Θυμάμαι τα γυαλιά του παππού μου, ναι, αυτά που με ένα “κλακ” από ηλίου μεταμορφωνόντουσαν σε μυωπίας. Ίσως το πρώτο γκατζετ με διπλή χρήση που είδα στα παιδικά μου τα χρόνια. 

Κι έπειτα ήρθε η Google, Προβοκατόρισσα και Προβοκάτορά μου, και μας πούλησε με 1.500€ κάτι άλλα γυαλιά τα οποία “και καλά” θα βιντεοσκοπούν τις ζωές μας. Όμως ήταν τόσο άσχημα (τσέκαρε εδώ) που στο δρόμο σε περνούσαν για μπανιστιρτζή, οι γείτονες σε έπαιρναν με τα λάχανα και εσύ είχες βάλει βύσμα για καταναλωτικό δάνειο και υποθήκη το νεφρο της γιαγιάς σου.

Σήμερα ΤΙ; 

“-Επ, τι λέει ΣΝΙΚ; -Σνάπτσατ”

https://www.youtube.com/watch?v=J_fG_hH2F30


Ας μιλήσουμε ελεύθερα για τα γυαλιά ηλίου του μέλλοντος λοιπόν, μιας και το αντιαισθητικό κομμάτι, έφυγε από τη μέση. Tα Spectacles, πίστεψέ με είναι τόσο γαμάτα που μπορείς να τα αγοράσεις λέγοντας μια και μόνο φορά τα κάλαντα (ουπς), αφού η τιμή τους αγγίζει τα 115€ το ζευγάρι.

Και πώς θα αλλάξουν τον κόσμο ρε Προβοκάτορες να πούμε;

To λοιπόν: Πρόκειται ουσιαστικά για μια μηχανή καταγραφής 30”. Όπως το βίντεο που τραβάς στο Snapchat ή στη νέα λειτουργία του Instagram, να μπράβο. Mόνο που έχει και WiFi κι έτσι μπορείς να το ανεβάσεις και να το στείλεις στο “μπαμ”. Ωστόσο, η μαγκιά κρύβεται στο ότι δεν χρειάζεται να βγάλεις κινητό στη φόρα και φυσικά δεν φοράς κάτι παράλογο πάνω σου, όπως απεδείχθει η GoPro σε προηγούμενη ιστορία Προβοκάτορα. Είναι απλό. Τα φοράς, κάνεις το κλικ και αυτό που βλέπεις αυτό βιντεοσκοπείς. Ωμός ρεαλισμός, διάολε…

Αληθινό POV, δηλαδή, όπως το λένε οι Εγγλέζοι. Αυτό που πραγματικά βλέπουν τα μάτια σου και όχι μια κάμερα καρφωμένη πάνω στο κεφάλι σου.

O κόσμος αλλάζει, αφού, από εκεί που είχες την βιντεοκάμερα-τρίποδο, την πέταξες και μεταπήδησες στο smartphone, και πλέον καταργείς και αυτό, και πας σε κάτι ακόμα πιο απλοϊκό, που είναι τα γυαλιά ηλίου σου.

Kατάργηση του κινητού; #whynot

Άσε δηλαδή που η σκηνοθετική παράνοια πηγαίνει σε άλλο επίπεδο και γίνεται μεγαλύτερο κόλλημα. Μια ματιά σου μόνο και μόνο θα φτάνει. wink

Το πόσο θα κρατήσει και δεν θα κουράσει η όλη φάση θα δούμε, γιατί καλή ώρα το 3D στο σινεμά δεν αγαπήθηκε ή τo Pokemon Go που ήταν απλά μια μόδα και πέρασε.

Όπως διαβάσαμε στα ξένα, ο άντρας που τρέχει την όλη φάση ακούει στο όνομα Steve Horowitz, έχει βιογραφικό σε Apple, Google και Microsoft και μάλλον θα μπέρδεψε λίγο τις εταιρίες και δημιούργησε αυτήν την πατέντα που θα αλλάξει την πραγματικότητα.

Παρένθεση: Άσχετο (κουτσομπολίστικο) αν δεν το γνωρίζεις ο τυπάς τα έχει και με την Μιράντα Κερ (ναι μωρέ, την πρώην Μπλουμ) οπότε καταλαβαίνεται ότι το πρώτο στοίχημά του το έχει κερδίσει.

Κάτι είχαμε ακούσει από τον Ζάκερμπεργκ για Virtual Reality στο Facebook, κάτι είχαμε αναλύσει εδώ για την εικονική πραγματικότητα που έβαλε το PornHub, αλλά αν πετύχει η δημιουργία του Steve το φθινόπωρο που σου σερβίρει βέρο ρεαλισμό μπορεί και να ζήσουμε τη μετά Ζάκερμπεργκ εποχή.

Κι αν αποτύχει όμως; Ο χρόνος θα το δείξει…

Υ.Γ: Βαριά λόγια για τον Μαρκ, αλλά για σκέψου ότι με ένα και μόνο ζευγάρι γυαλιά, εκτός της διασκέδασής σου μπορείς να βιντεοσκοπήσεις ληστεία και “καρφί” να την στείλεις εκεί που πρέπει και να κάνεις μια καλή πράξη. Ρουφιανιά;

Υ.Γ2: Πρέπει να ελέγξουμε λίγο το κάψιμό μας με αυτά παίδες… wink