή που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, είναι πως η περιοχή αυτή είναι ένα πιλοτικό προγραμμα όπου όποιοος πεθαίνει στην πραγματική ζωή, σώζουν τα data του εγκεφάλου του, τα φορτώνουν σε νέα σώματα και τους δίνουν μια νέα ευκαιρία να ζήσουν όπως θέλουν σαν περιστεριώτες. Ο εγκέφαλος πίσω από αυτό το σχέδιο εννοείται πως είναι η Σαπουντζάκη . Και τέλος αυτοί που δεν έχουν καθόλου φαντασία, λένε ότι η Νέα Ζωή είναι το Περιστέρι αλλά το πιο βόρειο και το ονόμασαν έτσι δέκα ψωνισμένες οικογένειες που δεν ήθελαν Δήμο με όνομα ένα πτηνό που το μόνο που κάνει είναι να χέζει αυτοκίνητα, αλλά κάτι που να τους θυμίζει Νέο Ψυχικό, Νέα Φιλοθέη, Νέα Υόρκη. Ιδανικός τόπος για κλαυσίγελο, ή για αυτοκτονία, έτσι ώστε το σουρεάλ πρωτοσέλιδο την επόμενή να λέει “αυτοκτονία στη Νέα Ζωή”



Νεο Ικόνιο

Προκαλώ έναν, όχι πολλούς, έναν που να ξέρει ή να έχει πάει στο Νέο Ικόνιο. Τι έχουν δει τα μάτια μου Θεέ μου; Πόσο χορτασμένος θα φύγω από αυτή τη ζωή; Όχι, δεν είναι νησί των Κυκλάδων. Δεν θέλω ούτε καν να φανταστώ πού είναι το Παλιό Ικόνιο, αν αναλογιστώ το Νέο. Το λοιπόν είναι μια περιοχή σε ένα ύψωμα, Αμφιάλη κοντά (φανταστείτε), λίγο πριν βγεις για Πέραμα. Παίζει να είναι και 15 σπίτια όλα και όλα με θέα την ιχθυόσκαλα και κάτι παλιά διυλιστήρια θαρρώ. Θυμίζει περιοχή need for speed underground 2, όπου έχεις πάει να κάνεις αγώνα drift. Φήμες λένε ότι κάτοικοι του είναι κάτι παραξενα πλάσματα με δύο κεφάλια πέντε πόδια και μουστάκια Κουβέλη, που λέγονται ψηφοφόροι της ΛΑΕ. Εννοείται πως όλες οι συναλλαγές εκεί γίνονται με δραχμές. Φανταστείτε λοιπόν ένα μέρος σαν την Χαραυγή (την αγαπάω), αλλά 20 χρόνια πιο σύγχρονο. Εποχή Ψάλτη, Μιχαλοπούλου και Κορομμηλά δηλαδή. Και γιατί ονομάστηκε Νέο Ικόνιο; Για να ψαρώνουν μάλλον τύποι σαν εμένα και να ψάχνουν πού βρίσκεται το παλιό Ικόνιο. Κάποιοι λένε ότι είναι βυθισμένο κάπου στον Ατλαντικό, τρία υποβρύχια τσιγάρα δρόμο από την Ατλαντίδα.

Ανθούπολη-Κηπούπολη

Συνορεύει με Χρυσούπολη, οπότε κάπου εκεί κοντά θα είναι και η Λιμνούπολη γιατί μια φορά που περνούσα είχα δει μια πάπια να ψάχνει την τυχερή της δεκάρα. Συνορεύει επίσης με Παλατιανή, και Άσπρα Χώματα όπου το κρατάνε ακόμα real. Οπότε εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση απόσχισης από το Περιστέρι και την λαϊκουρα του, και από τον σατανικό δήμαρχο του Παχατουρίδη, πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, που θέλει να κανει όλο το Περιστέρι Ρέντη. Οπότε μαζέψαντο πάλι 20 οικογένειες φτιάξανε δύο φατρίεςς στα βόρεια, την Ανθουπολη (οίκος Σταρκ) και την Κηπουπολη (οίκος γκρειτζοι), και χτίσανε και ένα τείχος για να μην περνάνε οι σιχαμένοι Ασπροχωματιώτες, Πετροπουλιώτες και Λαμπρινιώτες, που λέγεται ότι αν σε δαγκώσουν γίνεσαι σαν αυτούς. Ένας μύθος λέει ότι κάπου εκεί κοντά υπάρχει το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και κάποιες αχαλίνωτες φαντασίες λένε ότι γίνονται εκεί ΚΑΙ εκθέσεις, κάτι που δεν έχω εξακριβώσει.

Κάπου εδώ κλείνουν τα ταξιδιωτικά μου ευρήματα. Θα αποσυρθώ λίγο από την κοινωνική ζωή του fb, για να ταξιδέψω σαν άλλος Μαγγελάνος σε μυθικά μέρη όπως τη Νέα Ελβετία, το Καματερό την Γούβα, και να σας ενημερώσω για το τι πλάσματα κατοικούν εκεί. Χαιρετώ.

*Κείμενο του θεούλη αναγνώστη Camilo Trece