Λοιπόν αν θες να πας Λονδίνο ως τουρίστας, να… πας. Μια χαρά θα περάσεις, ένα σωρό ωραία πράγματα θα δεις – It’s London, baby! Αν θες όμως να νιώσεις παράλληλα και λίγο «λοκάλι», είμαστε εδώ για σένα.

Σου έχουμε προτάσεις για φαγητό με μαγαζιά που αγαπούν ιδιαίτερα οι ντόπιοι, οι μόνιμοι κάτοικοι πιο σωστά. Καλύπτουν διάφορα γαστρονομικά «θέλω» και ένα κοινό έχουν: Θα φας καλά!

Λονδίνο: Αυτά είναι τα πιο «ψαγμένα» εστιατόρια

Palomar

Περιμένουμε πάντα πολλά από τα εστιατόρια. Κυρίως, αυτό: Όταν έρθει η στιγμή που θα βγούμε, να νιώθουμε λίγο καλύτερα από τότε που μπήκαμε. Το Palomar αυτό, το τόσο σπάνιο και πολύτιμο, το καταφέρνει. Είναι πολλές, πάρα πολλές πια, οι φωνές που το επιβεβαιώνουν.

H κουζίνα της Ιερουσαλήμ «μετακομίζει» στο Λονδίνο, με σεβασμό στην παράδοση αλλά και βλέμμα στο μέλλον. Μια άσκηση ισορροπίας που φέρουν εις πέρας μόνο οι πραγματικά πολύ καλοί.

The Barbary

Το «αδελφάκι» του Palomar. Το δύσκολο – λένε οι πιστοί του – είναι να σταματήσεις να παραγγέλνεις, θες να τα δοκιμάσεις όλα από 2 φορές. Με ένα μενού αντανάκλαση των γεύσεων της βορείου Αφρικής (Μαρόκο, Λιβύη, Τυνησία και Αλγερία), αυτό που παλιά οι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν «Μπαρμπαριά», εξ ου και το όνομα του μαγαζιού.

Από όλο το Λονδίνο έρχονται για να φάνε εδώ, θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της αγγλικής πρωτεύουσας, ειδικά αν το προσεγγίσουμε με βάση το value for money.

Smokestak

To καλύτερο μέρος για κρέας στο Λονδίνο; Θα βρεις αρκετούς «Εγγλέζους» που θα υπογράψουν με τα δύο χέρια σε μια τέτοια δήλωση.

Μεγάλες και χορταστικές μερίδες έρχονται να ενισχύσουν τη γενικότερη αίσθηση πως «εδώ με αγαπούν»!

Ave Mario

Ένα από τα τοπ ιταλικά εστιατόρια στο Λονδίνο, θα δεις ουρές απ’ έξω μέχρι και τις καθημερινές.

Ένας χώρος που εκπέμπει ζωντάνια και ζεστασιά με τα χρώματά του, ενώ λαχταριστές πίτσες και μακαρονάδες κλέβουν καρδιές.

Circolo Popolare

Κομψότητα και πολυτέλεια για μια τρατορία που είναι πολύ… popolare (δημοφιλής δηλαδή στα ιταλικά) για όλες τις καλές αιτίες.

Γεύσεις από νότια Ιταλία έρχονται να γαργαλήσουν ηδονικά τον ουρανίσκο ενώ – και αυτό μόνο μικρό πράγμα δεν είναι – οι τιμές είναι αρκετά προσιτές για Λονδίνο.

Koya Soho

Και φτάσαμε και σε ένα γιαπωνέζικο – δεν θα μπορούσε να μην έχει τέτοιο η λίστα. Το Koya Soho ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά και την απλότητά του. Είναι μίνιμαλ για μάξιμουμ γευστικές απολαύσεις.

Τα noodles πάνε και έρχονται ασταμάτητα, είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού σε διάφορες εκδοχές.

Mazi

Μα ήταν δυνατόν να μη βάζαμε και ένα ελληνικό ρεστοράν; Να είσαι εκεί στα ξένα, να σε πιάνει ξάφνου μια νοσταλγία για την πατρίδα, μια λαχτάρα για κάτι από τα μέρη μας και να μην ξέρεις τι να κάνεις;

Υπάρχει εξαιρετική λύση. Το Mazi. Και δεν μένεις ποτέ μόνος, ούτε καν εκεί στη ξενιτιά. Ελληνική κουζίνα σε γκουρμέ ύφος, εκεί στο Νότινγκ Χιλ ζεις τον έρωτα από την πρώτη μπουκιά.

Aqub

Ένα εστιατόρια με γεύσεις από την Παλαιστίνη που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, φίλους πιο ορθά. Κάθε πιάτο είναι μια ευχάριστη έκπληξη, τα πάντα είναι όπως πρέπει για μια εμπειρία που δεν έχει τίποτα το περιττό – ίσα ίσα.