Μπορεί οι Ιταλοί να νιώθουν περήφανοι για τις πίτσες και τις μακαρονάδες τους (τις τιμούμε δεόντως όταν πηγαίνουμε), εμείς όμως έχουμε κάθε λόγο να φουσκώνουμε από περηφάνεια για τον καφέ μας κυρίες και κύριοι. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το Taste Atlas, που δημοσίευσε σχετική λίστα με κατατάξεις για φαγητά και ροφήματα, ο φρέντο ο εσπρέσο κέρδισε κατά κράτος τον καπουτσίνο των Ιταλών στους top καφέδες παγκοσμίως. 

*Γράφει και πίνει μια γουλιά φρέντο*

Στην τρίτη θέση ο φρέντο εσπρέσο στο Taste Atlas

Η λίστα του Taste Atlas βασίζεται στις αξιολογήσεις του κοινού, που σημαίνει ότι ο φρέντο έχει αγαπηθεί για να βρεθεί στην τρίτη θέση με τους 10 καλύτερους καφέδες παγκοσμίως. Να σημειωθεί εδώ πως αν κάποιος σκεφτεί πως τα αποτελέσματα δεν είναι αληθινά κάνει λάθος, μιας και υπάρχουν μηχανισμοί που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες. 

Επιπλέον, η Ελλάδα βρέθηκε στη λίστα του Taste Atlas με τρεις καφέδες, γιατί μην ξεχνάμε και τον τίμιο φραπέ. Έτσι με βάση την κατάταξη, μετά τον φρέντο εσπρέσο, στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο φρέντο καπουτσίνο, ενώ η χαμένη αίγλη του φραπέ κατατάχθηκε στην ένατη θέση.

@ Taste Atlas

Όσον αφορά τον καπουτσίνο των Ιταλών, που πολλοί γράφουν πως θα παρεξηγηθούν μετά τη λίστα του Taste Atlas, βρέθηκε στην έκτη θέση, ενώ στην όγδοη θέση βρέθηκε ο εσπρέσο ristretto. Δεν πειράζει, του χρόνου φίλοι μας Ιταλοί.

Στην κορυφή των καλύτερων καφέδων στο Taste Atlas βρέθηκε ο κουβανέζικος εσπρέσο, που είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα, όπου παραδοσιακά αποτελεί το βασικό κοινωνικό και πολιτιστικό ποτό, ο κουβανέζικος εσπρέσο είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.

Τέλος, στη λίστα του Taste Atlas υπάρχει μια έκπληξη και αφορά τη δεύτερη θέση που βρέθηκε ο ινδικός καφές φίλτρου. Αυτός ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου.