Δεν έχουμε ταξιδέψει στην Πολωνία. Πολύ θα το θέλαμε όμως, αν μας ρωτάτε. Ξέρουμε από φίλους που την έχουν επισκεφθεί πως είναι μια χώρα που έχει ενδιαφέρον, αλλά από φαγητό δε λέει πολλά. Αυτό που, επίσης, ξέρουμε είναι πως αν βρεθούμε στην Κρακοβία κάποια στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Πως είναι το Madame Tussauds, ε καμία σχέση.

Μάθαμε γι’αυτό από ένα βίντεο στο TikTok που μάς έσκασε ο υπέροχος αλγόριθμός μας, με τα κέρινα ομοιώματα του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Ο Θεός να τα κάνει. Βασικά ήταν τόσο cringe και απαίσια που μας έβαλε στον πειρασμό να δούμε περισσότερα. Και είδαμε.

Για παράδειγμα, είδαμε έναν Mr.Bean στα χειρότερα του, είδαμε την βασίλισσα Ελισάβετ -μάλλον όπως ήταν στα τελευταία της-, είδαμε Ρον, Ερμιόνη και Χάρι, που προφανώς δεν είχαν καμία σχέση, είδαμε τον Τζακ Σπάροου που έφερνε περισσότερο στον φίλο μας που ντύθηκε έτσι για τις απόκριες και είδαμε και τον Σρεκ, που ήταν και το πιο νορμάλ κέρινο ομοίωμα.

@dannybigpotato Krakow wax museum is the best thing ive ever went to 😂🤦🏻🤦🏻 #krakow #waxmuseum #fyppppppp ♬ original sound – Danny O'Sullivan
@beckablackburn4 I couldnt tell if this was a real wax museum 💀 wait until the end #krakow #krakow23 #poland #fail #funny #viral #waxmuseum ♬ Funny Song – Funny Song Studio & Sounds Reel

Αφού τα είδαμε και κλάψαμε από τα γέλια, αναζητήσαμε στο Google το Krakow Wax Museum για να καταλάβουμε την φάση τους εκεί, γιατί για μια στιγμή πιστέψαμε πως νομίζουν ότι κάνουν ουσιαστικό έργο. Ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως τα έφτιαξαν μόνο για να τρολάρουν. Αν κρίνουμε, πάντως, από τα σχόλια που έχουν γίνει από διάφορους επισκέπτες, θεωρούμε πως στην ουσία απλά ήθελαν να δημιουργήσουν τα πιο χάλια κέρινα ομοιώματα για να κάνουν τους πάντες να γελάσουν.

Και μάλιστα με γνώμονα, επίσης, από το πόσο πολύ χάρηκαν την επίσκεψη τους όλοι, τότε προφανώς και το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων μπήκε στη λίστα μας για να πάμε όταν ταξιδέψουμε στην Κρακοβία.

@aimeeee93 Honestly the resemblance is uncanny. really thought it was prince william, had to do a double take #krakow #waxmuseum #fyp #foryoupage ♬ origineel geluid – ruben.flips

Αφήνουμε ενδεικτικά κάποια σχόλια:

«Αξίζει την επίσκεψη για να γελάσετε! Αν περιμένετε ρεαλιστικά στοιχεία υψηλής ποιότητας, τότε δεν είναι για εσάς, αλλά είναι για εκείνους που έχουν μια διασκεδαστική προσωπικότητα και θα γελάσουν με όλες αυτές τις κακές απόπειρες. Μόνο με περίπου 10 £, αξίζει τον κόπο!».

Αν ψάχνετε για ρεαλιστικές απεικονίσεις διασημοτήτων, αυτό είναι το λάθος μέρος για να επισκεφτείτε. Αν θέλετε όμως να γελάσετε μέχρι δακρύων – αυτό είναι το καλύτερο μέρος! Αυτό που παίρνετε για 55 PLZ (£ 10) είναι μια ωραία εμπειρία – μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι τα κέρινα ομοιώματα δημιουργήθηκαν μετά από πολύ μεθύσι. Ωστόσο, είναι ξεκαρδιστικό και καλό για γέλιο, αρκεί να χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας».

«Τα κέρινα ομοιώματα είναι αναμφίβολα τα πιο παράξενα που έχω δει ποτέ.Το τέλειο μέρος για να πάτε αν έχετε αίσθηση του χιούμορ».

@groot.45 #grandtour#poland#jeremyclarkson#jamesmay#richardhammond#wax ♬ original sound – MSFS