Αν παραγγείλετε ένα κουτί κατεψυγμένες κροκέτες βοδινού κρέατος Kobe από το Asahiya, ένα οικογενειακό κρεοπωλείο στην πόλη Takasago, στο νομό Hyogo της δυτικής Ιαπωνίας, θα χρειαστούν άλλα 43 χρόνια μέχρι να παραλάβετε την παραγγελία σας. Αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Σαράντα. Τρία. Χρόνια.

Το Asahiya ιδρύθηκε το 1926 και πωλούσε προϊόντα κρέατος από το νομό Hyogo -συμπεριλαμβανομένου του βοδινού κρέατος Kobe- για δεκαετίες πριν προσθέσει στο ράφι του κροκέτες βοδινού κρέατος λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, μέχρι που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αυτά τα τηγανητά ζυμαρικά από πατάτες και μοσχάρι έγιναν δημοφιλή στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η γελοία μεγάλη αναμονή που αντιμετωπίζουν τώρα οι αγοραστές.

Το CNN Travel μίλησε με τον Shigeru Nitta, ιδιοκτήτη τρίτης γενιάς του Asahiya, το 2022. Εκείνη την εποχή, η αναμονή για τις κροκέτες ήταν μόλις 30 χρόνια.

Μια ασύμφορη επιχειρηματική ιδέα

Οι πολυπόθητες «Extreme Croquettes» είναι ένας από τους τέσσερις τύπους κροκετών βοδινού κρέατος Kobe που διατίθενται στο Asahiya. Δεν μπορείτε να περιμένετε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες; Οι κροκέτες βοδινού κρέατος Premier Kobe του καταστήματος έχουν προς το παρόν μια πιο εύπεπτη λίστα αναμονής τεσσάρων ετών.

Διαβάστε την ιστορία στο Intronews.gr