Πλησιάζει το καλοκαίρι και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα σου πει “γρήγορα στο γυμναστήριο να στρώσουν οι πατσές”.

Θα είμαι αυτός όμως που θα σου πει τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις ο άρχοντας του γυμναστηρίου.

Βασικά όχι εγώ, αλλά θα στο πει ο νούμερο ένα Νονός εκεί έξω, γνωστός και ως “το Μεγάλο Αφεντικό”, o Boss των Bosses, ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε τη Μεγάλη Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου στο Σικάγο και που σέβονται και οι 5 φαμίλιες της Νέας Υόρκης.

Μας μίλησε -ανώνυμα φυσικά για δική μας προστασία- και μας έδωσε τους βασικούς κανόνες για να τη βγάλουμε καθαρή την πρώτη μας μέρα στο γυμναστήριο.

Διάβασε τους κανόνες, αγαπούλα και μάθε πώς να ελέγχεις τη φάση.


1. “Αν κάποιος που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία σου ζητήσει μία χάρη, το “όχι” δεν είναι μέσα στις επιλογές σου. Κανείς δεν θέλει ένα κομμένο κεφάλι αλόγου να τον περιμένει στο ντουλαπάκι του”.

2. “Όποιος ελέγχει τις πρωτεΐνες, ελέγχει το γυμναστήριο”.

3. “Αν κάποιος χαλάσει ένα μηχάνημα, δεν είδες και δεν ξέρεις τίποτα. Κρατάς το στόμα σου κλειστό και τη γυναίκα σου μακριά απ’ τα μαύρα”.

4. “Το καρφί είναι πάντα αυτός που κάνει steps”.

5. “Με 100 κιλά πάγκο δεν σε σέβεται κανείς. Με 50 κιλά πάγκο, δεν θα έπρεπε να σέβεσαι ούτε εσύ τον εαυτό σου”.

6. “Δεν συστήνεσαι ποτέ μόνος σου σε κάποιον υπερβολικά χτισμένο μάγκα. Πρέπει να περιμένεις να σε συστήσει ένας τρίτος που θα εγγυηθεί για σένα (και που θα πληρώσει με τη ζωή του αν αποδειχτείς καρφί)”.

7. “Όσο πιο κομμένα κοντά είναι τα γάντια ενός τύπου που κάνει βάρη, τόσο πιο ψηλά στην ιεραρχία βρίσκεται. Θα σέβεσαι, αλλά δεν θα φοβάσαι”.

8. “Γέμισε το playlist σου με ήχους από ούζι και καλάσνικοφ. Η σωστή μουσική δίνει ρυθμό στο τρέξιμο. Οι πυροβολισμοί όμως, δίνουν φτερά”. 

9. “Ο τζόγος είναι τίμια μπίζνα. Το ίδιο και τα άλογα, η προστασία και οι γυναίκες. Τα αναβολικά όχι. Κανείς δεν θέλει να έχει σχέση με τη διακίνηση τους. Την αφήνουμε στα τζάνκια”.

10. “Πολλοί γυμναστές δίνουν συμβουλές, εσύ όμως μόνο έναν πρέπει να χρίσεις κονσιλιέρι σου. Διάλεξε τον με σοφία”.

11. “Τη νύχτα τα πράγματα αγριεύουν. Ύποπτες σκιές παραφυλάνε στο σκοτάδι, κάποιοι ξεστομίζουν ονόματα που καίνε, άλλοι σου ζητάνε ισοτονικό, μα θέλει προσοχή. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά”.

12. “Κανείς δεν σέβεται αυτούς που έρχονται μόνο για ένα μήνα τον καλοκαίρι. Αν κάποιος απ’ αυτούς προσπαθήσει να σου πιάσει κουβέντα, τότε είναι μπάτσος”.

13. “Δεν λες ποτέ σε κάποιον πώς να κάνει την άσκησή του, εκτός κι αν στο ζητήσει. Κανείς δεν συμπαθεί έναν εξυπνάκια”.

14. “Στα αποδυτήρια κοιτάς κάποιον απευθείας στα μάτια, μόνο αν σου έχουν λείψει οι τρυφερές στιγμές που έζησες στη φυλακή”.

15. “Πάντα να έχεις πετσέτα μαζί σου. Μάγκες έχουν κοιμηθεί με τα ψάρια για πολύ πιο ασήμαντες παραλήψεις”.

16. “Δεν σπρώχνεις μπάρες δημητριακών και ρυζογκοφρέτες σε περιοχή που ελέγχει άλλος”.

17. “Ο μάγκας που σε βοηθάει στον πάγκο πρέπει να έχει αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη σου. Δεν θες να βρεθείς με 120 κιλά στην καρωτίδα σου”.

18. “Να είσαι προσεκτικός ποιον γυναικείο κώλο χαζεύεις. Για σένα μπορεί να είναι απλά άλλο ένα κολλάν, για κάποιον άλλον εκεί μέσα, μπορεί να είναι ο κόσμος όλος”.