Κοίτα γύρω σου διάολε! Συνειδητοποιείς τι συμβαίνει; Η χρονομηχανή δούλεψε! Με κάποιον μαγικό τρόπο έχουμε μεταφερθεί ξανά στο 2000 και σχεδόν τα πάντα γύρω μας είναι ίδια με τότε. Ντάξει όχι όλα, έχεις δίκιο, σήμερα δεν έχουμε λεφτά. Αλλά ειλικρινά αν το καλοσκεφτείς όλα τα υπόλοιπα είναι ξανά στο 2000.

Τσέκαρε…

ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Το 2000 η Πασοκάρα της καρδιάς μας γλέντησε τους νεοδημοκράτες παίρνοντας τη νίκη με ανατροπή που θα τη ζήλευε και ο Κομπότης. Μέχρι το 2000 η Πασοκάρα έπαιζε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο ενώ εκείνη τη χρονιά απλά δυσκολεύτηκε. Για δες προς Βουλή μεριά μια στιγμούλα. Το Πασοκ σήμερα παίζει να έχει πιο μεγάλη πλειοψηφία από ότι το 2000. Απλά σήμερα οι Πασόκοι είναι σκορπισμένοι σε πολλά κόμματα. Αν αύριο σηκωνόταν ο Αντρέας από τον τάφο, το Πασόκ θα ήταν ξανά κυβέρνηση (αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι σήμερα) και μόνο από την ντροπή όλων όσοι το παράτησαν. 

Reality στην τηλεόραση

Τη δεκαετία του 2000 εμφανίστηκαν στην ελληνική τηλεόραση τα reality. Με πρώτο και καλύτερο το Big Brother όλη η χώρα άρχισε να λιώνει το κορμάκι της μπροστά στην τηλεόραση όπως ακριβώς κάνει σήμερα με το survivor. Και αν νομίζεις ότι υπερβάλλω έστω και λίγο, τσέκαρε τον Μιλφιάδη τον Βαρβιτσιώτη να περιγράφει τη λύπη του για τη φυγή των γκομενακίων από το σπίτι του Μεγάλου Αδερφού.

Κινητά με κουμπάκια

Δεν ξέρω αν το έχει πάρει το μάτι σου, αλλά έχει βγει ξανα στην αγορά το ΝΟΚΙΑ 3310. Εκείνο το υπερκινητό που αν το πέταξες το 2006 και πας να το βρεις σήμερα θα έχει ακόμα μπαταρία. Και δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας απαρνούνται τα smartphones και επιζητούν μετά μανίας τα κινητά με κουμπάκια. Μαλάκα μου νιώσε λίγο, ξαναζούμε στο 2000. Δεν είναι φυσιολογικό να έχεις στα πόδια σου όλη την τεχνολογία που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος και εσύ να θέλεις κινητό με κουμπάκια και οι κατασκευαστές να στο δίνουν κιόλας! 

Το ΚΚΕ σταθερότατο

Ντάξει κλέβω εκκλησία το ξέρω αλλά όσο σκεφτόμουν τι θα γράψω, πέρασε από το μυαλό μου να συμπεριλάβω τη φράση: ΚΚΕ 5,5%. Αλλά λέω ντάξει μόνο στο μυαλό μου θα υπάρχει αυτή η εντύπωση. Έψαξα λοιπόν να βρω το ποσοστό του κομμουνιστικού κόμματος στις εκλογές του 2000 και το μάτι έπεσε στο απροσδόκητο 5,52%! Ποιος να το περίμενε; Όπως το 2000, έτσι και σήμερα το ΚΚΕ παραμένει το πιο συμπαγές και αλύγιστο κόμμα που κυκλοφορεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα μεταξύ μας, αυτό με το ΚΚΕ θα μπορούσε να μπει σε οποιαδήποτε εποχή από το 1917 και μετά wink.

Ολυμπιακός και Παράγκα

Περίπου όσο σταθερό είναι το 5,5% του ΚΚΕ, άλλο τόσο σταθερό είναι και το ότι όλοι θα συζητούν για την παράγκα στο ποδόσφαιρο μέχρι να σταματήσει να παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Το 2000 όλοι έβριζαν τον Ολυμπιακό, το ίδιο και σήμερα. Απλά τότε ο παραγκάρχης λεγόταν Κόκκαλης και σήμερα Μαρινάκης. Ο γράφων φυσικά καταδικάζει τα περί παράγκας αλλά αναφέρεται σε αυτά μόνο για να αποδείξη την αντικειμενικότητα που τον διέπει.

Βασίλης Λεβέντης

Ίσως το μεγαλύτερο κοινό σημείο μεταξύ στο 2000 και στο 2017. Τότε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ήταν το απόλυτο τρας είδωλο που έβγαινε σε τηλεοράσεις και έριχνε γαμωσταυρίδια και γενικά θεωρούταν ένας καλτ λαϊκός ήρωας που δεν θα μπει ποτέ στη Βουλή. Μόλις 17 χρονάκια μετά, ο Λεβένταρος έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αγορεύει υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης από το βήμα του κοινοβουλίου. 

Τώρα αλήθεια; Μόνο εγώ το βλέπω ότι ξαναζούμε στο 2000 ρε διάολε; Αν όχι, ρίξε στα σχόλια και τον δικό σου παραλληλισμό να τον συζητήσουμε!