Τριήμερο back to back έρχεται, πολύ πιθανό να έχεις κανονίσει να πας κάπου. Και πολύ καλά (θα) κάνεις, τα ταξίδια δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ψυχοθεραπεία κανονική, ασύγκριτος πλούτος εμπειριών και γνώσης. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτό που συναντάς εκεί πού πας είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που περίμενες, που σου ‘χαν «τάξει»; Δεν είναι καθόλου εντάξει…

Χρήστες του Reddit περιέγραψαν τις χειρότερες εμπειρίες που είχαν ποτέ ως τουρίστες. Τις πόλεις που πήγαν και «έφριξαν». Εννοείται πως όλα αυτά είναι υποκειμενικά, εννοείται πως σηκώνουν αντίλογο, εννοείται επίσης πως μερικά από όσα θα διαβάσεις μπορεί να σε εκνευρίσουν, ειδικά αν τα έχεις ζήσει εντελώς αλλιώς. Αλλά έχουν τη φάση τους και τα αναπαράγουμε έτσι για να… ανάψει η κουβέντα.

Οι χειρότερες πόλεις για τουρισμό (σύμφωνα με χρήστες του Reddit)

#1 Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

«Είναι σαν το Λας Βέγκας χωρίς ψυχή. Ποτέ δεν πίστευα πως το Βέγκας είχε ψυχή. Μετά επισκέφτηκα το Ντουμπάι. Τεράστιες διαφημίσεις παντού. Οι μεγάλοι, περίεργοι πύργοι και τα καταστήματα είναι τα κύρια αξιοθέατα. Είναι απλώς μια μεγάλη, φωτεινή και ακριβή πρόσοψη».

#2 Κάιρο (Αίγυπτος)

«Όποιος δεν έχει πάει, ας κάνει μια αναζήτηση στο Google. Οι τρομακτικές ιστορίες που θα διαβάσει θα τον κρατήσουν μακριά».

#3 Καταρράκτες του Νιαγάρα (Καναδάς)

«Όχι οι καταρράκτες αυτοί καθαυτοί. Αυτοί είναι εντυπωσιακοί. Είναι η πόλη που είναι απαίσια. Μια οικογένεια με παιδάκια μάλλον θα βρει κάτι να κάνει. Κατά τα άλλα όμως, αηδία».

#4 Χόλιγουντ (ΗΠΑ)

«Τα διάσημα τουριστικά μέρη σαν τη Λεωφόρο του Χόλιγουντ και το Venice Beach είναι απαίσια. Από τα χειρότερα μέρη του Λος Άντζελες»

#5 Λας Βέγκας (ΗΠΑ)

«Μόνο διασκέδαση για 2 μέρες, αλλά κάναμε το λάθος να μείνουμε για 4 μέρες. Ανυπομονούσαμε να φύγουμε. Φτάνεις γεμάτος ενέργεια και με τα μάτια ορθάνοιχτα. Φεύγεις αφυδατωμένος και καλό θα ήταν να μην δεις πόσα λεφτά έχεις στην τράπεζα μέχρι να πληρωθείς ξανά…»

#6 Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

«Η πιο ρατσιστική πόλη που έχω πάει, ενώ όπου και να πήγαμε, για φαγητό ή βόλτα μας “έκλεψαν” στο λογαριασμό. Μηδέν φιλοξενία, ενώ οι ντόπιοι όλη την ώρα τσακώνονται μεταξύ τους»

#7 Ντάλας (ΗΠΑ)

«Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο βαρετή πόλη είναι. Δεν έχει κανένα χαρακτήρα, δεν έχει τίποτα σχεδόν να κάνεις»

#8 Σεούλ (Νότια Κορέα)

«Ο κόσμος δείχνει δυστυχισμένος. Δουλεύουν απίστευτα πολλές ώρες και δεν πληρώνονται αρκετά γι’ αυτό. Είναι μια πόλη γεμάτη από ζόμπι! Χαμογελούν σαν ρομπότ και είναι όλη την ώρα πάνω από τα τηλέφωνά τους. Η πόλη είναι σχεδιασμένη για το Instagram και τα social media. Δεν υπάρχει κανένα μαγαζί που να είναι αυθεντικό ως προς τον εαυτό του».

#9 Σότσι (Ρωσία)

«Μια κόλαση! Καμία ομορφιά, καμία ατμόσφαιρα, μόνο «δώστε μας τα λεφτά σας και άντε γαμ…». Απαίσιο, απαίσιο μέρος».

#10 Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

«Ένα πολύ κακό μέρος για να πας ως τουρίστας. Είναι απαραίτητο να έχεις τη βοήθεια ενός ντόπιου για να σε ξεναγήσει. Πάντως για να ζεις μόνιμα, είναι υπέροχο»

#11 Βενετία (Ιταλία)

«Είχα πάει εκεί Φλεβάρη και ήταν μια χαρά. Πήγα ξανά, καλοκαίρι, και το μετάνιωσα. Νεκρά ψάρια στα κανάλια, δυσοσμία, ζέστη και υγρασία, περάσαμε πολύ άσχημα»

#12 Χιούστον (ΗΠΑ)

«Απλά δεν έχει προσωπικότητα. Μοιάζει να είναι μια πόλη με κατοίκους που υπάρχουν απλώς για να… υπάρχουν και να δουλεύουν»

#13 Σαν Χοσέ (ΗΠΑ)

«Νομίζω πως είναι απλά ένα μέρος που προσπαθεί να γίνει όσο πιο βαρετό γίνεται»

#14 Κιότο (Ιαπωνία)

«Όχι τόσο απογοήτευση, όσο ότι δεν το χάρηκα όσο θα ήθελα. Είχε πολύ κόσμο, κάτι που περίμενα επειδή πήγα την περίοδο της ανθοφορίας των κερασιών. Αλλά από κοντά, δεν αντεχόταν, δεν μπορούσες να περπατήσεις από το συνωστισμό»

#15 Νάπολη (Ιταλία)

«Η Ρώμη είχε κάποτε τη φήμη της ταραχώδους και βρώμικης πόλης, αλλά έστρωσε πολύ. Η Νάπολη πάλι, όχι. Είναι αφιλόξενη, επικίνδυνη και δεν τιμά την ιστορία της»

#16 Σιγκαπούρη

«Άσχημα δεν είναι, καθόλου. Αλλά είναι όλα τόσο μα τόσο πανάκριβα. Αν δεν έχεις λεφτά, δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό»

#17 Βερολίνο (Γερμανία)

«Η πιο μη φιλική πόλη που έχω πάει σε όλη μου τη ζωή. Και έχω πάει και στο Παρίσι…»

#18 Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

«Περίμενα φιλόξενους ανθρώπους και μια πόλη γεμάτη πολιτισμό. Συνάντησα εξόχως δυσάρεστους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν σε άθλια τη διαμονή σου. Και να με πλήρωνες δεν θα πήγαινα ξανά πίσω εκεί. Πραγματικά τρομακτική εμπειρία»

#19 Ρέικιαβικ (Ισλανδία)

«Η χώρα μου άρεσε, πραγματικά είναι καταπληκτική. Όχι και το Ρέικιαβικ που είναι μονο τουριστίλα».

#20 Ρώμη (Ιταλία)

«Μια τεράστια απογοήτευση. Πολλά τα αξιοθέατα ναι, αλλά η πόλη ήταν πολύ πιο βρώμικη από όσο περίμενα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματικά με απογοήτευσαν. Ήταν επίσης η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που πήγα και δεν ένιωθα ασφαλής τα βράδια».